Stranica 40 od 112 PrviPrvi ... 3038394041425090 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ma nije ni imovinski cenzus pravedan. Mozes imati stan (koji recimo otplacujes, ali je na tebe) i vikendicu (koju su tvoji roditelji gradili i odricali se godinama), ali da imas jadan posao i da trenutno jedva prezivljavas. Pa sta, da u toj situaciji sada zbog jedne fiksne ideje gradonacelnika pod mus prodas vikendicu da mozes placati vrtic?

Stvarno mi nije jasan jal koji se moze procitati izmedju redova. Oni koji nemaju, nemaju zbog ljudi kao sto je Bandic, a ne zbog onih koji imaju.

Posteno je: cijena ista svima, popust socijalnim kategorijama. Ale ne ovako velika razlika kakava je predlozena, tj da netko placa vrtic 2000 kuna, a netko 0. To je naprosto PREVELIKA RAZLIKA i preveliko poskupljenje bez obzira na to kakvu zaradu netko imao. Bas me briga, meni je super - on ima - pa neka plati - je glupa politika. Jednom kada se cijena podigne, tesko ce ju biti vratiti natrag, a puno lakse ce biti maknuti subvencije srednjem sloju (bar mi se tako cini po iskustvu u ovoj drzavi), pa cemo onda svi placati vrtic 1500 or so.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Slažem se Teta Eta

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Teta Eta prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nije ni imovinski cenzus pravedan. Mozes imati stan (koji recimo otplacujes, ali je na tebe) i vikendicu (koju su tvoji roditelji gradili i odricali se godinama), ali da imas jadan posao i da trenutno jedva prezivljavas. Pa sta, da u toj situaciji sada zbog jedne fiksne ideje gradonacelnika pod mus prodas vikendicu da mozes placati vrtic?

Stvarno mi nije jasan jal koji se moze procitati izmedju redova. Oni koji nemaju, nemaju zbog ljudi kao sto je Bandic, a ne zbog onih koji imaju.

Posteno je: cijena ista svima, popust socijalnim kategorijama. Ale ne ovako velika razlika kakava je predlozena, tj da netko placa vrtic 2000 kuna, a netko 0. To je naprosto PREVELIKA RAZLIKA i preveliko poskupljenje bez obzira na to kakvu zaradu netko imao. Bas me briga, meni je super - on ima - pa neka plati - je glupa politika. Jednom kada se cijena podigne, tesko ce ju biti vratiti natrag, a puno lakse ce biti maknuti subvencije srednjem sloju (bar mi se tako cini po iskustvu u ovoj drzavi), pa cemo onda svi placati vrtic 1500 or so.
    Naravno svakom sustavu se mogu naći zamjerke. Ali isto tako treba nekako odrediti tko spada u socijalu a tko ne...tome na tragu je bio prijedlog novog zakona o socijali (pisalo se o tome prije par mjeseci) koji bi uzimao u obzir i imovinski status a ne samo (ne)prihode i npr. broj djece. Kako god nesavršen taj prijedlog je bio korak naprijed u odnosu na današnji sustav socijalne skrbi koji je rascjepkan brojnim pravima i slabom kontrolom. Smatram da cijena vrtića treba ići gore isto kao što smatram da mom djetetu država/grad ne treba davati besplatne udžbenike ali ovaj prijedlog jednostavno ne drži vodu iz čiste matematike i predstavlja čisto kupovanje glasačkog tijela.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj tajcolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja razumijem Vaš bijes i nezadovoljstvo pa Vas molim da nadležnom Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport , Ilica 25 uputite zamolbu gdje ćete priložiti dokaz o kreditima za stan i osobno vozilo.
    Što se tiče smanjenja plaće za 30 %, siguran sam da smo u Gradu nastojali zadržati plaće na razini prošle godine.
    Zahvaljujem Vam na Vašem mailu i ukoliko imate još kakvih pitanja ili komentara,slobodno mi se obratite.
    S poštovanjem,
    Milan Bandić
    Ajme, ne mogu više pratiti ko koliko radi i zarađuje, koliko prireza uplaćuje, i tko se odjavljuje i prijavljuje . I sigurna sam da smo sve ove teme obradili već tamo negdje oko 5. stranice ove teme.

Želim samo staviti x na tajcolinino pismo M.B., slično sam mu i ja poslala, ali nisam dobila nikakav odgovor. I istaknuti ovo Bandićevo, da im se pošalju dokazi o kreditu!!!

Ma mislim, je l tamo itko zna što rade??!!! Kako će računati razrede i što će sve priznavati, a što ne...(npr. "nosi potvrde o porodiljnom s HZZO-a" kažu u nekim vrtićima, "ne nosi" kažu u drugim...)? Ako na trenutak zaboravim ideju o dohodovnom cenzusu kao takvu, ovo je takva katastrofa od razrade te ideje. Bolje rečeno "ne-razrade".

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

o, super, ako Miki tako kaže, i meni će onda vrtić bit džaba
    sad bi morala slavit što će mojim kolegama po struci i plaći bit skuplje, jelda

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne bi jer mozda Miki zakljuci da ne donosis dovoljno u proracun i ne primi te u gradski vrtic ali ako te tjesi u tom slucaju imas 1400 kn subvencije za privatni i placati ces ga cca 1500 kn :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj lore prvotno napisa Vidi poruku
    ne bi jer mozda Miki zakljuci da ne donosis dovoljno u proracun i ne primi te u gradski vrtic ali ako te tjesi u tom slucaju imas 1400 kn subvencije za privatni i placati ces ga cca 1500 kn :D
    e ne bude, već me primio
    sad da likujem, a, što je netko štedio il dobio, a ja nisam, lalalallala. (fuj)
    ako mu vaki ko ja donesu potvrde o kreditima, da mi je znat ko će mu ONDA TEK plaćat :D :D

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jos ako su u CHF-u, miki ce zavrsiti na prosjackom stapu..ali nije bed, uvijek mozemo zatvoriti bolnice

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mene baš zanima kolika je ekonomska cijena privatnih vrtića, oko 3000 kn?

u svakom slučaju, mislim da se ovom bandićevom modelu nitko ne treba veseliti - danas si gore, sutra dole...

i mogu oni sve, kako su samo smanjili naknade za novorođenčad, retrogradno, tako mogu i retrogradno tražiti sve moguće potvrde o prihodima (HZZO, nezaposlenost, doplatci itd.) ili jednostavno povećati tu nazovi ekonomsku cijenu vrtića pa da iduće godine npr. puna cijena bude 3000 a ne 2000 kn

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sad sam nazvala Gradski Ured, Sektor za predškolski odgoj. Gospađa je ljubazno objasnila da ne zaprimaju nikakve molbe s kojima bi se smanjili ukupni prihodi u domaćinstvu, na osnovu rate stambenog kredita. Trenutni plan subvencija nema u stavkama stambeni kredit, nemaju u planu da ga uvrste u listu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ovisi o vrticu..cijena nasega je 2900 od kojih se odbija gradska subvencija u iznosu do 1400 kn. Ovo je recimo prosjek..imas par sto kuna jeftinijih i par sto kuna skupljih

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nakon ovoliko ispisanih stranica i podastrijetih argumenata opet ispada da smo uskogrudni, gledamo sebe i svoju situaciju, apostrofiramo ciljanu skupinu poštenih na uštrb svih drugih i slično.
    Osobno apeliram na sve one koji ovo čitaju, a još nisu shvatili o čemu je riječ (bez obzira pišu li ili ne), da gledaju širu sliku. Dakle, ovaj prijedlog je manjakav iz razno raznih razloga, sve je već ispričano, ali njegova najveća mana je da je donesen i guran šerifovski iz krivih pobuda (skupljanje pozitivnih poena kod potencijalnih birača), predstavljen kao socijalno osjetljiv (što nije), predstavljen kao okidač za prikupljanje milijuna i milijuna kuna (sve matematičke računice dokazale da se ne može skupiti ni blizu toliko).
    Nekome bi bilo ok da vrtić košta 700 kn, nekima 800, nekima 1.000 kn, prihvaćaju činjenicu da je vrtić jeftin i da treba poskupit, a ja sve te pitam, a zašto?
    Dok god Bandić izdvaja 20 mil. kuna u proračunu za javno informiranje i promidžbu, subvencionira Dinamo i razno razne bedastoće, grupa ostalo; ja ne
    smatram da bi vrtić trebao poskupiti niti lipe. A da se i složim sa poskupljenjem onda očekujem da grupe budu limitirane (i radi djece i radi teta), očekujem da dijete može
    bit u vrtiću dok meni posao ne završi, da prostor bude adekvatniji...
    Ispada da se mi zagrepčani bahatimo jer želimo, zamisli, jeftine vrtiće, dok u drugim gradovima ljudi bez pogovora i prigovora uredno plaćaju što im se razreže, a zaboravlja se i ne vidi se
    na koji bezobrazni način nam se to sve nameće i zbog čega (gore navedeno). Uostalom ovo nije prvi primjer ad hoc provođenja odluka koje direktno lupaju malog čovjeka po džepu (jer i navodni
    bogataši su uglavnom to), vrijeme je da se tome kaže dosta i da ljudi shvate da se borimo protiv toga u korist svih građana i građanki ne grada Zagreba, nego cijele zemlje.
    No, vjerovatno očekujem previše, jer premalo je altruizma, a previša jala.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    i ti opet i dalje ne kužiš, da ja nisam za ovo, ali smatram da nekakve razlike trebaju biti i da nije pravedno da svi baš svi plaćaju isto, ali isto tako nije pravedno da neki moraju plaćati preko 1500 kn
    Ne, razlike ne treba biti. Poreze i prireze plaćamo prema svojoj ekonomskoj snazi progresivnim stopama. Već je više puta napisano, al ajmo još jednom: onaj tko ima 10.000 kn neto plaću plati 13x više poreza i prireza od onog koji ima 3.000 kn. Ovim različitim cijenama ubijaju dohodak onog tko više zarađuje, jer ako više plati vrtić pa sutra više plati struju, gdje je onda ta razlika njegove plaće?

nemam namjeru pisati o svom obrazovanju, broju radnih sati i ostalom jer je to moj izbor, ali zato molim sve da nakon što platim poreze i prireze da sjašu s mog novčanika.

Po mom mišljenju, cijena vrtića ne bi smjela preći 800 kn jer građani ovog grada pune proračun sa cca 62% poreza i pireza. Znači subvencija grada bi minimalno trebala biti 1200 kn/ djetetu jer smo svi mi u tom iznosu, a prema ek. snazi napunili proračun. Nakon toga se mogu dati još određene subvencije, ali ja besplatno ne bih dala nikome, eventualno posebnim slučajevim uz stroge kontrole.

Na ovom forumu povremeno piše jedna mama, a češće je se viđa na forum.hr. Ima žena 4 djece, dječji doplatak, nakandu za nezaposlene i ona je sa svojom djecom na moru 2 mjeseca. Moja djeca nikad na moru neće biti 2 mjeseca i ja bih nju trebala žaliti i zagovarati njen besplatni vrtić, kako da ne. Minimalni dj doplatak je 200 kn, a još se isplaćuje dodatak za one s 3 i 4 djece po 500 kn, što iznosi 1.800 kn. Ne isplaćuju li se takve naknade za podmirenje troškova djece i nije li tu vrtić?

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Bravo, Kate 76, potpisujem svaku

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kate, moj naklon.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kate potpisujem

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    je je pa ti za dodatni program jos naplati i da vidis kako se zakrpa gradski proracun i namiri lova
    Mislim da novac od dodatnih programa ide na račun samog vrtića, što je ok.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj BellaB prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da novac od dodatnih programa ide na račun samog vrtića, što je ok.
    da ide, ali u ovom slucaju ko zna sta bi im palo na pamet

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kate76 moj naklon

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Napisala sam to samo zato jer me sram reći koliko ću plaćati vrtić da me ljudi ne bi poprijeko gledali i mislili kako ova sigurno nekaj mulja i sad eto likuje.
    Što se i moj muž krvavo naradi za svoje hebene 4000kn. I ide i na službena putovanja i radi prekovremeno. I moja prijateljica koja radi u pekari za 3000 kn i ustaje se u pol 5 ujutro i ima jedan slobodan dan u dva tjedna isto krvavo zaradi svoj novac. A da ne govorim da su ljudi s faksom prisiljeni raditi i takve poslove. Ne rade ih zato kaj su završili samo osnovnu i glupi su. Nekima roditelji nisu bili bogati pa da im plate školovanje i da ne nabrajam dalje. U kategoriji s onima na socijali i BMW-u ispred kuće se svi jako dobro slažemo o tome ne bi.
    Meni sve to skupa jako ide na živce, moram paziti kaj ću pred kim reći, paziti da ne naleti neka nadobudna mama koja će mi reći nekaj krvio jer moje dijete ima kao i njeno, a njeno plaća više.
    A što se primanja djece u vrtić tiče, oni kod primanja djece ne znaju koliko roditelji zarađuju i u koju će kategoriju dijete upasti jer se papiri o primanjima donose naknadno! Bar je tako bilo ove godine, pa smo se mi upisali.
    Znam da je nepravdeno, slažem se s tim. Sva sreća pa mi nemao kredit u chf. Ja ne znam riješenje, nisam u tome što bi i kako bi trebalo, možda sam pomalo inertna, ne bih vjerojatno prosvjedovala niti da mi povećavaju cijenu. Ne znam. Već mi je neugdono pričati s ljudima za koje znam u kojoj su kategoriji jer kaj da im kažem, osjećam se pos.ano pred njima. Kaj bumo se sad i družili samo s onima s kojima dijelimo istu financisjku muku? Jako fuj situacija...Da se sad jedni drugima moramo orpavdavati tko koliko ima i tko koliko zarađuje. I nije to samo do Bandića, svi su u banani....

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kate moj naklon

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E Kate, naknadno sam pročitala tvoj post...Slažem se s tobom i evo gore sam napisala kaj me i zakaj muči. A mislim da je odavno tako da svatko gleda svoje dupe. Bar veeeelika večina.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a koliko je to točno prireza na plaću od recimo 15000 kn? ajde matematičari da vas čujem? ako imaš plaču 15 000 kn koliko platiš prireza gradu zagrebu mjesečno....

ili koliko platiš prireza ako imaš plaću 5000 kn?

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

na 15000 kn neto prirez 493,70
    na 5000 kn neto prirez 112,34

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

za 15000 kuna, mislim da je netko napisao de se gradu izdvaja 5700 kuna.
    a onaj tko ima plaću 3000 - 137.

gita-xy je na početku pisala o tome.

razlika je drastična, moraš priznati.

meni je sasvim ok što netko tko nema dijete plaća moj vrtić.
    jer i ja plaćam arena centar nekome tko ide na koncerte ili na utakmice što ja više nikada neću ići.
    ili što ja, koja sam sada zdrava, izdvajam za nekoga kome treba medicinska pomoć.
    jer će sutra možda trebati i meni.

to je uzajamno pomaganje.

ali ove razlike među cjenovnim razredima, to je (uzajamno) raslojavanje.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kriva ti matematika.
    10000 neto oko 450 kn prireza.
    A ana.m sto ako Bandic iduce godine zakljuci da mu se tvoja djeca vise ne isplate u vrticu, hoces li i onda biti inertna?

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i sad lijepo, ja platim prirez 112.34 + 200 kn jaslice i ostane mi od plaće 4687,66 kn
    a sa 15 000 kn platim 493,70 + 200 kn jaslice i ostane mi kn 14306,30

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    za 15000 kuna, mislim da je netko napisao de se gradu izdvaja 5700 kuna.
    a onaj tko ima plaću 3000 - 137.

gita-xy je na početku pisala o tome.

razlika je drastična, moraš priznati.

meni je sasvim ok što netko tko nema dijete plaća moj vrtić.
    jer i ja plaćam arena centar nekome tko ide na koncerte ili na utakmice što ja više nikada neću ići.
    ili što ja, koja sam sada zdrava, izdvajam za nekoga kome treba medicinska pomoć.
    jer će sutra možda trebati i meni.

to je uzajamno pomaganje.

ali ove razlike među cjenovnim razredima, to je (uzajamno) raslojavanje.
    kriva ti matematika
    prirez se računa na osnovuu plaćenog poreza...znači 18% od poreza

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

http://www.profitiraj.hr/kalkulatori/place/ vrlo jednostavan kalkulator plaća

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

na 15000 kn neto prirez 493,70
    na 5000 kn neto prirez 112,34
    Na 15.000kn neto plaće u ZG s jednim djetetom platiš 965kn prireza (od čega 100% ide Zagrebu) i 5.363kn poreza od kojih nekih 70-80% ide Zagrebu u gradsku blagajnu > znači ukupno iz plaće ode cirka 5.000kn svaki mjesec u gradsku blagajnu (trećina neto primanja)
    Na 5.000kn neto plaće u ZG s jednim djetetom je 57kn prireza i 321kn poreza > znači ukupno u gradsku blagajnu uplati oko 300kn mjesečno (6% neto primanja)

Razlika je mislim više nego očigledno drastična.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim da kalkulacija od apri sadrži i dio poreza na dohodak koji ide u gradsku blagajnu

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

a koliko poreza se vise da ovoj (fali nesto prosto) drzavi (a i tebi koja cak i nisi iz ZG)?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kriva ti matematika
    Na žalost ti krivo računaš - većina poreza također ide u gradsku blagajnu, samo što to 99% ljudi ne zna i misli da ide samo prirez.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kriva ti matematika
    evo i daddy ti je objsanio u svom postu koji ti lijepim poslije.
    nije problem tih 18% vec se i dio poreza vraca gradu zagrebu, a znamo da porez ovisi o dohodku. a oni s najvecim primanjima placaju i najveci dohodak.
    ipak tebi kate nije jasno. ti si se tih 18% uhvatila i tebi je to to.

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    Htio bih vam predočiti jedan izračun.

Da bi četveročlana obitelj platila punu ekonomsku cijenu vrtića mora zaraditi po glavi 8000 kuna. Za četveročlanu obitelj to znači ukupno 32000 kuna neto prihoda. Svi ćemo se složiti da je to puno novaca i da je za očekivati da takva obitelj sasvim solidno živi. I ja vjerujem da većina koja ne zarađuje tolike novce kada vidi takvu cifru lako se složi sa gradonačelnikovom logikom "tko ima više neka plati više". No kako bi se dobila prava slika potrebno je pogledati malo detaljnije.

Kod takve jedne obitelji moguće su naravno razne opcije. Možda privređuje jedna osoba, možda dvije, možda podjednako a možda i ne. Bezbroj je varijanti. No za potrebe ovog primjera, uzmimo da oboje zarađuju po 16000 kuna neto i da imaju na svojim poreznim karticama prijavljeno po jedno od to dvoje djece.

Po RRiF-ovom kalkulatoru ispada da je svakom od tih roditelja bruto plaća cca. 29000 kuna.
    Od tih novaca otprilike 6100 kuna ode na porez i još dodatnih 1100 kuna ode na prirez. Znači ukupno 7200 kuna.
    Od tih 7200 kuna po važećim propisima, odlukama i zakonima Gradu Zagrebu ide čistih otprilike 5200 kuna. To znaći da to dvoje roditelja svaki mjesec u gradsku blagajnu uplati cca 10400 kuna na osnovu svoga rada.

Nije li ta obitelj koja ima više već platila više? Koliko puta više bi još trebala platiti?
    Posljednje uređivanje od spajalica : 04.07.2011. at 14:17

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kriva ti matematika
    i tebi je malo kriva matematika LOL

grad zagreb ne dobiva samo prirez nego i većinu poreza (za razliku od drugih gadova). od uplaćenog poreza dio ide gradu, dio županiji, dio državi - s obzirom da je zagreb i grad i županija, on dobiva puuuuno više poreza od bilo kojeg drugog grada. pa si ti misli

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj latica prvotno napisa Vidi poruku
    a koliko poreza se vise da ovoj (fali nesto prosto) drzavi (a i tebi koja cak i nisi iz ZG)?
    ovo se odnosi na koga?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kasno palim, ha?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a cuj meni ipak tipfeleri promaknu

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kata.klik, s kalkulatora www.moj-posao.net:

15000 kn neto:
    porez 6045,45
    prirez 1088,18

5000 kuna neto
    porez 470,92
    prirez 84,77

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Što se i moj muž krvavo naradi za svoje hebene 4000kn. I ide i na službena putovanja i radi prekovremeno. I moja prijateljica koja radi u pekari za 3000 kn i ustaje se u pol 5 ujutro i ima jedan slobodan dan u dva tjedna isto krvavo zaradi svoj novac. A da ne govorim da su ljudi s faksom prisiljeni raditi i takve poslove. ..
    Pa i onaj koji ima plaću 10.000 kn se krvavo naradi za svojih 10.000, možda i 2.5x više od tvog muža.
    Stvarno su mi smiješne ovakve uspredbe.

Jednostavno, nije uredu da neki stalno samo daju i daju, a drugi samo uzimaju i dobivaju.

Sasvim je jasno da se Bandić ovakvim potezima ulaguje onima koji su glasali za njega i budu vjerojatno i na slijedećim izborima. A činjenica je da to uglavnom nisu oni ljudi koji bi trebali platiti vrtić 2000kn. Dapače, meni čak ta opcija da se makne na neku protokolarnu funkciju više i ne zvuči loše - samo da ga se makne od izvršne vlasti.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Tebe, Kata.klik. Mozda sam nesto krivo shvatila 9ak jesam sorry) ali ti si Brod uvela u pricu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa, kata, di ide porez nego u Zagreb, 70 posto i više.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ako kate klik sad ne povjeruje mislim da nikad nece, a nadam se da joj je sad jasno.
    i svim drugim koji ovo bas do sad nisu vidjeli ovako, nakon ovoliko izracuna jednih ispod drugih, valjda je jasno da ovaj model placanja nema smisla.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma nema ovo uopce smisla..uvijek mozes biti ljubomoran na nekog tko ima placu 3x vecu od tvoje a istina je da ces mozda ti biti eventualno na mjestu te osobe za 3 godine a ona na tvojem jer ce eventualno izgubiti posao..i nece ti biti bas tako smijesan izracun vrtica jer smatras da si to platila prirezom i porezom, da nemas nista bolju uslugu, da su ljudi na gradskim pozicijama opustosili budjet za svoje privatne konte i konte prijatelja kojima su nastimavali poslove pa bi im tvoje dijete medjuostalom trebalo pokriti rupe..a vrtic ti je prijeko potreban jer bez vrtica ne mozes na posao
    najlakse je gledati susjeda kojem je trava eto zelenija i raspolaze s 14000 kn pa se nema sto zaliti..isto kao sto se ti nemas pravo zaliti sto je poskupio benzin jer osoba koja ima placu od 2000 kn moze samo sanjati o autu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj latica prvotno napisa Vidi poruku
    Kriva ti matematika.
    10000 neto oko 450 kn prireza.
    A ana.m sto ako Bandic iduce godine zakljuci da mu se tvoja djeca vise ne isplate u vrticu, hoces li i onda biti inertna?
    Pa da pročitaš do kraja dobila bi odgovor na ovo pitanje...

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

OK...opet se vraćamo na ono da smo mi u gradu Zagrebu svete ovce i nedo dragi bog da nam neko nešto kaže jer mi plaćamo sve najviše i moramo imati sve povlašteno...trenutno mi ova rasprava o porezu i prirezu tako zvuči...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i onaj koji ima plaću 10.000 kn se krvavo naradi za svojih 10.000, možda i 2.5x više od tvog muža.
    Stvarno su mi smiješne ovakve uspredbe.

Jednostavno, nije uredu da neki stalno samo daju i daju, a drugi samo uzimaju i dobivaju.

Sasvim je jasno da se Bandić ovakvim potezima ulaguje onima koji su glasali za njega i budu vjerojatno i na slijedećim izborima. A činjenica je da to uglavnom nisu oni ljudi koji bi trebali platiti vrtić 2000kn. Dapače, meni čak ta opcija da se makne na neku protokolarnu funkciju više i ne zvuči loše - samo da ga se makne od izvršne vlasti.
    Deaedi, pa naravno da su smiješne, netko je gore napisao da se netko za plaću od 16000kn krvavo zaradi. Ja sam se samo andovezala na to...jer i drugi se krvavo narade.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

kriva ti matematika
    Sorry, stara, matematika je tebi kriva.
    pl 5.000 kn neto: porez- 470,92 prirez 84,77
    pl 10.000 neto: porez 2257,58 prirez 406,36
    pl. 15.000 neto: porez 6.045,45 prirez 1.088,18

Prirez gradu ide u potpunosti, a od poreza ide 79 % pa ti računaj koliko građani Zagreba uplate u proračun. Zato sam već prije pisala, kanite se ljudi prireza, on je sitan, porez je ono što je važno, a Zagrebu ide 79% ukupnog poreza.

Jedna od karakteristika suvremenog poreza je i nedestiniranost, uplaćujemo u istu kasu pa raspoređujemo, baš da ne bi bilo meni ne treba vrtić, a meni ne treba sport.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Dok sam ja napisala odogovor, vidim da se javilo vas još puno. kak je prošla danas konferencija za medije, cure?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •