Stranica 41 od 112 PrviPrvi ... 3139404142435191 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,001 do 2,050 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

molim vas sve skupa za malo tolerancije i umjerenosti

Bandiću i svima ostalima koji sumnjaju u naše pobude i koji misle da je ispravan put gledati samo svoju kožu, citirati ću poznatu izreku koja se pripisuje Martinu Niemolleru:

First they came for the communists,
    and I didn't speak out because I wasn't a communist.
    Then they came for the trade unionists,
    and I didn't speak out because I wasn't a trade unionist.
    Then they came for the Jews,
    and I didn't speak out because I wasn't a Jew.
    Then they came for me
    and there was no one left to speak out for me.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj latica prvotno napisa Vidi poruku
    Tebe, Kata.klik. Mozda sam nesto krivo shvatila 9ak jesam sorry) ali ti si Brod uvela u pricu.
    da jesam zato što za njih znam, jer imam tamo puno prijatelja, ali ja sam u Zagrebu i plaćam vrtić u zagrebu i porez i prirez i ostalo....i uvela sam ga u priču eto zato što znam da recimo moja kuma plaća vrtić oko 800 kn, jer ona i suprug prelaze taj dohodovni prag i spadaju u najskuplju kategoriju, kao i većina roditelja, a nije im zbroj plaća 32 000 kn, nego u prosjeku kao i moja i od supruga. i to je najviše cijena koja se tamo plaća....

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    OK...opet se vraćamo na ono da smo mi u gradu Zagrebu svete ovce i nedo dragi bog da nam neko nešto kaže jer mi plaćamo sve najviše i moramo imati sve povlašteno...trenutno mi ova rasprava o porezu i prirezu tako zvuči...
    Pa ako platimo više, onda trebamo i nešto dobiti više!

Pa ovo sa plaćanjem vrtića po dohotku je kao da dođeš u dućan i ti za 100g parizera platiš 6kn, a tvoja susjeda mora platiti 15kn, jer ima veću plaću od tebe.

Po meni, oni koji ne mogu platiti 400kn vrtić, (tih 60% koji će platiti manje, prema Bandiću), onda trebaju biti korisnici socijalne pomoći, ako prema njegovom modelu ne mogu čuvanje svog djeteta platiti ni 400kn mjesečno.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

OK...opet se vraćamo na ono da smo mi u gradu Zagrebu svete ovce i nedo dragi bog da nam neko nešto kaže jer mi plaćamo sve najviše i moramo imati sve povlašteno...trenutno mi ova rasprava o porezu i prirezu tako zvuči...
    kata.klik ti novci su nasi novci. i u tome je solidarnost i sve sto treba. zasto bi neko ko je vec dao puno vise od mene platio jos vise.

daj mi objasni molim te.
    neko s 15000 kn je platio 7500, a neko s 5000 kn je platio 550 kn. zasto pobogu on mora vrtic platiti 2000 kn.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    Bandiću i svima ostalima koji sumnjaju u naše pobude i koji misle da je ispravan put gledati samo svoju kožu, citirati ću poznatu izreku koja se pripisuje Martinu Niemolleru:

First they came for the communists,
    and I didn't speak out because I wasn't a communist.
    Then they came for the trade unionists,
    and I didn't speak out because I wasn't a trade unionist.
    Then they came for the Jews,
    and I didn't speak out because I wasn't a Jew.
    Then they came for me
    and there was no one left to speak out for me.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mene ovo istinski muči, ovakvi stavovi
    U Zagrebu nije situacija kao u ostatku države, Zagreb je bogat grad koji ima dobar porez i prirez i veeeeeeeeliki budžet.
    Ti, ako upotrebljavaš logiku izjednačavanja-bi trebala reći: "neka iz Zagreba 50% poreza ide van ZG, pa da cijela RH ima slično"
    Ovako imamo situaciju da ljudi rade, dobro zarađuju (ili manje zarađuju, valjda to više nije tema), daju to u Zagreb (70% poreza+prirez), Zagreb postaje bogat grad, može davati novce za što želi-pa ZG odabire trošiti na povlaštene stanove, fontane, Arene, stadione, Mamiće, rodijake, kumove, da ne nabrajam-a traži od onih koji su ga učinili bogatim gradom-da ne traže nazad svoje novce kroz dobrobiti tipa vrtić-nego da daju još, još i još.
    Milan Bandić barata ogromnom svotom novaca.
    Gradonačelnici Slavonskih brodova i Osijeka barataju neusporedivo manjom svotom novaca.
    Unutar ZG proračuna, ako se on adekvatno napravi (bez 20milijuna za ured) ima prostora za besplatne vrtiće za SVE. Unutar proračuna siromašnog grada nema prostora za to.
    Ako ja platim 2000kn vrtić (nisam ta, al da jesam), koje sam ZARADILA, nakon što sam npr. 8000kn poreza i prireza dala Zagrebu, to će opet ići Mamiću, kumovima i rođacima. Neće ići u Osijek ni u Slavonski Brod.
    Neće njima smanjit cijene vrtića.
    Ne kužim kako se to ne kuži.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    kata.klik ti novci su nasi novci. i u tome je solidarnost i sve sto treba. zasto bi neko ko je vec dao puno vise od mene platio jos vise.

daj mi objasni molim te.
    neko s 15000 kn je platio 7500, a neko s 5000 kn je platio 550 kn. zasto pobogu on mora vrtic platiti 2000 kn.
    Znaš, tu je odgovor skroz jednostavan: jal i ljubomora. Zato se oni koji će dobro proći s tom odlukom nikada neće buniti (tj. većina njih) i stati na stranu ovih drugih.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Znaš, tu je odgovor skroz jednostavan: jal i ljubomora. Zato se oni koji će dobro proći s tom odlukom nikada neće buniti (tj. većina njih) i stati na stranu ovih drugih.
    bome, ne znam, ja bi to nazvala vrlo dobrom predizbornom kampanjom. Više će ih platiti manje, malo će platiti puno više. Dobro Bandiću, dobro većini. Ovih tisućice koji se nisu snašli, a imaju veće plaće-su ionako malo biračkog tijela

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bas sam htjela napisati isto sto i Deaedi ali sam se suzdrzala..
    kad i susjedu krava krepa bol se lakse podnese..pogotovo ako susjed ima deblju kravu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Deaedi nemoj bas tako suditi, jer je na prolazim lose, meni vrtic za klince ostaje isto. tako da ne treba ni knjigu po koricama suditi (kad smo vec u literarnoj fazi)

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    mene ovo istinski muči, ovakvi stavovi
    U Zagrebu nije situacija kao u ostatku države, Zagreb je bogat grad koji ima dobar porez i prirez i veeeeeeeeliki budžet.
    Ti, ako upotrebljavaš logiku izjednačavanja-bi trebala reći: "neka iz Zagreba 50% poreza ide van ZG, pa da cijela RH ima slično"
    Ovako imamo situaciju da ljudi rade, dobro zarađuju (ili manje zarađuju, valjda to više nije tema), daju to u Zagreb (70% poreza+prirez), Zagreb postaje bogat grad, može davati novce za što želi-pa ZG odabire trošiti na povlaštene stanove, fontane, Arene, stadione, Mamiće, rodijake, kumove, da ne nabrajam-a traži od onih koji su ga učinili bogatim gradom-da ne traže nazad svoje novce kroz dobrobiti tipa vrtić-nego da daju još, još i još.
    Milan Bandić barata ogromnom svotom novaca.
    Gradonačelnici Slavonskih brodova i Osijeka barataju neusporedivo manjom svotom novaca.
    Unutar ZG proračuna, ako se on adekvatno napravi (bez 20milijuna za ured) ima prostora za besplatne vrtiće za SVE. Unutar proračuna siromašnog grada nema prostora za to.
    Ako ja platim 2000kn vrtić (nisam ta, al da jesam), koje sam ZARADILA, nakon što sam npr. 8000kn poreza i prireza dala Zagrebu, to će opet ići Mamiću, kumovima i rođacima. Neće ići u Osijek ni u Slavonski Brod.
    Neće njima smanjit cijene vrtića.
    Ne kužim kako se to ne kuži.
    ...kužim ja to, ali ajmo se onda zalagati da sva djeca koja idu u vrtić imaju pravo na besplatan vrtić... ili jedinstvenu cijenu na razini cijele države

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

...kužim ja to, ali ajmo se onda zalagati da sva djeca koja idu u vrtić imaju pravo na besplatan vrtić... ili jedinstvenu cijenu na razini cijele države
    ja bi se prvo zalagala za decentralizaciju države. Eto, to bi i meni odgovaralo. U trenutnoj situaciji je tako da Zg ima para, uzima i ne da
    a da drugi gradovi ni nemaju.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 04.07.2011. at 14:40

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Deaedi nemoj bas tako suditi, jer je na prolazim lose, meni vrtic za klince ostaje isto. tako da ne treba ni knjigu po koricama suditi (kad smo vec u literarnoj fazi)
    Napisala sam: većina njih.

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

daddycool
    Posljednje uređivanje od znatizeljna : 04.07.2011. at 14:42

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to bi se moglo kad bi se vrtici placali iz drzavnog budjeta..protiv cega nemam apsolutno nista..dio novaca iz zagreba bi se svakako trebao davati za revitalizaciju drugih gradova

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Napisala sam: većina njih.
    oprosti previdjela sam, valjda u brzini

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mene su ove teme počele umarati pa više ne sudjelujem.
    Ovako radije živim u uvjerenju da smo svi jednoglasno protiv dvostrukog oporezivanja koje nam gradonačelnik pokušava nametnuti.

A kao i uvijek kod tema koje se tiču primanja - nemoguće je objasniti "nepoštenost" ovog modela onima koji se kao pijan plota drže parole "neka bogati plate više". A bogati su svi koji imaju više od njih.
    Zašto, ali zaista - zašto bi osoba koja dobro zarađuje trebala platiti skuplju cijenu vrtića? Pa već plati svoj dio "kolača" kroz poreze i prereze. Zašto onda ne bi plaćala i više cijene komunalija, kruh, mlijeko? Zašto ne i gorivo? Lijekove? I skijanje i ljetovanje? Dokle tako - dok joj primanja ne padnu na razinu koju prosjećan građanin smatra "nebogatim"?
    Zašto izdvojiti vrtiće? Zašto ne i kruh? Pa da fino pokažem pekaru platnu listu, a on meni na kalkulator pomnoži osnovnu cijenu kruha s koeficijentom koji me ide po visini primanja.

Naprosto ne shvaćam kako itko opravdava "pravednost" ovog modela.
    Pa poštenije mi je reći - OK, to je preizborni trik, zasigurno nije način uštede, igra se na kartu lažne solidarnosti i jalnosti među nama. Reci - nema argumenata da Marica Marić istovremeno plaća par puta više poreza i prireza i maksimalnu ratu vrtića, no ja mislim da nije u redu imati plaću 15.000kn i neka zato Marica plati duplo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kada budete čitali po netu, samo da znate kako su nas krivo prenijeli:

mi NISMO rekle kako je realna cijena vrtića 600 kuna, nego kako je to bio maksimalan iznos o kojem je razmišljala radna grupa za vrtiće koju je osnovao gradski ured

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo ja danas bila s Bandićijem na jednom krkljanju ( on je krkao) inisam ga pitala kaj si je zgruntal

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    evo ja danas bila s Bandićijem na jednom krkljanju ( on je krkao) inisam ga pitala kaj si je zgruntal
    bolje da vam ne kažem kako jedna primorka ovo tumači jer niš ne razumije

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

krkljanje je krkljanje, ali mislim da je lj viška
    krkanje je - žderanje
    zgruntal - smislio

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Badinjo je zgruntal kaj je zgruntal. Da se sad ja ko prava dalmatinka oglasim .
    Treba nas zanimat šta je smislila Skupština, jer ovaj odstupit neće. Sad je to već pitanje principa. E, vidiš, tu ga ima, na skroz krivom mjestu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    krkljanje je krkljanje, ali mislim da je lj viška
    krkanje je - žderanje
    zgruntal - smislio
    ma to se ja malo pravim blesava u nadi da će jelena otkriti okolnosti krkanja s bandićem

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

MA bili slučajno na jednom izletu danas ujutro i kad tamo nadošao Bandići, pošto je bilo krkljanje,moji se pridružili krkljanju,samo bembo i ja tužno gledali jer to ne jedemo.
    btw. bilo je to u Samoborskom kraju niko se ne bi nadao da tamkaj ima,a kamoli da tako velika gospoda tam dolaze.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Najsimpatičniji prilog s Rodine presice bio mi je ovaj na Dnevniku Nove TV jer su pustili onaj duhovito/sarkastični komentar Rode da "odluku o cijenama vrtića možda u konačnici trebaju donijeti djeca i to brojalicom EN TEN TINI ili nekom sličnom",

budući da se kod nas odluke ionako donose na tako nekako, slično ozbiljnoj razini

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma da, baš smo super cure, mi u Rodi!
    (otvoreni poziv svima zainteresiranima da nam se pridruže)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bravo Rode

Nego gledam Dnevni red sjednice skupštine sada u srpnju..pa kaže:

Bandić traži:
    Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za sudjelovanje roditelja - korisnika usluga u cijeni programa predškolskih ustanova Grada Zagreba

Šerif kaže i galami na sva usta kak je njegova odluka legitimna, a sad traži da se ona iz travnja od skupštine, koja je pazi sad ipak po tome na snazi, pretvori u njegovu i izmjeni u točkama 17. i 18....

Klub zastupnika HDZ-a za istu sjednicu traži Bandića da napravi rebalans ajde bar neka korist od njih...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

koje su to točke?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

To su tocke sa cijenama i olaksicama. Imas na www.zagreb.hr

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da, zaboravih, ono najstrasnije je da ce umjesto njega na toj sjednici biti Lovric

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Što sad ovo znači?

http://www.vecernji.hr/zagreb/ipak-s...-clanak-305222

Inače, fakat sam ljuta ko pas, i mm i ja smo već odlučili da ćemo bojkotirati sve ovo na svakakve moguće načine:
    - uopće nećemo nositi papire
    - uopće nećemo plaćati rate
    - mirne duše ćemo se svi odjaviti s adrese, ostavit ćemo dijete da živi samo na toj adresi i o tome ću mirne duše sad poslati bandiću mail... i pozvat ću sve da to naprave... pa nek mu 98% ljudi plaća "manje ili ništa".

Kreteni!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

taj clanak je od 28.6. nakon toga se jos puno izdogadjalo

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Što sad ovo znači?

http://www.vecernji.hr/zagreb/ipak-s...-clanak-305222

Inače, fakat sam ljuta ko pas, i mm i ja smo već odlučili da ćemo bojkotirati sve ovo na svakakve moguće načine:
    - uopće nećemo nositi papire
    - uopće nećemo plaćati rate
    - mirne duše ćemo se svi odjaviti s adrese, ostavit ćemo dijete da živi samo na toj adresi i o tome ću mirne duše sad poslati bandiću mail... i pozvat ću sve da to naprave... pa nek mu 98% ljudi plaća "manje ili ništa".

Kreteni!
    Vidim da plazi jezik ovaj tvoj smajlić pa je ovo o odjavi vjerojatno samo karikiranje, ali za ozbiljno: mislim da malodobno dijete ne može biti samo prijavljeno u nekretnini, ako bi nekome to palo na pamet pokušati.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Da, sori ljudi!!!
    Malo sam prerano reagirala, frendica mi poslala link s rečenicom da je ipak skuplje, pa nisam ni skužila otkad je to, samo sam planula .

Ali uglavnom, ako se dogodi to što u naslovu tog članka piše, postupit ću kako sam napisala .

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da plazi jezik ovaj tvoj smajlić pa je ovo o odjavi vjerojatno samo karikiranje, ali za ozbiljno: mislim da malodobno dijete ne može biti samo prijavljeno u nekretnini, ako bi nekome to palo na pamet pokušati.
    eh, ja sam od 3. do 16. godine živjela prijavljena u drugom gradu od svojih roditelja

nikom nije palo na pamet da bi trebalo i mene "preseliti"

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    Ma može to sve kod nas, bar na neko vrijeme. Kod nas je to bilo slučajno, nakon što smo se preselili, promijenili smo sebi prebivalište, ali ne i djeci, ona su ostala prijavljena na staroj adresi na kojoj je tada živio samo deda, a kasnije ni on jer je umro. Djecu smo odjavili tek naknadno jer smo im izrađivali putovnice,
    tako da, namjerno ili iz nehaja, svaki džumbus u ovoj državi prolazi.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne znam za vas, ali ja imam ovisničku krizu. Već dva dana niti jedan post o novim cijenama vrtića.
    Dobro ljudi, dajte bar nešto!

Koliko je prireza uplaćeno? Ha? Koliko je ljudi odjavljeno? Ha? Tko ima više nek plaća više! Ha? Niko ništa?

Btw. nekako je prošlo pored mene... što se događa po tom pitanju? Mi idemo u vrtić tek od 1.9., pa nismo ni uplatnicu mogli dobiti, a nisu nas još uopće tražili da donesemo te papire... Što ima?

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ha ha niš..s obzirom da uplatnice dolaze tek u kolovozu trenutno nemam pojma koliko plaćam vrtić a kako sam u kolovozu na moru živjeti ću u blaženom neznanju do 01.09....
    btw palo mi na pamet jel' može plaćanje vrtića na rate? ono preko amexa na 3 rate barem da skupljam membership awards bodove

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Šta nije 12.07. sjednica gradske skupštine gdje će se opet otvorit ovo pitanje?
    Ima li netko nekoga tko radi u gradu na ovim prijavama pa da zna obrađuju li se podaci?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ići će netko iz Rode na Skupštinu pa će napisati što je bilo

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi to znamo, ali bih voljela da to dođe i do ministrice Dalić.
    pa neka vidi čija odluka nije u skladu sa Proračunom i tko bi ga i zbog čega trebao usklađivati.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Čitam prijedlog Bandićeve odluke koju će sutra opet pokušat progurat i jel se to meni čini ili je on opet pomaknuo skalu?

http://www1.zagreb.hr/sjednice_skups...W?OpenFrameset

Nije valjda da misli da će se skupština ulovit na to?
    A koliko je puta spomenuta socijalna pravednost u svim tim dokumentima, sebi ne mogu doć.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i eto njih ispočetka - oni će glasat, a nadrogirani (to je on sam za sebe rekao, da ne bi bilo zabune ) će im i dalje pokazivat prst i govorit tejk_it_ot_liv_it

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

meni je stric, pravnik, rekao da neću pogriješiti ako budem plaćala po starom
    on ima 82 godine, nekada se aktivno bavio politikom, nemre vjerovati kako su neozbiljni i kako si uopće dopuštaju ovakav cirkus svi po redu ....

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Živio stric!

Slažem se sa njim, ne postoji nikakvo pravno uporište po kojem bi Bandić imao pravo potraživati išta drugo osim 400,200 ili ništa kuna.
    Osim ako se skupština sutra ne predomisli. U tom slučaju pakiram kufere.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

glava me boli, opet je promijenio kategorije, prije nije bilo one od 4501 ili se varam???

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Vrlo zanimljivo - Bandic za sjednicu skupstine predlaze izmjenu odluke za koju je danima tvrdio - a svi mediji prenosili -kao nije vazeca i da se ne primjenjuje!!!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, na to sam se i ja referirala.
    Nije valjda da na to želi upecati glasove? Sad je čini mi se opet za klasu "povoljnije". Je, rajt.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj spunky125 prvotno napisa Vidi poruku
    glava me boli, opet je promijenio kategorije, prije nije bilo one od 4501 ili se varam???
    ma niš nije promijenjeno, apsolutno ništa (bar koliko ja vidim)

ovo je ono što bandić želi provoditi i tvrdi da se provodi od 1.7. http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30319
    a ovo je 'novi' prijedlog za koji će se sutra glasati http://www1.zagreb.hr/sjednice_skups...W?OpenFrameset

meni se čini da su isti :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •