Stranica 59 od 112 PrviPrvi ... 949575859606169109 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,901 do 2,950 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj kamen prvotno napisa Vidi poruku
    apri, ima veze s novčanikom.
    auto je potreban! onaj kome firma nije dala auto na korištenje mora ga sam kupiti.
    firma je mogla odlučit i drugačije, pa umjesto auta radniku dati veću plaću.
    ali onda bi on morao platiti veći vrtić.

no poanta nije u tome, nego u ograničavanju slobode da sa svojom netom plaćom radimo što želimo na vlastitu odgovornost.
    nek naplate jednom taj porez i ostave nas na miru!
    javne usluge bi svi trebali plaćati isto osim socijalno ugroženih
    u svemu si apsolutno u pravu

ali, izvana gledajući, mi plivamo u novcu.
    podjecu dolazimo u super autima.
    a jedva skupimo za platiti struju.
    istina, bilo bi nam puno gore da smo aute moraki kupiti sami.
    ali to se izvana ne vidi

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Možda malo OT, ali da ne bi bilo zabune, službeni auto je dohodak u naravi. Između ostaloga za djelatnika nije "besplatan". Za taj dio dohotka se isto plaća i porez i prirez, a ulazi i u sveukupni obračun po dohodovnom cenzusu. Dakle, s većom plaćom ili istom+auto, plaćao bi se isti iznos vrtića.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    Možda malo OT, ali da ne bi bilo zabune, službeni auto je dohodak u naravi. Između ostaloga za djelatnika nije "besplatan". Za taj dio dohotka se isto plaća i porez i prirez, a ulazi i u sveukupni obračun po dohodovnom cenzusu. Dakle, s većom plaćom ili istom+auto, plaćao bi se isti iznos vrtića.
    Baš sam o tome razmišljala. Kratko sam imala službeni auto, al mi je onda bruto nesrazmjerno veći od neta. Rekli su mi da je to zbog auta.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Baš sam o tome razmišljala. Kratko sam imala službeni auto, al mi je onda bruto nesrazmjerno veći od neta. Rekli su mi da je to zbog auta.
    sve to stoji, ALI, dajte mi recite koliko ljudi koji imaju prosjećne ili ispodprosjećne plaće ima službeni auto?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa vjerujem dosta. Serviseri, dostavljači, trgovački putnici...
    Ili je to neko trik pitanje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    sve to stoji, ALI, dajte mi recite koliko ljudi koji imaju prosjećne ili ispodprosjećne plaće ima službeni auto?
    ahahahahahaahahaha
    ili oni koji više od godine dana nisu dobili ništa?1
    LOOOOL

mah, nema pravila, stvarno

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Pitanje je: čije je auto, njihov ili od firme?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

osim trgovačkih putnika, ovi drugi voze uglavnom kombije. nitko od njih nema 'bolje' aute.

ako imaš kao službeni auto audi A8, onda definitivno ne zarađuješ 4000kn mjesečno

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

osim trgovačkih putnika, ovi drugi voze uglavnom kombije. nitko od njih nema 'bolje' aute.

ako imaš kao službeni auto audi A8, onda definitivno ne zarađuješ 4000kn mjesečno
    Moj poznanik ima službenog BMWa, nekog bijesnog, on i familija žive u službenom stanu. A plaća 2500.
    U domaji je sve moguće.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moj poznanik ima službenog BMWa, nekog bijesnog, on i familija žive u službenom stanu. A plaća 2500.
    U domaji je sve moguće.
    jel još zapošljavaju?

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

gdje si molim te našla/o cijene po Bandićevom na stranicama grada, kada su na istoj samo skupštinske

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Puntica ovisi o tome imaš li službeni auto po funkciji ili po potrebi posla kojeg obavljaš. Ja ću se priklonit tome da većina koja vozi službeno vozilo ima plaću iznad prosjeka (a znamo i koliko je hrv. prosjek) pa na kraju te to ne kvalificira u "bogataša". Bilo kako bilo, sva ta primanja su već oporezovana, višestruko se dalo i gradu i državi, ljudi su to zaradili pa nek i imaju. No to nikako ne znači da bi trebali plaćati sulude cijene vrtića.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Puntica ovisi o tome imaš li službeni auto po funkciji ili po potrebi posla kojeg obavljaš. Ja ću se priklonit tome da većina koja vozi službeno vozilo ima plaću iznad prosjeka (a znamo i koliko je hrv. prosjek) pa na kraju te to ne kvalificira u "bogataša". Bilo kako bilo, sva ta primanja su već oporezovana, višestruko se dalo i gradu i državi, ljudi su to zaradili pa nek i imaju. No to nikako ne znači da bi trebali plaćati sulude cijene vrtića.
    ma slažem se, naravno

ALI evo npr. cubanin poznanik. ima službeni stan i auto a plaću od samo 2500kn. on spada pod socijalu samo tako. još bi možda mogao imati pravo i na dječji doplatak?!
    moja je plaća duplo veća, a nemam ni službeni stan, ni auto, ni telefon, ni ništa - a ko fol sam duplo 'bogatija' od njega - a zapravo jedva plaćam kredit za stan (ili podstanarstvo, sasvim svejedno)

samo pokušavam objasniti da primanja nisu nikakav pokazatelj ničega. NIČEGA. 2 roditelja na minimalcu ali sa riješenim stambenim pitanjem imaju više love od 2 roditelja s prosjećnim plaćama koji moraju plaćati kredit/podstanarstvo da bi imali gdje živjeti. toliko jednostavna računica da je stvarno nije potrebno objašnjavati.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Puntica sa tim se slažem u potpunosti. Naravno da primanja ne pokazuju stvarno stanje. Svaki put kad mi dođe da se iza ove točke zalaufam i počnem pisat, radije stanem.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Vezano za model placanja vrtica po dohodovnom cenzusu, cini mi se da ne uzimamo u obzir vaznu stvar: odvjetnici - masa njih - tvrde da to naprosto nije ustavno i da treba dici ustavnu tuzbu.
    Naime, potpuno je pravno neutemeljeno za istu uslugu istaknuti razlicite cijene. To bi bilo isto kao da dodjete u autopraonicu oprati auto, a vlasnik zatrazi prikaz vasih primanja kako bi vam odredio cijenu usluge - za vas s placom od 10.000 kuna - 200 kuna cijena, a za vas s 2000 kuna - besplatno. To nije jednakost i nije ustavno.
    To ne znaci da vlasnik autopraonice - ili vrtica! - ne moze dati popust odredjenim kategorijama, npr. umirovljenicima ili studentima - ali POPUST na fiksno odredjenu cijenu! Cijena pranja auta je 80 kuna. Umirovljenici i studenti - 20 posto popust.
    Tako moze i s vrticima. Moze odredjenim kategorijama dati popust na fiksnu cijenu, ali ne moze odrediti visinu cijene prema necijim primanjima, a za istu uslugu!
    Osim toga, kad se radi o drustvenim servisima i uslugama, drzava i lokalna zajednica moraju naci druge mehanizme da bi vise recnula one koji vise zaradjuju. Oni to vrlo uspjesno i cine, kroz poreze i prireze.

Drugo - ljubljanski model. Koliko sam upoznata s njim, oni rade upravo to: odredili su fiksnu cijenu i daju popuste odredjenim kategorijama. Izmedju ostalog, popust imaju i obitelji sa stambenim kreditom na prvu nekretninu, kao i obitelji koje placaju podstanarstvo.
    To je mjera pronatalitetne politike, a ne gledanje u tudji novcanika.
    Naime, Slovenija - a Hrvatska jos i vise - smatraju, barem deklarativno, da je dizanje nataliteta jedan od najvaznijih strateskih drzavnih interesa. Stoga moje dijete nije vise samo moja stvar, nego postaje i drzavna. Drzava zeli da ja imam dijete da bi ona za 20 godina imala radnika i poreznog obveznika. U takvoj situaciji drzava bi morala pronalaziti nacine da meni olaksa brigu o djetetu - kroz dovoljan broj mjesta u vrticu, kroz obiteljske servise, legalne i dostupne dadilje, besplatne skolske knjige itd, itd...
    Imati krov nad glavom jedan je od glavnih prioriteta i drzavi je u interesu da ga mladi roditelji imaju, da dijete - koje drzava zeli - ima gdje zivjeti. Zato u Ljubljani poticu mlade da rijese stambeno pitanje - kroz kupnju vlastitog stana ili kvalitetno podstanarstvo. Zato od cenzusa oduzimaju ratu stambenog kredita na prvu nekretnitnu ili ratu podstanarstva - ne zato sto oni odlucuju sto je luksuz, a sto nije, nego zato sto u svrhu pronatalitetne politike smatraju da je za dijete vazno da ima stan, a ne auto, skijanje itd. Roditelji se, naravno, s tim ne moraju slagati. Ali to je drzavna pozicija.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

katja2008-može špranca za žalbu?

a B. model se nalazi na zagreb hr, u predškolskom odgoju

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

eto ga opet Banditos na HRT podnevni dnevnik: ne odustaje....a voditelj komentira da samo bogati ne razumiju....aaaaaaaaaah

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Je, cure su već gore napisale i linkale.
    Ali novinari i dalje danas ganjaju Bandića po gradilištima i puštaju njegovu papagajsku izjavu o socijalnoj pravednosti i neodustajanju. Niti riječi o jučerašnjim zaključcima.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kao što je netko napisao - u vrtički izračun mi je ušla i plaća u naravi (iliti službeni automobil).

I osobno mi se ne dopada što si svatko uzima za pravo da prosuđuje bogatstvo drugoga. Pa mi je smiješno da tu sada razglabamo o stambenim kreditima, službenim autima i svačijim definicijama "bogatstva". Na svoju plaću (i ovu na naravi jelte) uredno platim dio državi i ne smatram da je normalno da me se još jednom oporezuje samo jer po svom "profilu" ne spadam u glasačko tijelo kome se gradonačelnik dodvorava.
    Pogotovo jer dohodovni pristup nije realan prikaz stanja nečije imovine.
    Da se želi "udariti" na stvarno bogate, budimo realni, ne bi se gledao dohodak.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

popust je bio 25% bez obzira na dob djeteta, na vrtić/jaslice...uvijek je drugo dijete plaćalo 75% cijene.

lijepim i ja ALI STARU ODLUKU, koja je vrijedila DO 1.7. - pa usporedite (živcira me kad skupštinarci kažu da plaćamo po starom, a uopće nije tako)

Olakšice u plaćanju redovitog programa imaju roditelji djece s prebivalištem na području Grada Zagreba za:
    - dijete invalida Domovinskog rata (100% i 90%) - oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa;
    - dijete invalida Domovinskog rata (80% do 60%) - plaća 50% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa;
    - dijete invalida Domovinskog rata (50% i manje) - plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa;
    - treće i svako daljnje dijete iste obitelji u redovitom programu - oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa;
    - drugo dijete iste obitelji u redovitom programu - plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa;
    - dijete samohranog roditelja - plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa;
    - dijete čija se obitelj koristi pravom na stalnu novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi - plaća 20% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa.
    Roditelj se može koristiti samo jednom olakšicom koja je za njega najpovoljnija.
    Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    spajalice, ne provociram, samo možda mi ne vidimo nešto što si ti skužila?
    ne shvacam tvoje pitanje kao provokaciju, ali ako pogledas i prijasnju odluku koja je vrijedila do sada i tu se spominje drugo dijete iste obitelji u redovitom programu, ali olaksica je uvijek isla na starije djete.

tako da iskreno sumnjam da ce olaksica ici na mladje dijete, jer objasnjenje na moje pitanje kad sam ga ja svojedobno trazila ko je drugo djete, odgovor sam dobila da je za njih drugo djete uvijek ono koje ostaje krace u programu.

vidis da i puntica na pocetku svog posta koji citiram pise drugo dijete, a svi znamo da se to odnosilo na starije.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    tako da iskreno sumnjam da ce olaksica ici na mladje dijete, jer objasnjenje na moje pitanje kad sam ga ja svojedobno trazila ko je drugo djete, odgovor sam dobila da je za njih drugo djete uvijek ono koje ostaje krace u programu.
    Aaaa. To je drugo dijete!
    LOL. Skroz logično

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

jel tko pisao ministarstvu obrazovanja i tražio nadzor i razrješenje situacije?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ne shvacam tvoje pitanje kao provokaciju, ali ako pogledas i prijasnju odluku koja je vrijedila do sada i tu se spominje drugo dijete iste obitelji u redovitom programu, ali olaksica je uvijek isla na starije djete.

vidis da i puntica na pocetku svog posta koji citiram pise drugo dijete, a svi znamo da se to odnosilo na starije.
    Ako je tako, onda sve 5. A to što si ti rekla potkrepljuje činjenica da je meni jutros teta u računovodstvu na papirić napisala 300 Mara, 150 Jana. Ja sam pomislila da se zabunila pa reko ja ću obrnuto platiti, ali sad vidim što ti pišeš i to je očito ta logika.

U svakom slučaju, definitivno su smrdali s tim nazivom 'drugo dijete'. Jer vidiš, ti si to pitala i tek kroz pojašnjenje službene osobe dobila odgovor, koji je na neki način trebao biti napisan u odluci.

Sad mi je sve jasno. I zašto je Jani po starom modelu skinuto 25%, i zašto će me po novom skupštinskom koštati 400, odnosno 500 kad Mara navrši 3 godine.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sad mi je sve jasno. I zašto je Jani po starom modelu skinuto 25%, i zašto će me po novom skupštinskom koštati 400, odnosno 500 kad Mara navrši 3 godine.
    Misliš 400, pa 600

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Bananci prvotno napisa Vidi poruku
    Vezano za model placanja vrtica po dohodovnom cenzusu, cini mi se da ne uzimamo u obzir vaznu stvar: odvjetnici - masa njih - tvrde da to naprosto nije ustavno i da treba dici ustavnu tuzbu.
    Naime, potpuno je pravno neutemeljeno za istu uslugu istaknuti razlicite cijene. To bi bilo isto kao da dodjete u autopraonicu oprati auto, a vlasnik zatrazi prikaz vasih primanja kako bi vam odredio cijenu usluge - za vas s placom od 10.000 kuna - 200 kuna cijena, a za vas s 2000 kuna - besplatno. To nije jednakost i nije ustavno.
    To ne znaci da vlasnik autopraonice - ili vrtica! - ne moze dati popust odredjenim kategorijama, npr. umirovljenicima ili studentima - ali POPUST na fiksno odredjenu cijenu! Cijena pranja auta je 80 kuna. Umirovljenici i studenti - 20 posto popust.
    Tako moze i s vrticima. Moze odredjenim kategorijama dati popust na fiksnu cijenu, ali ne moze odrediti visinu cijene prema necijim primanjima, a za istu uslugu!
    Osim toga, kad se radi o drustvenim servisima i uslugama, drzava i lokalna zajednica moraju naci druge mehanizme da bi vise recnula one koji vise zaradjuju. Oni to vrlo uspjesno i cine, kroz poreze i prireze.
    .
    slazem se s tobom da ovo sto si navela niti je jednakost niti je ustavno, ali mene nerviraju ovakve usporedbe, jer vrtici, kazalista, dnevni boravak, su subvencionirani od grada, i tu ti neko ko ti daje subvenciju ima pravo reci koliko ti daje. ako imas vise mozda ce ti dati manje i sl.

ovdje problem koji je nastao je sto je ovo zapravo dvostruko oporezivanje. naime oni koji imaju veca primanja daju 18% prireza, a od poreza koji im se uzme od place vraca se, koliko ono, 70% u grad. znamo da u drzavi imamo porezne razrede, tako da ja sa svojom placom ne spadam u isti porezni razred, kao neko ko zaradjuje dva puta vise od mene.
    postoji izracun da neko ko zaradjuje 5000 kn daje u gradsku blagajnu na kraju cca 600 kn, a onaj koji zaradjuje 15000 kn daje cca 7000 kn (koga zanima nek si ode na kalkulator, ili nadje u ranijim postovima) dakle omjer placa im je 1:3, a omjer koji su dali u gradsku blagajnu je 1:10 i zato je problem jer bandicev princip je dvostruko oporezivanje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

300 Mara, 150 Jana.
    Misliš 400, pa 600
    a znas sta je najzabavnije, ja sam bome sad dobro zapamtila koja je starija kod Jelke, jer dok sam pisala onaj post di sam joj objasnjavala, par puta sam morala provjeriti da budem sigurna koja je starija.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Spunky ja sam obrazložio tri scenarija na stranici 58, žalbu još nemam jer nije ni potrebna (osim u slučaju ako pošalje završni račun sa dugovanjima i prijetnjom za otkaz ugovora-razlika njegove cijene u odnosu na skupštinsku). Ako dođe do toga što čisto sumnjam potrebno je sročiti žalbu da se ne slažem sa njegovom odlukom br taj i taj jer je ista prestala važiti sa novom odlukom skupštine br.__čl__(neda mi se sada tražit) koju su potvrdila 3 ministarstva i donesenim zaključkom o provedbi odluke. Žaliti se može na riješenje o obračunu (kao i kod tromjesečnog obračuna struje, plina i sl.). Nitko ti neće isključiti struju (izbaciti dijete iz vrtića) bez upozorenja te davanja zakonskog roka da platiš-Zakon o obveznim odnosima.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Ministarstvo obrazovanja... je poslan Zaključak (URBROJ: 251-01-06-11-6 od 12.07.) o provedbi nadzora odluke, a Ministarstvo se trebalo očitovati u roku od 15 (na upit u gradskoj skupštini jesu li se očitovali dobio sam odgovor da nisu dobili papir iako iz Ministarstva tvrde da su ga poslali. Pokušat ću sastaviti dopis Ministarstvu da mi se očituju pa ću ga postati.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Misliš 400, pa 600
    ok znači 400 pa 600 iz gore navedenih razloga
    ...daj zamisli da se to tako može shvatiti kad napišu za drugo dijete

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    ok znači 400 pa 600 iz gore navedenih razloga
    ...daj zamisli da se to tako može shvatiti kad napišu za drugo dijete
    Pa znam. Ni meni do danas nije bilo jasno tko je drugo dijete i zašto mi starije ide po manjoj cifri.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

a znas sta je najzabavnije, ja sam bome sad dobro zapamtila koja je starija kod Jelke, jer dok sam pisala onaj post di sam joj objasnjavala, par puta sam morala provjeriti da budem sigurna koja je starija.
    Ajd bar da je nešto riješeno.

I Cubana, da, fakat sam krivo napisala, 600 je poslije, ne 500.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hoće li danas biti novinara na okruglom stolu?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

MM s kolegom ima na korištenje službeni auto! Plaća mu je ispod prosjeka!! Ne dobije za prijevoz, ali zato ima auto koji ako se koristi iza 18h, mora sam tankati (to radi koelga kad je auto kod njega, mi ne jer imamo svoj i jer mužiu ne pada na pamet tankati firmni auto kad može svoj). S tim autom idu i na sužbeni put kad idu. Eto, ne kora se zarađivati iznad prosjeka...I da, auto nije ništ posebno. Peugeot 206, razdrdan od njihovih plakata iu čuda! Onako je više radnički auto!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I namjerava li netko ići?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Prije nekoliko minuta na Anteni Zagreb:
    Bandić ne odustaje, predložit će isto za sljedeću godinu. Iz ureda za financije poručuju da ovrha neće biti, jer ih nije bilo ni do sada, a roditeljima će se razlika voditi kao dug dok netko ne razriješi situaciju (dakle dug onima koji ne budu platili po Bandićevoj uplatnici )

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Bananci prvotno napisa Vidi poruku

Drugo - ljubljanski model. Koliko sam upoznata s njim, oni rade upravo to: odredili su fiksnu cijenu i daju popuste odredjenim kategorijama. Izmedju ostalog, popust imaju i obitelji sa stambenim kreditom na prvu nekretninu, kao i obitelji koje placaju podstanarstvo.
    To je mjera pronatalitetne politike, a ne gledanje u tudji novcanika.

Naime, Slovenija - a Hrvatska jos i vise - smatraju, barem deklarativno, da je dizanje nataliteta jedan od najvaznijih strateskih drzavnih interesa. Stoga moje dijete nije vise samo moja stvar, nego postaje i drzavna. Drzava zeli da ja imam dijete da bi ona za 20 godina imala radnika i poreznog obveznika. U takvoj situaciji drzava bi morala pronalaziti nacine da meni olaksa brigu o djetetu - kroz dovoljan broj mjesta u vrticu, kroz obiteljske servise, legalne i dostupne dadilje, besplatne skolske knjige itd, itd...
    Imati krov nad glavom jedan je od glavnih prioriteta i drzavi je u interesu da ga mladi roditelji imaju, da dijete - koje drzava zeli - ima gdje zivjeti. Zato u Ljubljani poticu mlade da rijese stambeno pitanje - kroz kupnju vlastitog stana ili kvalitetno podstanarstvo. Zato od cenzusa oduzimaju ratu stambenog kredita na prvu nekretnitnu ili ratu podstanarstva - ne zato sto oni odlucuju sto je luksuz, a sto nije, nego zato sto u svrhu pronatalitetne politike smatraju da je za dijete vazno da ima stan, a ne auto, skijanje itd. Roditelji se, naravno, s tim ne moraju slagati. Ali to je drzavna pozicija.
    Yap.
    To sam htjela reci. A proglasena sam maltene zagovarateljem Bandicevog modela i brojacem kuna u tudjem novcaniku.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Iz kakvog ureda za financije? Čija je to služba?
    Poludit ću od ove Bandićeve propagande! Zar ima u šaci apsolutno sve medije?
    Hoće li netko brisati taj dug kad se jednom dokaže da je neutemeljen?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nemam pojma, prenijela sam točno kako su rekli.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma Freja znam da samo prenosiš. Ali mene čudi kako se na sve strane lupetaju gluposti.
    To me podsjeća na vijesti: ostvareni broj noćenja je toliki i toliki i bilježi porast. U odnosu na šta? Prošli mjesec?
    Prošlu godinu? Prošlo stoljeće? Tako i to, ured za financije! Koje vražje financije, koji to ured radi nama o novčaniku?
    Analizira li tko te vijesti prije nego ih pusti? On ne popušta? Koji vrag ima popuštat ili nepopuštat ako nije za to nadležan. Jedino što očito ima love za tiskat uplatnice za razliku od pravog vlasnika vrtića.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma Freja znam da samo prenosiš. Ali mene čudi kako se na sve strane lupetaju gluposti.
    To me podsjeća na vijesti: ostvareni broj noćenja je toliki i toliki i bilježi porast. U odnosu na šta? Prošli mjesec?
    Prošlu godinu? Prošlo stoljeće? Tako i to, ured za financije! Koje vražje financije, koji to ured radi nama o novčaniku?
    Analizira li tko te vijesti prije nego ih pusti? On ne popušta? Koji vrag ima popuštat ili nepopuštat ako nije za to nadležan. Jedino što očito ima love za tiskat uplatnice za razliku od pravog vlasnika vrtića.
    Oh, Kate76. Sve nas ovo muči. U svemu ovom svoju su ulogu definitivno odigrali i mediji. I to u korist Bandića i štetu nas drugih. Da živimo u normalnoj državi, i njih bismo mogli tužiti.

Sve ovo prelazi granice čak i države - ovo postaje slučaj za Strasbourg. Krši nam se cijeli niz prava, a država zakopala glavu u pijesak. Misle da je ovo arena njima za zabavu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    ovo postaje slučaj za Strasbourg. Krši nam se cijeli niz prava, a država zakopala glavu u pijesak. Misle da je ovo arena njima za zabavu.
    probala sam krenuti u tom smjeru, ali mi je rečeno da prvo moram dobiti idbijenicu na lokalnom nivou, pa tek onda ići njima.
    a ganjati se po našim sudovima... žali, Bože, i novca i vremena.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    probala sam krenuti u tom smjeru, ali mi je rečeno da prvo moram dobiti idbijenicu na lokalnom nivou, pa tek onda ići njima.
    a ganjati se po našim sudovima... žali, Bože, i novca i vremena.
    ali dovoljno je predati ustavnu tuzbu
    to ne kosta

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ljudi moji, pa zar se ovome zaista ne može stati na kraj? To je uvreda na uvredu. Kojim pravom?
    Zar se zaista nemamo kome obratiti da ovo vrijeđanje konačno prestane?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako vec skupstina nema hrabrosti/volje/mudrosti, trebale bi se mi, građanke i građani organizirati i pokrenuti peticiju za smjenu gradonačelnika
    pa nek nema smisla jer nam zakoni ne dozvoljavaju cak niti to

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

" Naglasio je da dragi bog sve vidi i čuje, a vidi i sirotinju. Gradonačelnik Bandić tvrdi da oni koji jako puno imaju nisu njegova briga zato što su se oni snašli u pretvorbi i privatizaciji. 'Snalažljiviji su i hvala bogu da imaju, ali neka puste na miru ljudi koji imaju malo ili nemaju ništa i budu solidarni. U ime Boga, u ime pravde i u ime solidarnosti', poručio je Bandić. "

koja pretvorba i privatizacija , o čemu on to priča. Eto gdje je strpao sve one koji trebaju plaćati više od 400 kn.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Vezano za Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, nakon razgovora sa gradskom skupštinom i odgovora da nemaju još riješenje o provedbi nadzora koje po njima provodi Ministarstvo po čl.44 Zakono na o predškolskom..., nazvao sam ministarstvo i razgovarao sa načelnicom Ivanković (kao fizička osoba dužni su mi po Zakonu o pristupu informacija čl11. i usmeno odgovoriti). Na moj upit u kojoj je fazi provedba nadzora izvršne vlasti grada Zagreba (Bandića, pročelnika, ravnateljica vrtića...) načelnica mi je odgovorila da će se oni očitovati na jednak način kao i u 5mj. i to: da prema članku. 48 i 49. konačnu odluku donosi jedinica lokalne uprave ili samouprave (u našem slučaju skupština) a da navedenu odluku izvršava izvršna vlast (bandić....-što nije odrađeno) i da nadzor nad provedbom odluke od strane izvršne vlasti ne kontroliraju oni (po članku 44 je rekla istinu). Nakon ponovno poziva u gradsku skupštinu i ponovnog razgovora i prenošenja informacija iz Ministarstva (koje je apsurd da oni ne znaju kao gradsko tijelo) odgovorili su mi da je zakon u čl.44 nedorečen a odnosi se na nadzor. Upitao sam ih dali ravnatelji vrtića snose ikakve konzekvence s obzirom da ljudima guraju uplatnice bez zakonske osnovice a oni preko povjerenstava su nadređeni njima.
    Mišljenja sam da treba sastaviti dopis (učinit ću sutra) prema Ministarstvu obrazovanja i prema graskoj skupštini da mi odrede koje nadležan za nadzor provedbe odluka lokalne uprave/samouprave dali inspekcija Ministarstva ili gradske škupštine. Ako obe strane odgovornost prebace jedni na druge poslat ću upit i vladi/saboru koje donjeo zakon (Zakon o predškolskom odgoju...) u kojem nije točno navedeno ko izvrševa nadzor. Ukoliko osoblje foruma ima odgovore na ova pitanja molim ih da ih podjeli sa nama.
    Hvala

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo premišljam se jel da ga komentiram ili ne....

ako bude opet neki prosvjed ili nešto - javite

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Prije nekoliko minuta na Anteni Zagreb:
    Bandić ne odustaje, predložit će isto za sljedeću godinu. Iz ureda za financije poručuju da ovrha neće biti, jer ih nije bilo ni do sada, a roditeljima će se razlika voditi kao dug dok netko ne razriješi situaciju (dakle dug onima koji ne budu platili po Bandićevoj uplatnici )
    .. ili onima koji ne budu platili po skupštinskoj.

Čini mi se ipak da bi Bandić mogao otfrknut prije ...
    "Molim vas skinite se jadnoj sirotinji sa vrata "- njih 40% glasača tobože bez 400kn za vlastito djete, dok pola poštene plaće već izdvajamo ... stvarno je odvratan tip ...

ugl, sve je jasno iz onog "zaključka", a jako sam daleko od toga da se bojim izbacivanja, ovrhe ili nekakvog drugog Bandićevog zaplašivanja

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a kakva je to pretvorba koja diplomiranom politologu donese penthouse u širem Centru?i j
    a bih se pretvarala, samo da znam kako

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •