Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
A komentar na ovo gore je: ako netko ima prihode po članu kućanstva više od 8000 kn, a ima dvoje djece, znači da mjesečno u kuću dolazi više od 32000 kn. Zar bi stvarno ostali gladni da im ode 4600 kn za vrtić?
ne bi ako gledamo samo stvari na papiru, ali da ja spadam u tu kategoriju, sigurno bi zbog toga sto zaradjuem toliko imala i visi standard, i sigurno bi mi sad bio udar na budzet promjena od 2000 kn. vjerujem da bi se prilagodila, jer budimo realni imamo ljude kojima i promjena od 200 kn je puno. upoznala sam i takve roditelje, pa prema njima ne reagiramo tako

i ono sto svi, zaboravljaju je ako toliko ljudi i zaradjuju oni izdavajau puno vise od onih koji zaradjuju manje, jer skala davanja prema drzavi ne ide linearno. neko s prosjecnom placom daje puno manje od nekoga s placom za koju se ovdje ljudi snebivaju. to se nekako uvijek lako zaboravi.

i jos nesto ljudi koji toliko zaradjuju zaradjuju krvavo svoj novac. idu na put cesto, rade prekovremeno, cesto im se dogadja da bi uopce zadrzali svoj posao da moraju otici na godinu dana unutar svoje tvrtke u drugu drzavu. i da oni su to odabrali tako da bi imali za zivot kakav zele. zasto ih sad treba kazniti zbog toag sto su zaradili svoj novac vise nego druge. jer nema veze sto su izdvojili puno puno vise za davanja, ajmo im napaltiti jos i to sto su se odlucili biti drski pa imati jos i djete, a jos gore dvoje.
tuzno mi je to tako gledati.