gita-xy
i potpis pod krumpirić![]()
Pomoć koju dobiju obitelji s dvoje troje i više djece je, pretpostavljam, pomoć za podmirenje troškova te djece, a to valjda uključuje između ostaloga i troškove boravka te djece u vrtićima, ili sam u krivu? Ili se smatra posebnom nagradom za roditelje što su se tako hrabro odlučili imati više od jednog djeteta?
http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...06.html?pos=n1
fuj...*****...(šteta kaj nema smajliča koji riga)
Posljednje uređivanje od daddycool : 04.05.2011. at 22:04
DAO BOG DA IMATE KREDIT JER ONDA DOBRO ZARAĐUJETE!
isuse koji butthead.
gita, skidam kapu. i slažem se oko računanja doplataka i sl, to su isto novci, a ne tratinčice.
i onda još pročitam na fejsu komentar na to sve.ajde ne serite ako imate za stanove i nove aute imate onda i za diecu ko vam je kriv šta ste ulazili u kredite i što želite živijet u zagrebu...
na žalost mi se čini da je upravo ovo odraz mentaliteta koji vlada zagrebom. malo ih je takvih na netu jer vjerojatno nisu dovoljno informatički pismeni.
zbljuv.
Pa da, ko nam je kriv što smo se školovali pa zarađujemo više od prosjeka.
I ko nam je kriv što uopće radimo, umjesto da smo doma i sami čuvamo djecu.
Posljednje uređivanje od icyoh : 03.05.2011. at 16:01
Ispada da se u ovoj našoj jadnoj državici za sve moramo boriti - mi koji smo teškom mukom došli do djeteta postupcima potpomognute oplodnje nismo se na žalost uspjeli izboriti da ne prođe ovako loš zakon. Sad kad smo jedva dobili dijete, opet se moramo boriti da to isto dijete pohađa vrtić pod za to prihvatljivim i razumnim uvjetima. Pitam se samo hoće li sva ta zakidanja na ovakvim zdravstvenim i socijalnim segmentima uistinu spasiti proračune i zadovoljiti nečije osobne moralne zadovoljštine??
ma stvar je da, recimo, mm i ja se jesmo školovali (a ja se i dalje školujem) ali ne zarađujemo više nego manje od prosjeka. i opet bi nam Bandić poskupio vrtić, jer je valjda i plaća manja o prosjeka i dalje prevelika
i naravno, s obzirom da mlatimo gadne pare, imamo i kredit za stan. mi smo prava viša klasa
nekad bih voljela biti na minimalcu, ali da imam gdje živjeti (da sam recimo imala sreće dobiti/naslijediti stan). imala bih više love nego sad
a i vrtić bi mi bio besplatan
i primala bih dječji doplatak
i ko zna što još...
a imala bih više love nego sad i bez toga što bih primala
ali, šta ću, prebogata sam![]()
Posljednje uređivanje od puntica : 03.05.2011. at 17:45
A zašto INA recimo ne uvede benzin po 50 kn za ove s dobrim primanjima, a da se "sirotinja" vozi za kunu? I svi ostali redom da slijede isti Bandićev primjer. Pa da imamo totalno pravedno drušvo.
sad sam još malo iščitavala i ispada da bandićevim modelom naplate vrtića nastaje rupa u proračunu, jer će se prikupiti manje novca no što je predviđeno proračunom
Mislim da ova odluka nije zamišljena radi krpanja proračuna nego da gradonačelnik pokaže da je socijalno osjetljiv u izbornoj godini.
Ja sam otišla po svoju potvrdu - dobra stvar je što sam ove godine u nižoj kategoriji od očekivane jer se por. naknade za onih 7mj porodijskog ne računaju.
S druge strane, u obračun mi je ušla i plaća u naravi, tog se nisam ni sjetila.
Sad kad razmišljam - možda bi bilo pravedno da nam izmjene i por. naknade. Što će "bogatima" uopće naknada, ako imaju za stambeni kredit onda neka si sami financiraju porodijski dopust![]()
Posljednje uređivanje od icyoh : 04.05.2011. at 09:50
icyoh-tražit će te potvrdu sa hzzoa pa....
a ono s proračunom-to je još 1 od razloga zašto skupština ruši prijedlog gradonačelnika, jer nedostatak novca se mora nekako podmiriti, a gradonačelnik nije rekao kako
Ali to će onda biti nakon 30.6. pa će s opet produžiti rokovi.... i tako to... Ne treba misliti umjesto njih.
ma ja vjerujem da nam nikakvi slični papiri uopće neće trebati, ni sada ni u bliskoj budućnosti![]()
bratemili, ni za vrijeme društvenog vlasništva kad su dijelili stanove šakom i kapom nisu bili toliko socijalno osjetljivi ko bandić sa stambenim kreditom
Na stranicama grada se može skinuti zahtjev za upis u vrtić i među podacima koje treba upisati stoji i ovo :
-Da li majka – otac ima rješenje o korištenju rodiljnog ili roditeljskog dopusta ili drugog prava iz Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama (NN 85/08, 110/08 – ispravak i 34/11)
Da. To je za upis u vrtić. Nema veze s određivanjem cijene.
Jel gotova njihova rasprava i sta su odlucili?
Zna li tko?
potvrdili su svoju odluku,cijene ostaju iste kao dosad, gradonačelnik mora zatražiti očitovanje ministra Mlakara u roku od 8 dana (teletekst HRT1)
Posljednje uređivanje od spunky125 : 04.05.2011. at 15:05
samo što gradonačelnik kaže da ne mora pitati baš Mlakara, da ima i drugih načina. Živi bili pa vidjeli...cirkus se nastavlja!
zna li itko na koji će se način plaćati privatni vrtići? nitko o tome govori, zastupnici pojma nemaju (pitala sam ih)...ako netko od vas ima dijete u privatnim vrtićima, što su vam tamo rekli? trebate li skupljati papire za naplatu prema dohodovnom cenzusu ili ne?
Razgovarala sam s ravnateljicom jednog privatnog vrtića vezano uz upis djeteta pa mi je rekla da je to "pitanje za milijun kuna". Dakle, ništa još ne znaju.
Meni logika govori da će, ako ono bandićevo zaživi, i privatni vrtići ići na 2000 kn pa umanjeno za iznos koji bi grad financirao, ovisno o prihodima u prošloj godini.
A koga će gradonačelnik pitati?
skupština je u prosincu donijela proračun u kojemu se za privatne vrtiće isto kao i za gradske, partecipacija roditelja određuje prema dohodovnom cenzusu. onda je počela cijela ova zavrzlama. znate svi što i kako je bilo. nedavno je skupština izglasala novu odluku prema kojoj se gradski vrtići vraćaju na staru cijenu, ali nitko nije spominjao privatne vrtiće. zadnja odluka u kojoj su se spominjali je ona iz prosinca.
ja niš ne kužm više.
a očito nisam jedina
Nama je rekla ravnateljica (privatnog) da će kod nas morati poskupiti bez obzira na odluku, zbog toga jer je i njima sve poskupjelo(režije, hrana i sl.)
nadamo se kako će ovo iskustvo biti ne samo naša škola nego i njihova.
neke je koštala vremena, neke novca, mnoge živaca...
Posljednje uređivanje od apricot : 04.05.2011. at 20:30
a nijednog fotelje
sto je valjda i bio cilj
njihov, svakako
puno toga se mene u ovoj zemlji živcira, ali ova tema mi je bogme digla živac, a i želudac.. fuj,fuj,fuj
čekamo dalje da se sapunica riješi
kaže šprem danas da bi on da vrtići budu besplatni. bože, kako besplatni uz toliku neupisanu djecu? pa od dosadašnjih 100 mil kn koje uplate roditelji može se sagraditi 10 manjih montažnih vrtića, moglo bi i više, al treba provizije ukalkulirati
sjećam se da je u naselju ris nivogradnja gradila vrtić i predala ga gradu za umanjenje komunalnih dopr i da je vrtić koštao cca 10 mil kn. Gdje je njima u svim tim ludim idejama ikakva vizija razvoja predškolskog odgoja, sve djece upisane u vrtiće, smanjenje grupa, poboljšanje ikakvih uvjeta? Oni su svi ludi, kvarni i pojma o ničem nemaju
Ako ikad dobijem na lotu i time steknem financijsku neovisnost, zaposlit ću 5 vrhunskih pravnika i krenut u opaki rat s gamadi, ne samo na temu vrtića, već i puno toga trulog u državi, ali ne danskoj
brački loto
nego, mene je isto strah besplatnih vrtića, sad kad navale na upise oni s lažnim potvrdama o zaposlenju i slični još više i žešće.
Može besplatno-al kad bi bili strogi kriteriji.
Mene zapravo fascinira kako ljudi odbijaju prihvatit da onaj tko ima veću plaću već sada puno više plaća gradu-e to me nevjerojatno fascinira. I to neusporedivo više.
ne bih ja nikada bil za besplatne
ionako ima previše onih koji si samo čuvaju mjesto
i koji dovode djecu, a ne moraju
mislim da g. Bandić nije informiran o proceduri pa samo melje.
Meni je zlo od ove priče, i uopće jer sgad opet idu zahtjevi pa čekanje jel je ili nije upisan...glava me boli, a nitko ne spominje da vrtića ima puno premalo, to nije bitno, da su grupe krcate, tete preopterećene...
Posljednje uređivanje od larmama : 05.05.2011. at 09:18
Mene zanima što je sa Cjelodnevnim programima
u koje smo našu djecu prisiljeni upisati (anketirali su nas tek kad su dijete
stavili u određenu grupu) u kojima, ako ne plaćamo tih dodatnih 150 kn/mj,
naša djeca nisu uključena u sve što radi grupa. Npr, etno,sport, vjerski, likovni i sl.
U praksi to izgleda tako da grupica djece koja plaća više slika, radi ručni rad, pleše, modelira i sl.
dok se ovi koji ne plaćaju taj dodatak "slobodno igraju". Čak i na priredbu nemaju pristup oni
koji nisu platili/nisu upisani, nisu im izloženi radovi (jer ih nisu radili i sl.).
Lijepo je što su tete osmislile te malo "podebljane" programe, jer se valjda onda više i trude,
ali je loš i nepravedan princip kako je to koncipirano. Ne može se program provoditi na samo
nekoliko djece u grupi i to sa naglaskom da je Cjelodnevni, a ne dodatna aktivnost (ne samo 2X45 minuta tjedno).
Dakle segregacija već odavno u Vrtićima grada Zagreba postoji, i to na razini grupa.
E sad, me zanima kako će s ova poskupljena utjecati na te cjelodnevne programe, jer će biti situacija
da ću ja npr. morati plaćati vrtić više i neću imati za još i tih 150 kn mjesečno, a pri tome će
netko kome su izračunali (možda se je i snašao) plaćati manje, pa će imati za još tih 150 kn,
a njegovo djete će dobivati kvalitetniji program, u istoj grupi, kod istih teta...