Držite se cure. Nadajmo se da će sve na kraju dobro završiti.
sve vi koje se moze samo pincetom vaditi, ovdje mozete pratiti online prijenos
http://streaming.zagreb.hr:81/
Cure hvala i sretno nam bilo.
Danas će se dogoditi nešto lijepo
Evo pročitala sam napokon svih ovih 16 stranica,
pa imam pitanje;
Koja bi po Vašem mišljenju bila realna cijana za vrtić/jaslice u Zg-u?
Mislim da i nije tako vazno kolika cijena (500 kunica npr)
nego je vaznija sama cinjenica da jedni placaju vise a drugi manje...
Realna cijena jest 2000kn. A Zagreb treba sufinancirati mnogo jer mnogo i izdvajamo. Ako može Mamiću bezuvjetno može i roditeljima
Zna li tko što sada s obzirom da Bandić nije prisutan, a ostatak ekipe traži krivca?
Nisam sve čitala pa ne znam koji je zaključak što se tiče potvrda sa hzzo-a. Ja sam danas lijepo nazvala naš vrtić i pitala tajnicu moram li donijeti potvrdu sa hzzo-a s obzirom da sam u 2010. bila i na komplikacijama i na porodiljnom, a ljubazna teta mi je odgovorila da prvo pričekamo da vidimo što će se danas dogoditi, a ako bandiću prođe ovaj prijedlog, da donesem samo potvrdu sa porezne s obzirom da nigdje nije navedeno da je potrebna dokumentacija i s hzzo-a. Tako ću i napraviti.
A da, btw, očito sam i ja jedna od onih koje lade p.... kako reče jedna forumašica par stranica unatrag, koja je zamisli na porodiljnom dok joj je starije dijete u vrtiću. Što sam trebala, sada pred školu ga ispisati i ostaviti sa sobom doma da bleji u crtiće po cijeli dan i odvojiti ga od prijatelja koje je stekao u ove dvije godine koliko ide u vrtić, umjesto da kvalitetno provodi vrijeme sa svojim vršnjacima i polagano se priprema za školu, samo zato jer sam ja sad doma s bebom? Da ne bi bilo zabune, ja inače radim, imali smo baku koja ga je realno mogla čuvati dok god bi mi htjeli, ali ja sam željela da on ide u vrtić. Zato jer to smatram važnim za razvoj djeteta. I nisam pogriješila jer mu je jako koristio. Moram li se zbog svega ovoga ja sramiti?
ako ne gledate live streaming, ovdje možete pratiti tijek događaja: http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...rticima_310749
Kako ja slušam, dogodit se neće ništa. Ako i ode na državnu razinu, nama rok do 30.4. ostaje
X
Em glupo, em ružno, em uvredljivo onako nešto reći za ženu koja koristi rodiljni dopust za bebu doma (rodiljni dopust služi za brigu oko novorođene bebe, ne predškolca!) .
Kad sam bila na rodiljnom dopustu za drugo dijete, starije dijete uopće nisam upisivala u vrtić, bavila sam se s oboje doma,
a nije mi baš bilo zgodno i dobro bi mi došlo da sam mogla starije bar ponekad poslati u vrtić da se igra i posvetiti se bebi (dojenje, kuhanje, pranje, toliko je toga da je ludo reći kako mama nema posla doma s djecom).
Kad sam bila na rodiljnom s trećim (i to ne 3 godine jer to finanacijski ne ide) predškolka je išla u vrtić, naravno da je išla,
zar sam ju sa šest godina trebala ispisivati?
Na kužim kakav to roditeljski mozak može izmaštati pojavu da se doma s malom djecom čovjek može odmarati i relaksirati, neću ponavljati onaj drugi, puno ružniji izraz.
jednoglasno odbijen Bandićev prijedlog. isto tako jednoglasno prihvaćen onaj kluba gradskih zastupnika. E tek sad treba vidjet šta ćemo sad...
upravo izglasan ovaj prijedlog sdp-a i ostalih
cijene ostaju iste, samo za sve one koji su po bandićevom prijedlogu imali povlastice te povlastice će imati i sada, znači puno besplatnih
samo što je ova odluka na žalost rezultat njihovih prepucavanja, sad čekamo bandićevu reakciju
opet je žalosno, jer opet niti riječi o poboljšanju standarda u vrtićima o gradnji novih tako da sva djeca budu upisana, a za to mislim da moramo biti svjesni da će cijene morati rasti jer da će oni prestati krast, e tome se već ne nadam
nije prošao bandićev prijedlog
i to jednoglasno
Ergo, nema skupljanja papira, nema redova, ostaje po starom, 400 od trece i 200 do trece? Je li moguce?
Posljednje uređivanje od chris blue : 20.04.2011. at 13:40
bandić se prijetio izborima. ja sam za, pa da lijepo mogu zaokružiti svakog samo ne njega
e to sad nitko ne zna. pravna procedura je ovakva. bandić MORA odluku objaviti u službenom glasniku grada zagreba u roku od dva dana, ministarstvo uprave MORA se očitovati o prijedlogu unutar 7 dana, a oni, neslužbeno kažu, da će se prije odluke konzultirati s ministarstvom financija.
ja mislim da kosor ipak nije tako luda da će dopustiti u predizbornoj godini odluku o poskupljenju
http://www.24sata.hr/politika/uzivo-...-vrtica-217925
"Kako neslužbeno saznajmo, zastupnici HDZ-a podržat će odluku SDP-a kako bi cijene vrtića ostale stare. No, kako je proračunom već usvojen prijedlog o novim cijenama, obje odluke ići će na Ministarstvo uprave te će ministar Davorin Mlakar u roku od mjesec dana trebati odlučiti koja je odluka najispravnija i važeća. Također, kako neslužbeno doznajemo, tražit će mišljenje ministrice financija o proračunu koji je donesen u prosincu prošle godine."
Da li moram skupljati papire ili ne? Ja sam cekala danasnju sjednicu, kao i monogi drugi, vjerujem...
Ja ću vjerojatno skupljati.
Jel za drugo dijete mogu samo kopije?
U glasniku se mora objaviti odluka Skupštine? Ova po kojoj cijena ostaje ista za sve - osim socijalnih kategorija za koje su prihvatili smanjenje cijena? Znači onda samo te kategorije moraju skupiti dodatne potvrde i donijeti ih do nekog datuma (30.04.?) u vrtiće? Mi kojima se ništa ne mijenja u tom slučaju ne bi trebali nositi nikakve papire...ili si ja to krivo tumačim? (ni prvi ni zadnji put![]()
E, pa ja, bogme, necu skupljati za sada nista. Ne dok me neki izricit pozitivni propis ne natjera na to. Dok nema nove odluke.
Posljednje uređivanje od chris blue : 20.04.2011. at 13:54
Napokon dobre vijesti
Posljednje uređivanje od Lucija Ellen : 20.04.2011. at 13:56
Jel' iko kontaktirao vrtiće, u svjetlu ove odluke, i pitao jel' se treba dostavljat papirologija do 30.4. ili ne. Tj. - ko zna odgovorit na to pitnaje?
ina, bojim se da ti u vrtiću nemogu puno reći :/
Po ovom što piše po portalima novina bojim se da papire ipak treba dostaviti do kraja mjeseca...
Thnx, tako sam i pretpostavila, za svaki slučaj ipak papirologija i čekanja po redovima. Hvala puno!
Portalii tumače u svijetlu onoga ko ih informira, odnosno onoga kome su naklonjeni.
Molim lijepo, kod nas nema prave slobode medija.
Bandić će i dalje tvrditi svoje, bit će puno proturječnih mišljenja i katastrofa je kako se svi igraju roditeljima.
Priča će se odvijati tako da će se vjerovatno nastaviti skupljati papiri, a ova odluka će kad tad postati nevažeća.
A do tada ćemo se nanervirati, nastajati u redovima i naplaćati pristojbi.
Pa tamo pise da je odbijen prijedlog. Znaci ne treba. Donesena je odluka da prijedlog NIJE usvojen.
Ali i na vrtićima se prijedlog našao prije nego što je uopće bila skupština.
Nikome ja ne vjerujem i ne bih htjela izvisiti jer sam čekala da se ovi idioti dogovore.