Stranica 23 od 112 PrviPrvi ... 1321222324253373 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni je ovo što piše krojachica uistinu strašno. Znači, djeca koja nisu u određenom programu ništa od toga ne rade - njih tete samo čuvaju?!?

Kod nas je drugačije. Moj D je u sportskoj grupi. Svi su uključeni, ali u nekom trenutku neko dijete nije bilo. Međutim, to dijete koje nije u sportskom programu ne vježba s njima i za to vrijeme ide u susjednu grupu. Sve ostalo rade zajedno. Ako u "normalno" vrijeme na dvorištu igraju graničara ili nogomet, igraju svi, bez obzira tko je a tko nije u programu. Ili ako provode dan na Jarunu u obilasku sportskih terena.

Pretpostavljam da je teško slično organizirati s vjerskim, etno i sl. grupama, ali onda se u te grupe ne bi smjela upisivati djeca koja nisu u tom programu. Ili je cijela grupa ili nije nitko. I ne može se to nametati roditeljima kad su skupine već formirane nego isključivo pri upisu. I treba postojati mogućnost bez dodatnih programa. Ili, ako sve grupe moraju imati pojačani program, to treba biti u cijeni vrtića. Nema tu velike filozofije.

Inače, i ja sam među ovima kojima je od cijele teme poskupljenja vrtića već odavno muka, uzduž i poprijeko. I od škole i sve blesave papirologije. Jučer me žena uvjerava da svejedno moram donijeti cjelokupnu dokumentaciju premda nemam pravo na subvenciju za boravak!?! A jel? Zašto? Tek toliko da netko vidi kolika su nam primanja. Preblesavo. (Srećom, danas otišla u školu i naišla na nekog suvislijeg pa ipak ispada da ne trebam ništa osim potvrde o zaposlenju). Em nitko ništa pouzdano ne zna, em nas šeću od nemila do nedraga, em to košta i vremena i novaca. I to sve u radno vrijeme. Sad samo želim da se sapunica od vrtića završi pa kako god. Nemam se više snage ni uzrujavati. Idem pogledati poslove u inozemstvu...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku

Inače, i ja sam među ovima kojima je od cijele teme poskupljenja vrtića već odavno muka, uzduž i poprijeko. I od škole i sve blesave papirologije. Jučer me žena uvjerava da svejedno moram donijeti cjelokupnu dokumentaciju premda nemam pravo na subvenciju za boravak!?! A jel? Zašto? Tek toliko da netko vidi kolika su nam primanja. Preblesavo. (Srećom, danas otišla u školu i naišla na nekog suvislijeg pa ipak ispada da ne trebam ništa osim potvrde o zaposlenju). Em nitko ništa pouzdano ne zna, em nas šeću od nemila do nedraga, em to košta i vremena i novaca. I to sve u radno vrijeme. Sad samo želim da se sapunica od vrtića završi pa kako god. Nemam se više snage ni uzrujavati. Idem pogledati poslove u inozemstvu...
    Ja pitala kod nas u školi, i naši još ne primaju papire, kaže žena da ima vremena.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

A iz nekih škola zovu doma da požure roditelje. Neki drugi papire primaju samo sad u subotu.
    Pa jel nije ovaj svijet sasvim poludio!
    (Dajte bar onog smajlića koji čupa kosu.)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja više ni nemam te papire, ima li ih negdje na netu?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, ja sam od mame sa MiB foruma, a kasnije skužila da nam djeca idu u isti razred, dobila informaciju, koju je ona pak dobila pismeno, od gradskog ureda za obrazovanje.... gdje kažu da ako se plaća najviša cijena boravka u školi (400 kn) nije potrebno ništa prikupljati nego samo dati izjavu o prihvaćanju plaćanja max iznosa. Ako treba, mogu skenirati taj dopis i poslati vam

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo jučer u školi dobili papire za boravak...
    mislim da se svi ti papiri/dokumenti mogu naći na zagreb.hr

učiteljicama su dali papire da podijele roditeljima, ali im nitko nije dao dodatna objašnjanja, znaju manje nego ja

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    cure, ja sam od mame sa MiB foruma, a kasnije skužila da nam djeca idu u isti razred, dobila informaciju, koju je ona pak dobila pismeno, od gradskog ureda za obrazovanje.... gdje kažu da ako se plaća najviša cijena boravka u školi (400 kn) nije potrebno ništa prikupljati nego samo dati izjavu o prihvaćanju plaćanja max iznosa. Ako treba, mogu skenirati taj dopis i poslati vam
    pa zar nije najviši iznos 600 kuna?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sad vidim da je 400.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I još na to prehrana. Krasno! Ima da bankrotiramo!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nasi skupstinari su u ozujku izglasali ovaj program mjera prema kojem je max 400 kuna
    plus obroci ti je preko 600

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mogu ja na sve ? ovo je bilo cisto da mi bude lakse par minuta.
    krojachica ovo sto si napisala je prestrasno, mene bi bome ravnateljica upoznala, da je nesto tako kod mojih. u nasem vrticu oni koji placaju dodtani prgram su posebna grupa i nema onih koji su tamo na "cuvanju"

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    I još na to prehrana. Krasno! Ima da bankrotiramo!
    Ma kak bi mogli bankrotirati?!? Pa kaže naš gradonačelnik da će samo oni koji imaju plaćati više. On zna. Ne boj se, on će ti sigurno platiti račune ako je lagao.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a da pokupimo sve uplatnice i pošaljemo mu?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a da pokupimo sve uplatnice i pošaljemo mu?
    Ja sam za. Ili, platit ću vrtić, a on nek mi plati struju, grijanje i drugo. Uz pismo - da ga molim da mi sredi mjesečne financije jer on zna da ja imam, a ja to nekako baš i ne vidim na računu.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ivarica, točnije preko 600kn. Upravo dobili jučer uplatnicu za svibanj-264kn. Skoro 100 eura. I još onda TA učiteljica u boravku sa totalno nepedagoškim pristupima "čuva" našu djecu.

Npr. šalje klince u drugi razred u kaznu dok pišu zadaću jer ne može vladati njima. Kad se dijete ozlijedi, ne pruži mu adekvato zbrinjavanje rane( u biti nikakvo-jer sam ju ja zbrinula- a nisam morala, jer sam samo došla po svoje dijete, ali sam imala majčinski osjećaj i moralnu odgovornost), već samo sa "ajde ne drami, proći će". Malo je počesto namrgođena i prekritična za ponašanje. Drži ih na najvećem suncu od 12-14 na igralištu, zato mi je malac već sad kao mali crnac i sl.

A o kvaliteti prehrane neću uopće pričati, jer to nije tema(a nije ni škola, već vrtići, ali od istog je klinca poteklo pa si dajem za pravo).

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam za. Ili, platit ću vrtić, a on nek mi plati struju, grijanje i drugo. Uz pismo - da ga molim da mi sredi mjesečne financije jer on zna da ja imam, a ja to nekako baš i ne vidim na računu.
    ma čim se ti imaš gdje grijati možeš biti sretna jer sigurno su ti onda i primanja jako dobra jer da nisu bila bi beskućnik kao i onaj jako veeeeeeeeeeliki postotak onih koji u ovoj državi nemaju stambeni kredit
    :đizs:

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    pretpostavljam da ne igras loto
    Ma odigram tu i tamo, kad cifre narastu pa mi je lijepo koji dan maštati, ali najviše što sam do sad imala je jedan pogođen broj
    Za loto ja uglavnom pomažem mom tati, strastvenom igraču, ja ti njemu kažem 10 brojeva, a ona sav sretan kaže: 10 sam ih eliminirao, ovi nemaju šanse bit izvučeni i uvijek čovjek dobije neku siću.

Ima u zg jedan lik,potpuno anoniman, mislim da je teolog, koji maltretira ustavni sud i zasipa ih traženjem ocjena ustavnosti po svim mogućim zakonima i uglavnom je u pravu. Mrze ga beskrajno, čak je zbog njega bilo nekih najava da će ocjenu ustavnosti moći tražiti samo zainteresirana strana. Uglavnom, lik mi je idol

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ovo što piše krojachica mi je prestrašno, ali i to ima veze s dosadašnjim cijenama. Vrši se ogroman pritisak na vrtiće da ostvare što više prihoda sami pa se uvode dodatni programi bez smisla, bez uvjeta i loše provedbe. Moj sinak ide u dodatni program, ali to je posebna grupa u koju se upisuju djeca od treće pa se ne može dogoditi ovako nešto

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I sta sad na koncu: papire u vrticima i dalje traze...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

da, traže, ali je rok do 30.6.
    do tad će se znati hoće li uopće biti potrebni ili NEĆE

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je ovo što piše krojachica uistinu strašno. Znači, djeca koja nisu u određenom programu ništa od toga ne rade - njih tete samo čuvaju?!?

Kod nas je drugačije. Moj D je u sportskoj grupi. Svi su uključeni, ali u nekom trenutku neko dijete nije bilo. Međutim, to dijete koje nije u sportskom programu ne vježba s njima i za to vrijeme ide u susjednu grupu. Sve ostalo rade zajedno. Ako u "normalno" vrijeme na dvorištu igraju graničara ili nogomet, igraju svi, bez obzira tko je a tko nije u programu. Ili ako provode dan na Jarunu u obilasku sportskih terena.

Pretpostavljam da je teško slično organizirati s vjerskim, etno i sl. grupama, ali onda se u te grupe ne bi smjela upisivati djeca koja nisu u tom programu. Ili je cijela grupa ili nije nitko. I ne može se to nametati roditeljima kad su skupine već formirane nego isključivo pri upisu. I treba postojati mogućnost bez dodatnih programa. Ili, ako sve grupe moraju imati pojačani program, to treba biti u cijeni vrtića. Nema tu velike filozofije.
    Na žalost, službeni stav vrtića je da je moguće bez dodatnih programa, ali faktički nije jer:
    - za prvo dijete me nisu ništa pitali kad su prelazili iz jaslica u vrtić nego su ih
    samo stavili u grupu i tada nas pitali želimo li da ide u poseban cjednovni program kojeg
    provodi ta dotična teta, neki su se potpisali, neki ne. No s vremenom je svim roditeljima
    postalo strašno da njegovo dijete gleda ovu drugu sa strane da nešto rade pa su ih upisali,
    - s drugim djetetom su nam na kraju jaslica dali anketu i ja sam navela da želim obični program,
    no oni su ga svejedno stavili u taj poseban program (jer običnih programa više nema, sve su se
    tete dosjetile da bi mogle u svoju grupu uvesti nešto posebno i malo is zaraditi)
    stanje je takvo da tko ima tih dodatnih 150 kn/mj, s djetetom mu ista teta radi više i kvalitetnije
    nego u istoj grupi s drugom djecom koja ne plaćaju tih dodatnih 150 kn.

I onda ti plačaš, pa makar uskratio tom djetetu, drugoj svojoj djeci neku drugu aktivnost ili nešto drugo...

meni je ta segregacija preprestrašna, a već sam napisala mogući scenarij kad se svemu zbroji ovo moguće poskupljenje

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ispričavam se ako je negdje prije rečeno. da li još uvijek vrijedi da je cijena jaslica duplo manja od cijene vrtića ili je to ovom tablicom (na osnovu prihoda kućanstva) ukinuto?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako prođe, izjednačava se

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

imate li kakvih novosti? jel Bandoleros predao Mlakaru na odluku? sutra mislim istjece rok od 8 dana..

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Informacije radi - Jučer smo kod predaje papira za upis u vrtić dobili upute o "novoj cijeni" vrtića od 1.7./1.9. s napomenom da se to predaje ako dijete upadne u vrtić. Na tom papiru je novi datum - 03.05.2011. (na onima koje smo dobili za starije dijete je 01.04.2011.).

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kaj su pocele prijave za vrtic?
    Nigdje nista nije bilo receno

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj su pocele prijave za vrtic?
    Nigdje nista nije bilo receno
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30911

..... "Zahtjevi za upis djece primat će se od 9. svibnja do 27. svibnja 2011."

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nama ništa nisu rekli prilikom predaje papira, tj. zahtjeva za upis

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    Informacije radi - Jučer smo kod predaje papira za upis u vrtić dobili upute o "novoj cijeni" vrtića od 1.7./1.9. s napomenom da se to predaje ako dijete upadne u vrtić. Na tom papiru je novi datum - 03.05.2011. (na onima koje smo dobili za starije dijete je 01.04.2011.).

3. 5. ??

Sad slušam na Radio Sljemenu, kaže do 1.7.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I ja sam sad slušala zamjenicu gradonačelnika i rekla je da su jučer predali papire Ministarstvu uprave oko cijene vrtića.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ali su uredno po vrtićima izvjesili obavijesti o novim cijenama vrtića po bandiću datirano s 3.5.2011

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U kojem roku Ministarstvo to mora riješiti?

30 dana?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    ali su uredno po vrtićima izvjesili obavijesti o novim cijenama vrtića po bandiću datirano s 3.5.2011
    ja ne kužim na temelju čega????

fakat mi više niš nije jasno?!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

gledala sam sad, to je ona ista odluka samo je promijenjen datum predaje papira, više nije rok 1.5. nego 30.6. Mislim da je sve ostalo isto...

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Privatni i vjerski vrtići dobili su prošli tjedan obavijest o prikupljanju dokumentacije od roditelja vezano za nove iznose sufinanciranja programa prema dohodovnom cenzusu. :/

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Naš vrtić još nije niišta dobio

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da, da jučer smo i mi u privatnom vrtiću dobili obavijest o novoj cijeni vrtića od 1.7.

Znam da se o tom već pisalo, ali molim vas pomoć: suprug i sin su prijavljeni na istoj adresi, ja na drugoj. Da li su samo oni članovi zajedničkog kućanstva? Znači li to da samo suprug mora prikupiti dokumentaciju kojom dokazuje prihode?

Hvala puno!

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bude.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Pa sad sam vidjela na zagreb.hr dokument pod nazivom: Sufinanciranje redovitog programa predškolskog odgoja u vjerskim i privatnim dječjim vrtićima . Pa to je strašno, kako se takav propust mogao dogoditi. išla sam opet proučiti odluku skupštine od 20.04 i nigdje se ne spominju privatni vrtići. u zadnjem članku te odluke stoji: Stupanjem na snagu ove odluke stavlja se izvan snage Program javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi Grada Zagreba za 2011. (Službeni glasnik Grada Zagreba 20/10) u dijelu koji je u suprotnosti s odredbama ove odluke.
    Obzirom da se nigdje ne spominju privatni i vjersku vrtići u toj odluci skupštine to znači da je važeći program javnih potreba u predškolskom odgoju. Užas, užas, užas, koji propust.

Meni je ionako bilo nakaradno da je subvencija za dijete u gradskom vrtiću 1600 kn, a u privatnom 1000 kn, meni to nije u redu. Po meni i dijete koje ide u privatnu školu mora dobiti dio koji njemu pripada odn prosječni trošaak koji država plati za školarca u državnim školama. A ovo sad, nemam riječi, a niti ikakve ideje što bi se dalo učiniti. Sumnjam da će skupština na svoj dnevni red opet staviti vrtiće.

Moj bože, njih toliko, toliko dugo su tražili rješenje kako poništiti bandićevu odluku i onda ovakav propust

koja je ovo nepravda, prestrašno i samo da napomenem, moje dijete ide u gradski vrtić, al ovo me baš pogodilo

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

išla sam upravo provjeriti u onom programu javnih potreba u predšk.programu koliko djece pohađa privatne i vjerske vrtiće, njih je 3000. 3000 djece x1000 knx12 mj= 36 mil kn koje grad ukupno izdvaja za subvencije djece u privatnim vrtićima. Obzirom da će i dalje subvencionirati dio, nagađam da se ovdje radi o 20-ak mil kn. znači nije ni neka ogromna lova u pitanju, nego inat, šugavi inat i demonstriranje moći. baš nedavno sam čitala o tome kako sdp potroši hrpu energije i ljudi na neka polovična rješenja,a kako bandić uvijek angažira vrhunske pravnike i pronalazi rješenja u nemogućem. fakat, istina. Odluka skupštine je išla 20.04 i dobro je netko kljuvio po njoj dok nije skužio da se ne spominju privatni vrtići i hop, ajmo bar na nekom demonstrirati svoju moć i odglumiti kako otimamo od bogatih da bi dali siromašnima.
    ljudi , fakat mi je žao zbog ovog

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Bella mamma prvotno napisa Vidi poruku
    Da, da jučer smo i mi u privatnom vrtiću dobili obavijest o novoj cijeni vrtića od 1.7.

Znam da se o tom već pisalo, ali molim vas pomoć: suprug i sin su prijavljeni na istoj adresi, ja na drugoj. Da li su samo oni članovi zajedničkog kućanstva? Znači li to da samo suprug mora prikupiti dokumentaciju kojom dokazuje prihode?

Hvala puno!
    Vjerojatno su samo oni članovi obzirom da u privatnima ne treba donositi potvrdu o prebivalištu nego to pribavlja nadležni ured.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

je li uopće moguće da se ova odluka poništi s obzirom da je riječ o vrtićima koji su u privatnom a ne gradskom vlasništvu?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod mene je ista situacija kao kod Belle mame. Muz i dijete su prijavljeni kod njegovih a ja kod mojih. I ciji se tu prihod racuna?
    Mislim da moram ici na prebacivanja prebivalista svih skupa sto znaci da moram mjenjati i osobnu i putovnicu?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod mijenjanja prebivalista, putovnicu ne treba mijenjati, ali osobnu svakako da.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ako nista drugo, ovo uvodjenje novih cijena vrtica je napunilo Petrinjsku i porezne urede

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da..a svuda je placaju biljezi :D ma uzas, vise ne znam ni ja sama..sve je preapsurdno

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj gita-xy prvotno napisa Vidi poruku
    Odluka skupštine je išla 20.04 i dobro je netko kljuvio po njoj dok nije skužio da se ne spominju privatni vrtići i hop, ajmo bar na nekom demonstrirati svoju moć i odglumiti kako otimamo od bogatih da bi dali siromašnima.
    ljudi , fakat mi je žao zbog ovog
    Sori gita-xy, ali ja ne kužim ovo. Moj mali jednogodišnjak sad ide u privatne jaslice jer ga državne nisu htjele uzeti u ovo doba godine. Plaćamo 1300 kn mjesečno, i to su najjeftinije u kvartu. Druge su bile 1600 i 2300.

Ako od jeseni dobijemo državni vrtić, i ako provedu ovo o prihodima, mi bi državni vrtić plaćali 700 kn.

U vezi ovog što pišeš, koliko bi ja od 1.7. plaćala privatni vrtić?

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

osobnu da, za putovnicu nisam ziher.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako odgovaraš na pitanje o tome treba li mijenjati osobnu i putovnicu pri promjeni prebivališta, već sam gore rekla, i to je iskustvo iz prve ruke: osobnu se mora mijenjati, a putovnicu NE.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •