Ne se svadjati, moramo cuvati energiju za borbu s nasim najvecim neprijateljem, Svemogucim Serifom MB-om.Ovakvi sukobi samo oslabljuju nase redove i skrecu fokus s bitnog...
Svi su svoje place nesumnjivo posteno zaradili, ali cinjenica je da je percepcija najcesce takva da ako imas dobre prihode, sigurno si ih stekao nekim polupostenom laganosumnjivom djelatnoscu. U RH je skoro pa grijeh imati vise, koliko god bilo posteno zaradjeno. Priznajem, i ja nekad potpadnem pod utjecaj te kolektivne svijestipa si mislim 'kako ovaj ili onaj ima toliki stan, pa dnevna soba mu je kao cijeli moj stan' i sl., a pritom propustim sagledati da covjek ima svoju firmu, da se trga da svaki mjesec skuca za 10-ak postenih placa svojim ljudima i jos da duplo plati drzavi, da ga niti jedan dan nema doma prije 20h, a slobodan vikend zadnji put je imao valjda 2002.
To da su famozni 'oni koji imaju vise' pomalo stigmatizirani vidi se i iz nastupa MB-a, koji stalno 'podgrijava' atmosferu naglasavanjem da ce oni koji imaju vise placati vise, to je neki mali postotak 'bogatih' i sto se oni bune, jel', kad se valjaju u parama... Jer, oni su svoje znanje nasli na cesti, a sigurno im se 'basnoslovne' svote koje zarade u nekom Export-import d.o.o.-u uz 'samo' milijun neplacenih prekovremenih isplacuju preko off shore racuna na Kajmanskom otocju, a prijavljeni su u Monte Carlu, pa je, eto, red da sad napokon plate vise.