Ja za svaki slučaj prikupljam papire. Danas sam bila u MUP-u za prebivalište djeteta (promjenu + potvrdu) i bila je neopisiva gužva, radila su četiri šaltera, na papiriću s brojem piše npr. "Vi ste 187 u redu čekanja" - uglavnom čeka se minimalno 2-3 sata ako ne i više... Ako planirate tamo pripremite se na duuugo čekanje.
Sutra ću predati papire (za svaki slučaj) jer mislim da je lakše se svađati naknadno, mene je iskreno strah da Grad ne pokupi popis svih koji nisu predali papire i pošalje uplatnice, pa se onda moraš preko suda dokazivati da ne treba toliko platiti. Jednom kad te počnu "dužiti" jako se teško "razdužiti". Zato ja predajem da trebamo malo platiti a oni neka dokazuju da treba više (ako će uopće ići po ovome - to uopće ne mislim da je sigurno). Oko "točnosti" tih podataka za izračun - ne osjećam nikakvu grižnju savijesti ili nešto slično, ovo što rade je nelegalno i samim time me uopće nije briga što bi "stvarno" trebalo predati kad smatram da ništa ne bi trebalo predati.
Oko preuzimanja ili nepreuzimanja papira nemam namjeru razbijati glavu - tamo ću ih odnijeti, i ako slučajno probaju ne primiti odmah kažem da na licu mjesta zovem radio101 ili Antenu pa će biti javljanje uživo iz vrtića da ne žele primiti papire. Da vidim reakciju...![]()