anamix prvotno napisa
joj dajte se prestanite svađati oko toga tko je obrazovan, a tko neobrazovan i tko više radi, a manje zarađuje i ostale piz...poanta ovog PREGLUPOG pravilnika je da ostavlja prostor za puno nepravde i puuuuuno muljanja čak i nenamjernog.
moj primjer. imam faks, imam dobru plaću, prijavljena sam na cijelu plaću, no nisam u braku. lani sam bila na porodiljnom i samim time ću plaćati manje iako zarađujem pristojno. mm koji zapravo nije formalno mm prijavljen je na drugoj adresi jer smo bili podstanari pa sam ja jedva nagovorila gazdaricu da mene i dijete prijavi kod sebe da uopće možemo aplicirati za vrtić. u vrtiću su mi rekli da ne moram donositi nove potvrde o prebivalištu jer su im te stare okej. u međuvremenu smo se preselili i možemo dostaviti nove potvrde gdje smo svi troje na istoj adresi (ali i ne moramo jer nam nije u interesu). uglavnom, plaćat ćemo vrtić nekih 800 kuna zato jer sam ja bila na porodiljnom (bez ikakvog muljanja) ili još i manje ako ne dostavim nove potvrde, a prava istina je da bi po primanjima iz 2011. trebali plaćati 1400 kuna.
ono što hoću reći je da nije bitno tko, kako i gdje radi, već je pravilnik naprosto glup, pun rupa i nelogičnosti. osim toga nitko mi, bez obzira na svoja primanja i stupanj obrazovanja, ne može objasniti da je fer da meni jaslice poskupe sa 200 na 1400 kuna. dakle, 7 puta ili 700 posto!!!!! a da nekome tko ima babu, dedu, strinu i moždu ista primanja ko ja vrtić ne poskupi ili poskupi minimalno. pravilnik je jednostavno glup a čak bih rekla i da je ustavno neutemeljen jer ne može nekome porasti cijena naplate 10 puta bez obzira na sve, a sve ostalo je nebitno. umjesto da se svađamo, bilo bi bolje da tu energiju ujedinimo i rješavanje hrpe nelogičnosti