Citiraj gita-xy prvotno napisa Vidi poruku
Meni su ovi brojevi tužni jer pokazuju što je u Zagrebu ostalo od srednjeg sloja
Evo samo jedan od mailova koji smo dobili na Rodinu adresu

Citiraj N.I. prvotno napisa
U početku da kažem, svaka čast vašoj udruzi ali niste fer kod nekih pitanja. Iskreno meni cijela ova pompa oko plaćanja vrtića već ide na živce. Vaš istup i plakat da će djeca punit gradski proračun je stvarno bio grozan. Ovo nije samo moje mišljenje nego mišljenje velikog postotka ljudi. Vi kao i nijedne novine, televizija itd. niti jednim člankom ili repotažom niste komentirali o tome da bi preko 50 % ljudi plaćalo manju cijenu vrtića. Sve se vrti oko onih koji bi morali plaćati više. Željela bih reći da smatram da nije u redu da svi plaćamo isto, a opet i ovaj novi prijedlog ima svojih nedostataka. Kad je uvedeno da svi plaćamo istu cijenu jer su sva djeca ista što je istina, jel bilo prosvjeda od ljudi koji imaju mala primanja?! Nitko se nije bunio jer im djeca moraju u vrtić dok su ljudi na poslu. Ali s druge strane, nemaju svi roditelji jednaka primanja. Nije isto nekome tko ima minimalnu plaću dati 400 kn kao i onome tko ima 7000-8000 tisuća kuna. Ali kako to inače ide oni koji imaju puno nikad nemaju i bune se za svaku kunu. Shvaćam da ima dosta ljudi koji su prošle godine dobro zarađivali pa su ostali bez posla i sad ih brine kako će plaćati, ali kako su do sada se ljudi obraćali socijalnom da im se smanji rata vrtića tako bi mogli i ako se uvede ovaj novi sustav plaćanja.A što se tiče prevara tog će uvijek biti bez obzira koji sustav naplate bi bio. Mislite da sada nema ljudi koji masno zarađuju a ipak su preko socijalnog dobili manju ratu? Znam da puno ljudi ne voli Bandića i vjerojatno zbog toga i negoduju čim on nešto predloži. Al on je valjda jedini koji misli na nas male ljude koji jedva krpamo kraj s krajem. Vi govorite o srednjem sloju, koji je to sloj? Pa to ne postoji, kod nas su ili bogati ili siromašni i naravno tko vodi igru kako im bolje paše...bogati.