Citiraj gita-xy prvotno napisa Vidi poruku
...

U petak sazna da bi to trebalo biti 20.000 kn bruto. Ja velim super, dobro će nam doći, obzirom na ovu moju porodiljnu naknadu zadnjih 6 mjeseci. Odmah mi je bilo jasno, obzirom koliko sati je odradio da je to po satu sića, ali nema veze, znam kakva im je situacija u firmi.

Napravim ja izračun i šok totalni. Obzirom da će plaću dobiti normalno, ovo sve ide po stopi 40% poreza na dohodak. On će na račun dobiti cca 8.400 kn! Užas! Ali, napravim ja izračun vezan uz gadariju od vrtića i dobijem to da skačemo u viši platni razred, da bi mi vrtić za starijeg poskupio 400 kn, a za mlađeg 200 kn. To je 7.200 kn godišnje. Njemu bi za sav taj rad i sve te prekovremene ostalo ukupno 1.200 kn.

Njegov poslodavac na to još treba platiti doprinose na plaću u iznosu 17,2% pa je ukupni trošak poslodavca 23.400 kn, a mom mužu bi ostalo 1.200 kn

Ako ovo nije dokaz kako se u ovoj zemlji rad kažnjava, ja uistinu ne znam što jest.

Dok ovo čitate, vidite li kako meni rastu rogovi i kako se moj muž glasa ia,ia,ia!

Zagovornici bandićevog modela, gdje ste?
Je li tm i inače u 40% razredu? Ako nije onda će još ipak nešto dobiti nazad na obračunu plaće za 12-i mjesec (kad se tih 20.000kn preračuna kao da je svaki mjesec imao 1.666 kn veću bruto plaću). Inače, prijašnjih godina to nisu radili nego si morao podnijeti poreznu prijavu pa čekati kao ja npr. 11-i ili 12-i mjesec iduće godine da dobiješ ostatak svog novca nazad. Al kad treba nadoplatiti onda su munjeviti na obradi poreznih prijava... Ja tako još uvijek čekam da dobijem nazad novac od preplaćenog prošlogodišnjeg poreza nakon isplate otpremnine (dobila sam otkaz nakon povrata s porodiljnog), da ne spominjem da bi kao temeljem i te otpremnine koja ulazi u poreznu trebala po Bandiću plaćati vrtić - ali naravno ne pada mi na pamet, odselila sam muža i dijete u drugo kućanstvo...