Meni je teta u vrtiću prošli tjedan samo dala 2 papir; Izjava o članovima zajedničkog kućanstva i Zahtjev za olakšice te rekla da to trebamo predati do 30.04.2011g ali nije rekla kome?
Mi smo još uz ta dva papira dobili i Obavijest i s tablicom koliko i u kojoj situaciji i tko šta plaća , i još neki "proglas" vrtićima s potpisom Pročelnika Lovrića.
Sve obrazce ima te na www.zagreb.hr

1. Dokaz o članovima zajedničkog kućanstva (OIB, datum rođenja,, prihodi, ime roditelja i ostalih članova kućanstva)
2. Dokaz o prebivalištu djeteta i ostalih članova kućanstva (za djete Uvjerenje iz Mupa, a za punoljetnog člana, samo preslika osobne iskaznice)
3. Dokaz od prihodu iz porezne (prema općini u kojoj pripadate)
4.Dokaz o samohranosti roditelja (rodni list, smrtni list, rešenje CZSS itd)
5. Dokaz o statusu invalida
6. Dokaz o pravu na doplatak za djecu
7. Dokaz o pravu na soc.pomoć(rešenje CZSS i zadnja isplatnica)
8. Dokaz da obitelj ima troje ili više malodobne djece

O.T. ( zanimljivo na jednoj drugoj temi o plaćanju vrtića, dodatnom intergriranom programu, i izostancima, raspravljali smo kako nam npr. djeca samo dođu jedan ili dva dana u vrtić i moramo platiti punu cijenu.i plaćanju itergriranog programa za tekući mjesec i to prije isteka toga mjeseca-do 20..rekla sam MM da zove računovodstvo i ona je rekla da moramo platiti cijeli mjesec i ako je djete bilo samo jedan dan u vrtiću, a sad u ovoj Obavjesti za dječije vrtiće o olakšicama piše da ako je djete bilo u ustanovi do 5 dana roditelj plaća 40%....ne želim ni pričati da intergrirani program plaćamo punu cijenu i ako djete ne dođe i po 2 mjeseca u vrtić-radi bolesti)

Da li je sve ovo pravedno ili nije neznam, sigurno će biti puno "nepravde" za neke koji će po novom plaćati višu cijenu vrtića, ali isto tako nepravda je i sad za neke koji s manjim prihodom plaćaju istu cijenu vrtića kao oni s većim prihodom. Ti ljudi s manjim prihodima isto rade, isto imaju kredite i isto im djeca moraju ići u vrtić jer ih nitko ne može i nema čuvat.(Kaufland radi do 23h pa vi mislite kad te majke vide djecu ili ako su samohrane tko ih ćuva, rade tamo i žene s fakultetetima, jer ne mogu naći posao za 2,500kn)
Pravde nema kako god okreneš- uvjek će nekoga zakinuti.
Žalosno je što se stvarno ne gleda cijelokupna finacijska situacija kao npr. kredit za stan.

Npr.
-Ja sam radila 10g u firmi koja se u 9mjesecu zatvorila.
-Sama sam si plaćala izvanredni studiji od plaće 2000-2,400kn, koji zbog posla još nisam završila
- iz podstanarstva(33 m kvadratna) smo zbog motoričkih problema djeteta morali dignuti kredit za stan
-cijela plaća MM ide na kredit, (plaća manja od 5000, a MM ima visoku) a od minusa 20,000kn plaćamo režije,hranu vrtić
- sad sam i ja ostala bez posla i tražim ga svaki dan, a u međuvremenu se trudim završiti fax (ispisala bih čak mau iz vrtića, ali što ako sutra daj Bože nađem posao- kako da je ponovno upišem, nije dobro ni za djete micati je iz grupe u kojoj se napok navikla, a sigurna sam da više u vrtiću mjesto ne bi našli
- ironija je što i ako sam na burzi nemam pravo ni na soc. doplatak jer imamo prevelika primanja (plaća MM 4500kn) njih isto ne zanima kredit
- plaćam vrtić i obvezni intergrirani program 800kn

Gdje je tu pravda? Ja je ne vidim!