-
Točno tako, to ni meni nikako ne ide u glavu, zašto stalno ovi iz skupštine spominju stare cijene. Još niti jednom nisam nikog od njih čula da je glasno rekao da odlukom skupštine oni koji primaju DD, oni koji imaju 3 djece, oni koji su HRVi, ali i civilni invalidi imaju besplatni vrtić. Kao da sami nisu pročitali svoju odluku. A bandić se busa o prsa socijalnom pravednošću. I ovdje na ovom forumu se više puta pokazalo kako svi znaju da imaju besplatno po Bandiću, ali ne znaju da imaju i besplatno po odluci skupštine.
Ni ovo spominjanje stambenih kredita meni osobno nije jasno. Naš stambeni kredit smo digli moj muž i ja na 30 godina svojom odlukom i svjesni i kamatnih stopa i tečajnih razlika i perioda od 30 godina. Taj kredit je naša odgovornost. U financijsku konstrukciju smo morali uglaviti i promjenjivost ostalih cijena i moguće periode bez posla, periode bolesti i ostalih zala. Ovdje se radi o tome da onaj tko ima više je već itekako više sudjelovao u punjenju proračuna i da je ovaj način naplate vrtića de facto dvostruko oporezivanje.
Nakon što se plati porez, neto primanja se troše prema osobnim preferencijama i ulaziti u nečije kredite za stanove, aute, satove, skijanja te određivati što je nužno, a što luksuz, je po meni neukusno.
Znam ljude koji imaju manja primanja od mene i muža i koji su kupili i veće stanove i na boljim lokacijama, mi se to nismo usudili. Ali to je njihova odluka kao što mi imamo pravo na svoju odluku. I sad bi mi trebali plaćati više vrtić jer je njihova rata kredita veća. Znam i ljude koji žive u malom stanu, ali voze luksuzni auto, a isto tako znam ljude koji imaju vrijednu nekretninu i voze krntiju staru 20ak godina, ali to je isto tako njihov izbor.
Plaćanjem poreza i prireza prema svojoj ekonomskoj snazi ispunjavamo svoju obvezu prema proračunu iz kojeg se financiraju javna dobra. Poslije toga za mene je kraj. Svatko troši svoje novce onako kako smatra da je za njega i njegovu obitelj najbolje.
Nikad do sada nisam vidjela tolikog brojanja po tuđim novčanicima, dok se nije pojavio ovaj prijedlog miloga nam gradonačelnika.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma