Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A cuj tema je opaka pa se zahuktalo. Ja nisam da se nekima koji imaju puno djece daju olaksice samo zato sto ih imaju puno. Za sve postoje ekonomske logike sukladne stanju u drzavi - nismo bogati ko Svedi pa ne mozemo dijelit socijalu ko oni. Mene smeta kad mi nezaposlena susjeda kaze da joj ne pada na pamet ici radit npr. u ducan jer ona ima visu skolu pa joj je to ispod casti - njoj besplatan vrtic koji se placa iz mogu prevelikog poreza i prireza, a sad i 4x skupljeg vrtica. Pravedno u 3 coska!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i u rijeci je 12% prirez (bio je 6,25%).

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    i u rijeci je 12% prirez (bio je 6,25%).
    nije ovo jedini podatak koji je važan.
    važno je i da se proračun Grada Rijeke financira sa manje od 40% iz džepova građana.
    Zagreb oko 80%.

(nemam pojma zašto to pišem, znam da nam cvijeta drži stranu, ali eto... za one koji ovo čitaju i misle si: neka vam, zagrepčani)

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    A cuj tema je opaka pa se zahuktalo. Ja nisam da se nekima koji imaju puno djece daju olaksice samo zato sto ih imaju puno. Za sve postoje ekonomske logike sukladne stanju u drzavi - nismo bogati ko Svedi pa ne mozemo dijelit socijalu ko oni. Mene smeta kad mi nezaposlena susjeda kaze da joj ne pada na pamet ici radit npr. u ducan jer ona ima visu skolu pa joj je to ispod casti - njoj besplatan vrtic koji se placa iz mogu prevelikog poreza i prireza, a sad i 4x skupljeg vrtica. Pravedno u 3 coska!
    nema to veze s bogatstvom države nego sa insitucijama koje ne rade svoj posao - ako ne radi, mora se prijaviti na burzu da bi imala status nezaposlenog i ostvarila olakšice. ukoliko odbije x puta ponuđeni posao, gubi prava pa nek joj bude ispod časti štogod joj drago.
    problem je dakle u tome što naša burza ne funkcionira kako bi trebala, jer bi se vrlo brzo smanjio broj nezaposlenih kad bi funkcionira princip kao u drugim državama.
    moj brat je arhitekt, 3 mjeseca je bio na burzi bez da je dobio ijedan poziv, nijedna molba mu nije prošla a javljao se na oglase prodavača u dućanu - jednostavno je bio prekvalificiran za sve. uspio je naći posao za 3500kn u arhitektonskom uredu. a kad se samo sjetim 6 godina tijekom kojih je hemeroide ostavljao na stolici, sjajan student...
    sori, off topic totalno.
    u svakom slučaju, da burza radi što bi trebala, ne bi tvoja susjeda džabe slala djecu u vrtić ni na čiji račun.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •