Javljam vam se po prvi put, unaprijed se ispričavam za pravopisne greške.
Iz razgovora sa svojim kolegom odvjetnikom, zaključio sam da akontacija znači u pravilu isto što i račun ako se na kraju potvrdi.
Imamo tri mogućnosti:
-prva je da ne platimo nikakav iznos i da vjerovatno dobijemo ispis dijeteta iz vrtića.
-druga mogućnost (tu mi on savjetuje) je da platimo iznos akontacije (preplatimo stvarnu vrijednost usluge) i naknadno (nisam shvatio kada, jer su sve odluke donesene) putem šprance potražujemo povratak preplaćenih sredstava ili uračunavanje istih u slijedeće rate
-treća opcija (ja ću je primjenjivati) je da plaćamo prema odluci koja je pravovaljana(skupštinska) iznos (po bandićevom iznos akontacije) te da sačekamo riješenje o dospijeću dugovanja (sumnjam da će se usuditi poslati -bandić) te se žaliti na isto.
Što se tiče ove treće opcije i prijetnji lovrića (namjerno malim slovima) da će dijecu ispisati iz vrtića po Zakonu o obveznim odnosima dužan je obajestiti drugu stranu o kršenju članak ugovora(dugovanje i sl.-sumnjam da će se usuditi poslati) te u zakonskom roku ponuditi ispunjnje istih. Ali tada ostavlja mogućnosta žalbe i tužbe na nepostojeću odluku.
Ugovor imam skeniran za apricot ali pošto sam novi valjda nemam pristup privatnim porukama.