Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene zanima kome se možemo žaliti na nepoštivanje uvjeta (normativa) u vrtiću sada kad plaćamo punu cijenu ili gotovo pa punu? Mislim ono kao potrošači? Ako je u grupi više djece od pravilnicima određenog broja i slično? mislim ako već plaćamo toliko za vrtić onda valjda imam pravo na zaštitu po Zakonu o zaštiti potrošača? ili ne???

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima kome se možemo žaliti na nepoštivanje uvjeta (normativa) u vrtiću sada kad plaćamo punu cijenu ili gotovo pa punu? Mislim ono kao potrošači? Ako je u grupi više djece od pravilnicima određenog broja i slično? mislim ako već plaćamo toliko za vrtić onda valjda imam pravo na zaštitu po Zakonu o zaštiti potrošača? ili ne???

Za nepoštivanje bilo čega u vrtiću možeš se žaliti uvijek, a ne sada kad plaćaš više nego prije. To jedno s drugim nema veze.
    Ako nečim nisi zadovoljna, žali se, a informirati se možeš ovako:

1. popis svih propisa koji se tiču djelatnosti predškolskog odgoja nalazi se ovdje:
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=522

2. izdvajam Zakon o prosvjetnoj inspekciji:
    http://www.see-educoop.net/education...ro-hrv-t04.pdf
    Tu u članku 8 možeš pročitati sve inspektor može provjeriti (npr. broj djece u grupama, način upisa, program rada s djecom...)
    Za provedbu ovog zakona nadležno je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa pa se njemu i obrati, tj. zahtijevaj odlazak inspektora u vrtić, ako misliš da ima potrebe, nakon što si pročitala sve propise koje bi vrtić trebao poštivati.

3. izdvajam i Državni pedagoški standard predškolskog odgoja i naobrazbe:
    http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/339617.html
    Tu piše sve što bi vrtići trebali poštivati.
    Da skratim ono što u njemu piše: donesen je 16.05.2008. Dječji vrtići dužni su uskladiti svoju djelatnost s odredbama ovoga Standarda u roku od pet godina od dana njegova stupanja na snagu. Zahtjeve za vrtiće su podijelili u 3 kategorije, po ''izvodljivosti'': dio toga morali su ispuniti odmah nakon donošenja Standarda, dio u roku 3 godine (do kraja 2011. Tu se npr. ubraja i broj djece u skupinama, tako da za sad ne krše nikakav standard), a dio u roku 5 godina. Sve iz Standarda trebaju ispoštivati do kraja 2013.

Eto, nadam se da sam pomogla.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

@sss: hvala...prije bi me otkantali sa "s obzirom koliko plaćate vrtić morate biti zadovoljni" e pa sad više nema "s obzirom koliko plaćate..." .....zašto bi samo oni bili bezobrazni?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •