Gradonačelnik je, mislim, postigao jedan od svojih ciljeva - zavadi pa vladaj. Žalosno da smo se dali uvući u to.

Činjenica je da bi svi trebali vidjeti nepravednost ove odluke, jer s takvom politikom nitko ne može biti siguran da sutra neće i njega opaliti po džepu. Ja bih jednako glasna bila i da sad trebam plaćati manje - upravo zato jer je nepravedno sa svake strane, a ne bi mi se sviđala ni činjenica da je vrlo moguće da na raznorazne načine ja ili moja djeca budemo diskrimirani. Dokle god nas zanima samo vlastita dobrobit, a ne i dobrobit društva kao cjeline, nećemo se maknuti s mrtve točke (ja sam nažalost pesimist i zaista mislim da za svojega života neću vidjeti pomake u tom smislu). Uz to, gledajući nas, djeca usvajaju svoje obrasce ponašanja. Mogu li ja zagovarati ovu nepravednu odluku (jer meni je dobro pa baš me briga) ili još gore - planirati kako smuljati, a za 5 minuta od djeteta tražiti da ne laže i da podijeli igračku s drugom djecom?

Moral nam je na jako niskim granama. A jal glavna sila koja nas gura. To se u najboljem svjetlu pokazalo i ovdje, na inače vrlo civiliziranom forumu neprosječnih. Zamislite kako je onda tek u "stvarnom" svijetu.