Nažalost - o ovoj stavci proračuna trebalo bi se odlučivati nakon šte se skrešu Dinamo, Cibona, rukomet i sve ostale stavke preko kojih se pere lova iz proračuna i pretače u nečije džepove. Ali kako mi ipak nismo toliko poštena država vrtići će ipak biti presedan kao prva stavka koju treba rezati.
Sadašnje cijene su po meni preniske i zasigurno ih treba korigirati i moje razmišljanje ide u smjeru da se prvo napravi analiza temeljem prikupljene dokumentacije (ajde da ti papiri barem nekome posluže) i vidi točno kakva je dohodovna struktura obitelji. Naravno samo tim podacima rapolažemo jer OIB nije saživio. Mislim da bi trebalo uzeti u obzir i da najviše plaće najviše i pridonose proračunu putem poreza na dohodak i prireza. Znam da se nedavno pisalo o novom Zakonu o socijalnoj skrbi koji donosi značajno pooštrene uvjete - neke stvari bi trebalo možda pogledati kako su riješene tamo. I treba razdvojiti dvije stvari: poticanje nataliteta i pomaganje socijale. Ako netko ima 3+ djece ne znači automatski da je socijala.
Ali to je samo moje razmišljanje vjerojatno deformirano mojoj analitičarskom profesijom, ali pitanje je preozbiljno da bi se prebijalo preko koljena (Bandićevih) i novčanika (naših)....