Sa skupštine, ukratko:
"Djeci čiji roditelji nisu do 1. srpnja dostavili dokumente za novi način plaćanja vrtića neće se ništa dogoditi i svi će biti upisani u vrtiće, odgovorio je tijekom aktualnog sata današnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine gradonačelnik Milan Bandić na pitanje SDP-ove zastupnice Ivane Mlinar Horvat što će biti s roditeljima koji su odlučili poštivati odluku Gradske skupštine i nisu predali potrebne dokumente za novi način naplate vrtića. Bandić je zatražio od zastupnice da ne zbunjuje javnost te dodao kako je on trenutačno jedini koji brani već donesenu odluku Gradske skupštine o vrtićima. Ta odluka, među ostalim, predviđa da će roditelji koji do 1. srpnja ne predaju dokumentaciju plaćati punu ekonomsku cijenu vrtića od 2000 kuna.
Gradonačelnik je izvijestio i da je zasad između 1300 i 1500 djece ostalo neupisano u zagrebačke dječje vrtiće, što bi se, kako je rekao, moglo riješiti njihovim upisom u vjerske i privatne vrtiće gdje još ima točno toliko slobodnih mjesta. Bandić smatra da bi se taj problem riješio izjednačavanjem subvencije za gradske, privatne i dječje vrtiće, što će on predložiti za prvo čitanje proračuna.
Na pitanje SDP-ovca Jurice Meića zašto je predložio rebalans u ožujku kada je trebalo osigurati sredstva za izgradnju odjela bolnice Jankomir, a ne želi sada kada treba osigurati novac za provođenje odluke o dječjim vrtićima, Bandić je rekao kako izgleda da SDP-u ne treba gradonačelnik.
"Jedino rješenje je da ja nestanem, da se iselim, pa da vi donosite rebalans", ustvrdio je Bandić.
"Mislite li vi da sam ja idiot, majmum i kreten bez dostojanstva?", upitao je."
-Kako vi odgovarate na ovo njegovo pitanje?![]()