AndrejaMa prvotno napisa
Jedna sam od onih čija djeca idu u vjerski vrtić i još ne znam koliko ćemo plaćati vrtić, ali da ide u gradski - plaćali bismo maksimalnu cijenu za dvoje djece.
Ako je ovo socijalna pravednost, onda sam ja stvarno luda.
Ne želim nikog vrijeđati, ali ne želim niti da se mene vrijeđa.
Dakle, moralno - postajemo država koja cijeni varanje, kriminal, razvedenost, ....
Pogledajte oko sebe, vrijeđa nas gradonačelnik, a i mi međusobno na ovom forumu vrijeđamo jedni druge.
Dakle, jedna je forumašica napisala:
i time je uvrijedila mene osobno.
Iako imamo dobra primanja, nismo neki tajkuni niti smo se obogatili privatizacijom.
Ulagali smo u svoje obrazovanje, stekli zanimanje i pošteno zarađujemo svoju plaću koja je i manja od odgovornosti koju imamo. Kupili stan i auto na kredit, ulažemo u djedovinu da bi djeca znala odakle dolaze, pomažemo roditeljima koji su u zasluženoj mirovini, vjerski i moralno živimo i odgajamo svoju djecu, nismo rastavljeni, ne živimo na različitim adresama, nismo fiktivno prijavljivali nikog,....
I radi toga postajemo diskriminirani u ovoj državi....sramota.
Do sada mi je satisfakcija mog odgovornog posla (uz to što volim svoj posao) bila ta neznatno veća plaća od državnog prosjeka, a sada kada platim vrtić - neće biti niti to.
Ovo je socijalna nepravda, a nikako pravda.
Upravo većina, koja zagovara model Bandića i kojima se čini da je to ispravan model, neka zbroje luksuz koji troše mjesečno - telefon, mobitel, kave, izlasci,...
Da li mislite da bi tada i ZET, i kruh i struju trebali plaćati po dohodovnom cenzusu?
Da ne ponavljam sve što je već pisano na ovoj temi - od poreza i prireza do lažnih prijava i svega....
Eto, ja sam jako ogorčena i zbog cijele ove teme, ali sve me više zgražaju ljudi oko mene i moral koji nam je.... ma neću se ni izraziti....
I ne bi bilo ni ovog odgovora da noije bilo citata koji sam gore navela.
Jedno veliko hvala od svih koji se trude biti pošteni i tako uče i svoju djecu....