Poštovani,
primite moj prigovor na iznos naveden na uplatnici izdanoj za srpanj 2011. za troškove boravaka mog djeteta u gradskom vrtiću (Ime Prezime, DV Ime vrtića).
Naime:
a) prema ugovoru s ravnateljicom vrtića, obvezala sam se plaćati iznos koju utvrđuje nadležno tijelo
b) prema Zakonu o predškolskom odgoju i naobrazbi, nadležno tijelo je Gradska skupština Grada Zagreba
c) Gradska skupština je odredila način naplate te o tome opetovano informirala korisnike, primjerice u zaključku Odbora za kontrolu od 30. kolovoza:
http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf/...penDocument&19
d) nadležnost, a time i odluku Gradske skupštine potvrdila su sva tri nadležna ministarstva
e) na uplatnici se u opisu plaćanja navodi „akontacija“, što je pravno i logički neispravno.
Gradonačelniče,
vaše pismo priloženo uplatnici smatram pretencioznim i populističkim. U zemlji u kojoj cvate siva ekonomija, dohodovni cenzus nije socijalno pravedan niti solidaran, a vi niste ni nadležni da određujete model plaćanja cijene programa.
Zaključno, iznos naveden na uplatnici smatram neispravnim, te sam s datumom dospijeća uplatu izvršila prema odluci Gradske skupštine (400 kn).
Ime Prezime
Adresa
e-mail adresa