Teta Eta prvotno napisa
Ma nije ni imovinski cenzus pravedan. Mozes imati stan (koji recimo otplacujes, ali je na tebe) i vikendicu (koju su tvoji roditelji gradili i odricali se godinama), ali da imas jadan posao i da trenutno jedva prezivljavas. Pa sta, da u toj situaciji sada zbog jedne fiksne ideje gradonacelnika pod mus prodas vikendicu da mozes placati vrtic?
Stvarno mi nije jasan jal koji se moze procitati izmedju redova. Oni koji nemaju, nemaju zbog ljudi kao sto je Bandic, a ne zbog onih koji imaju.
Posteno je: cijena ista svima, popust socijalnim kategorijama. Ale ne ovako velika razlika kakava je predlozena, tj da netko placa vrtic 2000 kuna, a netko 0. To je naprosto PREVELIKA RAZLIKA i preveliko poskupljenje bez obzira na to kakvu zaradu netko imao. Bas me briga, meni je super - on ima - pa neka plati - je glupa politika. Jednom kada se cijena podigne, tesko ce ju biti vratiti natrag, a puno lakse ce biti maknuti subvencije srednjem sloju (bar mi se tako cini po iskustvu u ovoj drzavi), pa cemo onda svi placati vrtic 1500 or so.