Stranica 68 od 112 PrviPrvi ... 1858666768697078 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,351 do 3,400 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    @apri

ovo ti ne pomaže?
    ne, zato što je iz zagrebačke u zagrebačku, pa je nalog proveden iste sekunde...

znam da sam dosadna, ali umirem od smijeha

rtebam im poslati mailom ispis uplate (u pdfu)
    a doći će im sa mail sa apricot.roda

umireeeeemmmmm
    LOOOOOOL

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ne, zato što je iz zagrebačke u zagrebačku, pa je nalog proveden iste sekunde...

znam da sam dosadna, ali umirem od smijeha

rtebam im poslati mailom ispis uplate (u pdfu)
    a doći će im sa mail sa apricot.roda

umireeeeemmmmm
    LOOOOOOL

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesu ti iz banke tako objasnitli'
    jer opoziv ne bi trebao imati veze s tim
    oni kontaktiraju drugu banku i objasne razlog opoziva
    tebi to naplate ne znam 10 kuna
    Posljednje uređivanje od ivarica : 16.09.2011. at 09:15

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja bih platila staru cijenu, ali nismo u gradskom vrtiću. Zna li tko ima li to kakve veze?
    za privatne i vjerske vrtiće vrijedi bandićev model. nažalost, taj dio programa javnih potreba u predškolskom odgoju skupština nije mijenjala u svojoj odluci.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    jesu ti iz banke tako objasnitli'
    jer opoziv ne bi trebao imati veze s tim
    oni kontaktiraju drugu banku i objasne razlog opoziva
    tebi to naplate ne znam 10 kuna

zvala osobnu bankarku
    pa GU
    pa vrtić, računovodstvo

znači, sve uključene institucije
    (ok, prvo sam nazvala tebe jer sam znala tko će se najslađe smijati)

dakle, poštivala sam protokol, nije da nisam
    Posljednje uređivanje od apricot : 16.09.2011. at 09:18 Razlog: ubacila citat

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su u drugoj banci vratili novce koji su uplaceni na racun te iste banke, a gresku sam skuzila tek sutradan valjda
    i na poslu smo jednom imali krivu transakciju (treca banka), skuzili nakon mjesec dana i novci su nam vraceni
    Posljednje uređivanje od ivarica : 16.09.2011. at 09:21

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da i meni je to cudno da banka ne moze stornirati uplatu ili pak nesto napraviti. jer to im se ne dogadja rijetko.

i ja sam zato prvo rekla zovi banku.

mrzim kad nesto se ovako dogodi pa me oni vozaju, dodje mi cesto da samo napravim sve novo i zaboravim na ovo staro.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj kamen prvotno napisa Vidi poruku
    za privatne i vjerske vrtiće vrijedi bandićev model. nažalost, taj dio programa javnih potreba u predškolskom odgoju skupština nije mijenjala u svojoj odluci.
    Užas! Pa tek tu vrijedi ona o diskriminaciji!
    Ne znam, meni je ova cijena koju sam dobila totalno neprihvatljiva :švicarac:

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali ja mislim da ovdje uopće nije potrebno stornirati tu uplatu nego da je samo u gradskom uredu trebaju preknjižiti (nije uplaćeno na krivi račun nego s krivim pozivom na broj) čemu plaćati storniranje uplate kad se treba samo knjižiti prema drugom pozivu na broj?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tako je
    to će računovodstvo napraviti
    tako da mislim da je to i najelegantnije rješenje

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dakle, da rezimiramo.
    Poziv na broj je jedinstven za svako dijete i dijelom uvijek jednak.
    Jedino se mijenjaju zadnje 4 znamenke.
    Komotno se može uplatiti uvijek na isti broj (bez te zadnje 4 znamenke), ali onaj koji je na vašim uplatnicama, ne na internetu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a sigurno imaš još koju kilu soli doma
    čisto za na ranu nabaciti

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a sigurno imaš još koju kilu soli doma
    čisto za na ranu nabaciti
    Ma ne, ne bih ja, nikada.
    Samo da imamo razjašnjenu problematiku, ako i nakon ovoga bude još zbunjenih.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Preračunavanje cijene ovisno o prihodu obitelji

Suprug mi već 3 mjeseca ne dobiva plaću, iako još ima status zaposlenika u firmi koja financijski ne stoji dobro.
    Htjela bih obavijestiti vrtić o toj promjeni kako bi mi izračunali novu cijenu. Molim pravni savjet - da li negdje mogu pogledati kako ta potvrda treba izgledati i što u nju trebam navesti? Da li netko ima iskustva s ovakvom situacijom? Da li će mi uvažiti takvu potvrdu?
    Hvala

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tako je
    to će računovodstvo napraviti
    tako da mislim da je to i najelegantnije rješenje
    odvalila sam na tebe čitajuć sagu o uplati.. Nek ti to preknjiže, neš ti problema... A dal je preknjiženo lako će ti provjerit tete u vrtićkom računovodstvu

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj Nikolina-Zagreb prvotno napisa Vidi poruku
    Suprug mi već 3 mjeseca ne dobiva plaću, iako još ima status zaposlenika u firmi koja financijski ne stoji dobro.
    Htjela bih obavijestiti vrtić o toj promjeni kako bi mi izračunali novu cijenu. Molim pravni savjet - da li negdje mogu pogledati kako ta potvrda treba izgledati i što u nju trebam navesti? Da li netko ima iskustva s ovakvom situacijom? Da li će mi uvažiti takvu potvrdu?
    Hvala
    nisam pravnik, ali da sam na tvom mjestu i u tako nezavidnoj situaciji iskoristila bi ovu situaciju sa akontacijama
    i platila koliko mogu (ne više od skupštine cijene). nazvala bi gradski ured za obrazovanje i kulturu i objasnila problem,
    a i "dragom" nam gradonačelniku uputila mail sa obrazloženim problemom. (čini mi se da mu je mail najbolje uputiti preko obrasca na prvoj stranici portala www.zagreb.hr. čak i odgovara na upite). žao mi je zbog situacije u kojoj se nalaziš.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kod nas je danas u vrtiću osvanula obavijest da oni koji su koristili rodiljni/roditeljski dopust u 2010. godini donesu potvrde o prihodima s HZZO-a i to najkasnije do 22.09.2011.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Molim jedan konkretan savjet: jedno dijete mi je u vrtiću, a jedno u jaslicama. Po prijašnjem modelu za mlađe dijete (mlađe je od tri godine) sam plaćala 200 kn, a za starije dijete 300 kn (400 kn je bilo umanjeno za 25% popusta - dakle, popust za drugo dijete se računao na starije dijete). Sad želim uplatiti prema skupštinskom modelu prema kojem je za drugo dijete uveden popust 50% (dakle, ne više 25 % kao ranije), međutim iz njihovog obrazloženja nije mi jasno ide li taj popust kao dosad na starije dijete ili na mlađe - ako ide na starije kao prije, onda plaćam 200 + 200 kn, a ako ide na mlađe, onda plaćam 400 + 100 kn. Molim vaše tumačenje kako da uplatim.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas je danas u vrtiću osvanula obavijest da oni koji su koristili rodiljni/roditeljski dopust u 2010. godini donesu potvrde o prihodima s HZZO-a i to najkasnije do 22.09.2011.
    Prema čijem naputku?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Popust ide uvijek na starije djete, dakle po skupstinskom modelu bi placala 200 za atarije i 200 za mldaje dok ne napuni 3 godine. odnosno po skupstinskom placas 400 kn za oboje.

Citiraj Nusha prvotno napisa Vidi poruku
    Molim jedan konkretan savjet: jedno dijete mi je u vrtiću, a jedno u jaslicama. Po prijašnjem modelu za mlađe dijete (mlađe je od tri godine) sam plaćala 200 kn, a za starije dijete 300 kn (400 kn je bilo umanjeno za 25% popusta - dakle, popust za drugo dijete se računao na starije dijete). Sad želim uplatiti prema skupštinskom modelu prema kojem je za drugo dijete uveden popust 50% (dakle, ne više 25 % kao ranije), međutim iz njihovog obrazloženja nije mi jasno ide li taj popust kao dosad na starije dijete ili na mlađe - ako ide na starije kao prije, onda plaćam 200 + 200 kn, a ako ide na mlađe, onda plaćam 400 + 100 kn. Molim vaše tumačenje kako da uplatim.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa Vidi poruku
    Prema čijem naputku?
    Iznad toga je nalijepljen dopis Gradskog ureda kojim daju uputu o provođenju "bandićeve odluke" i u kojem se, između ostalog, obrazlaže šta se gleda kao prihod i spominju se razne naknade. Nisam baš detaljno čitala jer mi je ova obavijest bila dovoljna da mi pokvari dan.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Valjda je usfalilo love, mi tajkuni ipak nemremo pokriti sve ovo sto je 0 kuna, pa sad treba donositi jos potvrda da se smanji kolicina socijalnih slucajeva.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a jel znate da kod plaćanja boravka nema naknadne dokumentacije?
    što si donio, donio si!
    do sljedeće godine plaćaš tu cijenu.
    pa makar u međuvremeno oboje ostalo bez posla.

to je danas Lovrić izjavio pred HTV kamerama

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A nakon izbora ce svi morati platiti punu cijenu po skupstini jer ce se i Bandic naglo sjetiti da ovo ipak nije po propisu. Pa ce se placati zaostaci a oni koji su preplatili, ko im je kriv. Ma ovo je zbilja vec presmijesno i ja se uopce vise nemam snage zivcirati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

što si donio, donio si!

Sad bih najradije bila prosta.
    Dođe mi da ispišem dijete iz boravka, ionako nam za desetak dana neće više ni trebati
    Nema veze, glavno da se u papirima vodimo kao "bogataši"

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

što si donio, donio si!

Pa, vjerojatno razmišlja da ako je netko ostao bez posla da mu boravak niti ne treba

Nisam još vidjela na vrtiću tu obavijest, ali znam da su spominjali i naknadu za nezaposlene. Naknada za nezaposlene je prihod obitelji, ali isplaćena dobit nije. Bravo, gradonačelniče

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    Iznad toga je nalijepljen dopis Gradskog ureda kojim daju uputu o provođenju "bandićeve odluke" i u kojem se, između ostalog, obrazlaže šta se gleda kao prihod i spominju se razne naknade. Nisam baš detaljno čitala jer mi je ova obavijest bila dovoljna da mi pokvari dan.
    Ponovo uletavam - i ja sam dobila obavijest da moram donijeti potvrdu HZZOa (taman kad sam se ponadala da ove godine ipak neću uletiti u kategoriju Todorićevih nego tek od iduće ).
    Moram li im to donijeti? Gdje to piše? Nisam pronašla na onom linku o cijenama da se porodijne naknade spominju.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mene isto zanima ova potvrda od HZZO-a kaj ode u Klovičevu i koga molim da mi da potvrdu da mi vrtić bude još skuplji.
    Ja sam naime prošle godine imala porodiljni do 10 mj. (onaj za nezaposlene), sada ga više nemam i sad bi oni meni na temelju te bijede od 1600 kn prebacili u višlji razred.
    Koje su sankcije ako ga ne donesem,ko će to provjeravati.
    Zna li netko?!!?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    Mene isto zanima ova potvrda od HZZO-a kaj ode u Klovičevu i koga molim da mi da potvrdu da mi vrtić bude još skuplji.
    Ja sam naime prošle godine imala porodiljni do 10 mj. (onaj za nezaposlene), sada ga više nemam i sad bi oni meni na temelju te bijede od 1600 kn prebacili u višlji razred.
    Koje su sankcije ako ga ne donesem,ko će to provjeravati.
    Zna li netko?!!?
    Gle, kad bi itko znao odgovor na to pitanje... Mislim, tko je uopće provjeravao dokumentaciju? Temeljem čega? Mogu samo pretpostavljati temeljem djetetove dobi da je netko u obitelji bio na porodiljnom - zar će netko ići kroz svu prikupljenu dokumentaciju takve djece? Slati vam svima dopis da to dostavite ako niste (jer samo izvjesiti obavijest na oglasnoj ploči sigurno nije dovoljno). Ili će tražiti od HZZO da im dostavi podatke - ali opet za to bi u teoriji trebali imati neko zakonsko uporište da traže podatke - a čak ni prebivalište nisu mogli sami provjeravati nego isključivo temeljem suglasnosti roditelja da sami naprave uvid.

A pogotovo ovo o sankcijama... mislim koje sankcije kad još uvijek nitko nije dobio ni račun za vrtić nego samo famozne "akontacije".

Naravno, to ne znači (na žalost) da ako je neka nabrijana teta u računovodstvu (neki die-hard pobornik našeg gradonačelnika) da ti neće "odrezati" 2000kn akontacije zbog "nedostatne dokumentacije", kao što su neki doživjeli...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo post #3380 na ovoj temi, a ona je tek od ove godine... Ima i ona prva tema na aktivizmu s preko 1000 postova, pa ostali forumi, blogovi, članci u novinama (i njihovi komentari), prilozi na televiziji, rasprave na radiju, ne znam ni sama na koliko je sjednica Skupštine ovo bila tema, prosvjedovali smo na trgu, pričali sa svim poznatima (i nepoznatima) o ovoj temi pa ipak i dalje, nakon više od 10 mjeseci ove trakavice još uvijek nemamo niti jedan jedini službeni papir (pa makar i uplatnicu) na kojoj bi službeno crno-na-bijelom pisalo koliko bi trebali platiti vrtić za dijete!!!

Prošla sam u međuvremenu razne osobne faze razvoja - zivkala poznate koji kao nešto mogu (naravno da ne mogu ništa...), prosvjedovala, pisala po forumima, pričala (i raspravljala i svađala se) s poznatima, bolje proučila principe poreznog sustava u RH i financiranja lokalne (samo)uprave nego kad sam spremala ispite na tu temu, pa čak u nastupu rezignacije mijenjala djetetu prebivalište (i kršila zakon o prebivalištu pri tome - nek mi naplate tih 50DEM koliko već iznosi kazna, baš me briga).

I znate što se jedino istniski promijenilo? To da se grupa mog djeteta povećala s 22 na njih 28! A ima 2,5 godine!

Ne znam koji je smisao ovog mog posta, službeno se pozivam na "trudničke hormone i nesanicu" ali jednostavno moram izbaciti negdje sve ovo što se nakuplja i nakuplja i nemam pojma više što bih osim što mislim da nije normalno da pred sam porod od 5 ujutro ne razmišljam ni o robici, ni o bebi ni o porodu nego opet o ovoj trakavici zvanoj "nove cijene vrtića"...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 21.09.2011. at 07:23

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sillyme.

ja ti savjetujem da, ako ikako možeš, pogasiš računala do poroda.
    to sam ja napravila tri tjedna prije predviđenog datuma i odlučila roditi u miru.

ionako se, nažalost, u međuvremenu ništa neće dogoditi.
    ali, bez brige, idemo dalje...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

znam da obavijest stoji na ulazu u vrtic al sam zažmirila jedan dan drugi gledala na drugu stranu...
    nadam se da ce mi to proci kao izgovor kad me presele u 2000 kategoriju

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

molim pomoć stručnijih od mene
    danas sam dobila novi ugovor u vrtiću (predškolac) - ugovor o ostvarivanju redovitog programa odgojno obrazovnog rada obogaćenog engleskim jezikom - u kojem u članku 2 stoji: Korisnik usluga se obvezuje da će za program iz članka 1 ovog ugovora (redovni 10-satni program s engleskim) plaćati određeni iunos sudjelovanja u cijeni programa što ga njegovo dijete ostvaruje u Dječjem vrtiću, na način i u iznosu određenom prema odluci nadležnog tijela Grada Zagreba koja će biti objavljena na oglasnim pločama Dječjeg vrtića, te dodatnu uplatu u iznosu od 400 kn mjesečno.
    Mjesečni iznos sudjelovanja roditelja u cijeni je fiksan i ne ovisi o broju dana boravka djeteta u vrtiću.

može li mi netko pojasniti koje je to nadležno tijelo grada zagreba? kako to da će iznos BITI objavljen na oglasnoj ploči, znači još uvijek se ne zna. te zbog čega je mjesečni iznos fiksan bez obzira išlo dijete u vrtić taj mjesec ili ne - ovdje ne stoji napomena o kojem se mjesečnom iznosu radi - redovnog programa ili dodatnog engleskog

također u članku 5 stoji: Dječji vrtić može otkazati pružanje usluga programa iz članka 1 ukoliko korisnik usluga ne plati dospjele troškove programa najkasnije u roku od 30 dana od dana dospjeća obveze, a potraživanja iz ovog ugovora naplatit če se putem ovrhe.

znači li ovo da ne šalju opomenu nego drito ovrha?
    i kome će ista ići - suprugu koji je naveden u ugovoru kao korisnik usluga? ili možda meni jer je nekom tako došlo?

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Kod nas nikakva obavijest još nije izvješena. Ili kasne, ili su se oglušili. Izgleda da vrtići svakako tumače te njihove naputke. Za potvrdu Hzzo me još nitko nije zvao.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    molim pomoć stručnijih od mene
    danas sam dobila novi ugovor u vrtiću (predškolac) - ugovor o ostvarivanju redovitog programa odgojno obrazovnog rada obogaćenog engleskim jezikom - u kojem u članku 2 stoji: Korisnik usluga se obvezuje da će za program iz članka 1 ovog ugovora (redovni 10-satni program s engleskim) plaćati određeni iunos sudjelovanja u cijeni programa što ga njegovo dijete ostvaruje u Dječjem vrtiću, na način i u iznosu određenom prema odluci nadležnog tijela Grada Zagreba koja će biti objavljena na oglasnim pločama Dječjeg vrtića, te dodatnu uplatu u iznosu od 400 kn mjesečno.
    Mjesečni iznos sudjelovanja roditelja u cijeni je fiksan i ne ovisi o broju dana boravka djeteta u vrtiću.

može li mi netko pojasniti koje je to nadležno tijelo grada zagreba? kako to da će iznos BITI objavljen na oglasnoj ploči, znači još uvijek se ne zna. te zbog čega je mjesečni iznos fiksan bez obzira išlo dijete u vrtić taj mjesec ili ne - ovdje ne stoji napomena o kojem se mjesečnom iznosu radi - redovnog programa ili dodatnog engleskog

također u članku 5 stoji: Dječji vrtić može otkazati pružanje usluga programa iz članka 1 ukoliko korisnik usluga ne plati dospjele troškove programa najkasnije u roku od 30 dana od dana dospjeća obveze, a potraživanja iz ovog ugovora naplatit če se putem ovrhe.

znači li ovo da ne šalju opomenu nego drito ovrha?
    i kome će ista ići - suprugu koji je naveden u ugovoru kao korisnik usluga? ili možda meni jer je nekom tako došlo?
    I ja sam potpisala sličan ugovor, ali nemam ga sad pri ruci da vidim detalje. Te dodatne programe vrtićima odobrava gradski ured za obrazovanje i to je prihod vrtića, dok naknada za redovni program ide gradskom uredu. Gradski ured za obrazovanje je propisao da max.cijena dodatnog programa može biti 500 kn, ali vrtić naravno može odrediti i manju cijenu. Znam da u mom ugovoru stoji da ako dijete nije boravilo niti jedan dan, a nedolazak je najavljen ili kasnije opravdan da se cijena umanjuje za 60%.

Da bi se po samom ugovoru mogla napraviti ovrha, ugovor bi morao biti solemniziran, a to nije. Znači ovrha ide: javni bilježnik pa se žališ pa nakon toga sud. Bitno je podizati poštu, Stijena je pisala o tome jer ako se ne podigne dva puta, ide na oglasnu ploču i postaje pravomoćno.
    Ovrha ide onome koji je potpisnik ugovora.

Meni osobno ni lipe nije žao za obveze po tom ugovoru, dapače mislim da mi je to jako pametno potrošen novac.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

super, hvala
    a nadležno tijelo grada zagreba je skupština, zar ne?

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

upravo me zvala teta iz rađunovodstva vrtića da donesem potvrdu sa HZZOa

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Jel budeš?
    Ja još nisam.

m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Koje su im to fore, sad se od jednom može uzimati porodiljnu naknadu u prosjek plaće?!

- Zašto mi onda nisu uzeli u obzir naknadu za komplikacije u trudnoći kad su mi računali prosjek plaće za porodiljni, pa mi je porodiljna naknada bila manja za taj dio?
    - Zašto nisam mogla biti sudužnik u kreditu koji smo, zbog toga što je naknada za porodiljni "socijalna kategorija" i ne mogu biti sudužnik, morali uzeti na više godina, što nam se sad uvelika obija u glavu zbog tečaja franka?

fuj, gade mi se!

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Jel budeš?
    Ja još nisam.
    poslala sam MM na HZZO, a on to uvijek odradi dan-dva nakon što mu kažem, tako da vjerojatno ovaj tjedan neću
    i zašto me nitko u školi nije tražio taj papir? (Roko je u boravku)

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, a zasto se date vozati??? Je li itko pitao otkud sad ta fora? Je li ijedna od vas trazila neki papir na kojem pise da oni to imaju pravo i trebaju traziti? Dajte ne budite ko guske u magli, bez uvrede ikome, hocu reci da dozvoljavate da vam se uzima iz dzepa dodatno, a bez pokrica!
    Posljednje uređivanje od @n@ : 22.09.2011. at 13:57

m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mene još nitko nije zvao da išta donesem, ali planiram se raspravljati na tu temu ako se tko javi...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, a zasto se date vozati??? Je li itko pitao otkud sad ta fora? Je li ijedna od vas trazila neki papir na kojem pise da oni to imaju pravo i trebaju traziti? Dajte ne budite ko guske u magli, bez uvrede ikome, hocu reci da dozvoljavate da vam se uzima iz dzepa dodatno, a bez pokrica!
    Ni ja to ne bih odnijela dok mi ne pokažu na osnovu čega to traže.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa nismo blesavi, naravno da sam pitala.
    Kaže na temelju dopisa koji su dobili od bandića gdje piše da moraju roditelje tražiti još i te potvrde.
    Gđa je sama potvrdila da zna da toga nema u pravilniku, no njoj je rečeno da ih mora prikupiti i ona ih prikuplja.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma, oprosti, molim te, nisam željela reći, nisam ni mislila da ste blesavi.
    Nego me jako ljuti to što se traži! Baš sam bijesna zbog toga i uopće ne vjerujem da su oni dobili dodatno neki dopis,
    jer bi to onda tražili svi vrtići. Mene još nitko ništa nije tražio i uopće mi ne pada napamet bilo što im nositi.
    Svi smo u istoj gabuli.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nama u privatnom vrtiću nitko nije poslao nikakav dopis, uredno su nam (s kašnjenjem) isplatili prošli mjesec subvenciju prema podacima koje smo dali, a mi nismo nikoga od roditelja tražili potvrdu hzzo-a, par mama koje su to donijele smo to vratili i nismo uzeli u izračun cijene.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma zafalilo para u gradskim vrtićima kad je ekipa koja je dobila više nego prije platila po skupštini, a ekipa koja je dobila manju akontaciju nego ranije platila po Bandiću.

Jel netko dobio uplatnicu za osmi mjesec?

I što sad, prašina se slegla, uplatnice stigle, koji je sljedeći korak skupštine? Čekamo da nam se u donjem desnom kutu pojavi dug za 07. mjesec?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Koliko da uplatim za vrtić i jaslice za 8. mjesec kada djeca nisu išla u vrtić i jaslice?
    160 kuna i 80 kuna, dakle po starom?
    Riječ je o dvoje djece iz obitelji s troje djece.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

nas je teta iz vrtića zvala da donesemo sve papire (porezna i hzzo potvrda) i danas smo ih predali. Nemam se snage nervirat jer sam trudna i već samim time bez pol mozga, još kad pomislim na silnu sreću što baš nas prvojasličare zakače nove cijene, tak da sam dala papire bez borbe- ali mm i ja se slažemo da ćemo platiti "staru" cijenu a za ostatak - prebolesno povećanje od 800% - ćemo na sud.Spadamo u kategoriju onih nesretnika u ovoj državi koji su prijavljeni na punu plaću i imaju stambeni kredit za krov nad glavom od 45 kvadrata
    čude se sivoj ekonomiji - ovakvim ponašanjem jednostavno nas tjeraju u kršenje zakona

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

apsolutno te podržavam. naši najbliži prijatelji imaju dva stana od 90-ak kvadrata bez kredita u centru, samozaposleni su i prijavljeni na minimalac dakle djeci je vrtić besplatan. mm i ja imamo dobre plaće i nažalost prijavljeni smo na iste, plaćamo kredit za mali stan i pomažemo starcima penzićima; uz ove troškove života da ne spominjem poreze i prireze nema šanse da plaćamo punu cijenu.ako je to nekome socijalna pravda nek odu vrit
    Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ovako ispada da jedan od nas radi u stvari da tuđoj djeci nešto bude besplatno, a ne da svojoj može nešto priskrbiti.

Ono što me jako ljuti kod ovog modela su bezbrojne mogućnosti manipulacije, koje je jako puno roditelja i napravilo. I tako ja iz svoje osobne okoline znam za djecu vlasnika privatnih firmi koja idu besplatno u vrtić/boravak jer su im roditelji prijavljeni na minimalac, a njihov vozni park vrijedi puno više od moje kuće...i još x slučajeva manipulacije.
    Gledam ih svako jutro dok idem na posao, a njihova mama ne ide, sjedi na kavi vani na terasi i uživa. Djecu je u vrtić/školu odvela teta čuvalica, a mama će popiti kavu dok joj dođe čistaćica...Ali njena djeca idu besplatno. Jer su oni po papirima sirotinja. A ja škrti bogati licemjer.

Najviše su ovim modelom naj.bali koji pošteno žive od svog rada. I to je činjenica. Isto tako, ponavljam opet: vrtić nije besplatan - za one čija djeca idu besplatno račun je platio nekto drugi!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •