shvacam sto pises samo mi nije onda jasno zasto mi voditeljica vrtica laze ako je to tako..upoznata sam da je odluka za privatne donesena pa mi nije jasno zasto je onda jednostavno ne primjene i to je to
shvacam sto pises samo mi nije onda jasno zasto mi voditeljica vrtica laze ako je to tako..upoznata sam da je odluka za privatne donesena pa mi nije jasno zasto je onda jednostavno ne primjene i to je to
pa vidiš, ni meni nije jasno
sve prijateljice čija djeca idu u privatne vrtiće stalno pričaju jedno te isto, da im voditeljice/ravnateljice itd. govore da se još ništa ne zna, da čekaju što će biti, i tako mjesecima
ja se svaki put čudim jer to nema smisla
a ravnateljice privatnih vrtića s kojima sam pričala jako dobro znaju da se na njih odnosi samo jedna jedina odluka, i da nema druge, i da se nema što čekati
jedino što se može dogoditi je da skupština izađe s novim prijedlogom cijena za privatne i vjerske vrtiće, i da se onda to usvoji, pa da bandić ne prihvati pa da pošalje opet ministarstvima itd. Ali, sigurna sam da se to neće dogoditi, sigurno neće dok se ne riješi ova saga oko gradskih vrtića, a ona će se riješiti...ne zna se kad
puno ljudi iz privatnih vrtića se nada da će se dogoditi neko čudo, jer je ovakav način (naplata prema dohodovnom u privatnim a fiksne cijene u gradskim vrtićima) kobna za privatne, i ako tako bude i dalje, jednostavno neće moći opstati
uostalom, i plaćanje prema dohodovnom cenusu u privatnim vrtićima je puno nepovoljnije od prijedloga cijena prema dohodovnom cenzusu u gradskim vrtićima - i to jednostavno nije fer
ali, ponavljam, nikog nije briga za tih 4-5000 roditelja, nisu dovoljno veliko biračko tijelo![]()
Ma ja, čak ne bih rekla niti da je to u pitanju. Kad je išla skupština u 4 mj, sve je bilo na brzinu i ja bih rekla da su privatne i vjerske vrtiće naprosto predvidjeli. Da izjednače subvenciju gradskim i privatnim vrtićima, što je po meni jedino ispravno, stvara se percepcija u javnosti, vidiš kako se daje bogatima. Ne zna većina, zašto djeca idu u privatne vrtiće, ljudi tame vide "bogate" isto kao što su kad su udžbenici bili besplatni, masovno gunđali kako se knjige besplatno daju i Todorićevoj djeci.