Stranica 74 od 112 PrviPrvi ... 2464727374757684 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,651 do 3,700 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jedino što me ohrabruje je činjenica da u predizbornim anketama jako loše stoji, ne zato što je toliko bitno hoće li itko s te smiješne liste kojim slučajem grijat jednu saborsku klupu, nego zato što to pokazuje da ga je sve više ljudi prokljuvilo i da mu se, nadam se, polako bliži politički kraj. Nadam se prijevremenim lokalnim izborima čim prođu ovi parlamentarni.
    Do tada, naravno plaćamo po jedinom važećem skupštinskom modelu.
    Posljednje uređivanje od Zubic vila : 17.11.2011. at 12:01

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

napravio je i nešto dobro:
    izjednačio je civilne i vojne invalide
    izjednačio sve tri grupe vrtića

ali ne zato što bi bio pravedan, nego da pokaže kako i on misli namnoge, kao i skupština

ja se bojim odluke skupštine jer smo opet u situaciji otprije godinu dana

kako ćemo ovaj put
    trebamo nove snage

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Po novom Bandićevom prijedlogu u odnosu na njegov stari prijedlog
    200 kn više trebale bi plaćati će obitelji koji imaju prosjek po članu kućanstva između 2001kn i 4500kn,
    te obitelji sa prosjekom između 5001 kn i 6000kn

200 kn manje trebale bi plaćati obitelji sa prosjekom između 6001kn i 8000kn.
    400 kn manje trebale bi plaćati obitelji sa prosjekom iznad 8000 kn.

U odnosu na stari Bandićev model najgore prolaze obitelji čiji su prosječni prihodi između 4501kn i 5000kn.
    Oni bi trebali izdvajati za vrtić 1200kn , čak 500 kn više nego po starom Bandićevom modelu.

Tu bi se sigurno mogla naći i neka tročlana podstanarska obitelj gdje roditelji zarađuju 6750 kn.

O pravdo!

I eto, uračunao Bandić nekima kredite i podigao cijene. A ne da on da mi kupujemo šta je nas volja od naših para.

Mora mu se priznati kao dobro što je izjednačio sve tri grupe vrtića, civilne i vojne invalide (u privatnim i

vjerskim vrtićima invalidnost im i dalje ne znači ništa),
    no ovo sa različitim cijenama i traženjem nečeg pravednijeg u različitoj naplati iste usluge , nije ništa drugo

nego, da prostite, gov... koje kad se više miješa više smrdi.

A što nam je činiti? Ne znam, ali smo u boljoj poziciji od njih. Mi se možemo i pregrupirati, a oni su
    do lokalnih izbora isti. Vjerojatno i mi njima kidamo živce kao i oni nama. Trebalo bi ih stalno pitati na čemu
    smo, ne samo Udruga Roda nego i svi ostali koji smatraju da ovo nije pošteno.

29.11. je opet sjednica skupštine na kojoj će se opet morati prihvatiti ili odbaciti Prijedlog Odluke o
    izmjeni Odluke ... koju će morat ili prihvatiti ili odbiti. A valjda, ne mogu prihvatiti od sramote!

I da citiram izjavu g.Šprema iz linka koji je Ivano2 stavila u prethodnom postu:

Citiraj vjesnik prvotno napisa Vidi poruku
    ]
    "Bandić sada očito traži kompromis koji će nam ponuditi na razmatranje na sljedećoj sjednici Skupštine, 29.

studenoga. Dok ne vidim taj model, ne mogu ga komentirati kao predsjednik Skupštine, no moj osobni stav je da

dok god kako treba ne zaživi OIB, ne možemo govoriti o minimumu pravednosti«, kaže Šprem. Iako ne želi

prejudicirati glasanje o proračunu, Šprem ne vidi potrebe da SDP odustane od svoje dosadašnje politike prema

vrtićima, a ta je da se naplaćuju 200, odnosno 400 kuna. "Uistinu nije neizvedivo da vrtići budu besplatni za

sve roditelje, što u dogledno vrijeme SDP planira učiniti", kaže Šprem, ne precizirajući kada bi se taj plan

mogao obistiniti. Na upit nije li to predizborna reklama, odgovara: "Vi ste nazvali mene, ne ja vas."
    Evo, pravde nema, pa bi bilo pošteno taj proračun i odbiti.
    Posljednje uređivanje od kamen : 17.11.2011. at 18:46

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

produzeni boravak nije dirao?

pupe avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nemam riječi za opisati tog manipulatora! A kako stvari stoje, nedostaju mi i za kategorizaciju novinara koji pišu o toj temi! Iz Večernjeg iskače naslov o pojeftinjenju. Istražuju li ti ljudi išta? Toliko plitko ulaze u temu da me je strah... Formiraju javno mišljenje na poluinformacijama! Tko će tu više išta polovit! Nadam se samo da će se u Skupštini prosvijetlit i odbit prijedlog. Ovakav način određivanja cijene, sa ili bez kredita, je idiotizam! Dvostruko oporezivanje poštenih građana!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tablice koje objavljuju mediji su drugačije od onih na službenim stranicama Grada zato što... pazi sad... već postoji amandman!!!!
    ovo je valjda jedini grad na svijetu gdje se postavljaju amandmani na odluke koje nisu ni ušle u procedure, odnosno one koje imaju status prijedloga.

ili samo ja tako mislim, možda je to uobičajeno.
    dakle, ove iz medija (zagrebancja i večernji) bi trebale biti točne

nevjerojatno!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

boravka opet nigdje nema

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedni predlazu, drugi predlazu amandmane dok traje postupak
    ali nije mi jasno ciji su to amandmani

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lovrićevi

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Wtf?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja kažem

ali te amandmane je lovrić osobno novinarima uručio
    znači, pročelnik ureda ulaže amandmane na prijedlog koji je njegov ured donio

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    boravka opet nigdje nema
    ima ga. na službenim stranicama. isto kao i prošle godine

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam tako je i u saboru, vladajuci obicno usvoje amandmane koje su oni i predlozili
    ostale odbace

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

lijena sam čitati,a nemam ni želuca pa mi samo pojasnite-stambeni kredit ulazi u obračun cijena ili ne?
    Iako mi se čini da nam je sad po novom prijedlogu vrtić skuplji nego što je bio.

a najtužnije od svega, svaki put kad idem na posao i s posla zabljesnu me njegovi plakati, jerboo je cijelu Bolonju s njima oblijepio

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne samo bolonju
    i branimirovu
    i zvonimirovu
    iz vlastitog džepa - kaže

da se moji hoće toliko napuniti pa da barem jedan sa svojom slikom negdje zalijepim

stambeni kredit ti sada ulazi u obračun, ali postoji neki godišnji limit
    stalno barataju sa nekom cifrom od 400 kuna smanjenja
    ali nemoj me uzeti za riječ, sve mi je nejasno i bavim se nekim stotim stvarima

treba sjesti i sve iščitati

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj kamen prvotno napisa Vidi poruku
    I eto, uračunao Bandić nekima kredite i podigao cijene. A ne da on da mi kupujemo šta je nas volja od naših para.
    i daj sad ti ovo objasni onima koji kažu što se bunim jer imam stambeni kredit, pa ću ionako plaćati manje
    da je to baš tako kako se pokušava prezentirati (i očito kod neinformiranih prolazi), tko bi onda uopće plaćao vrtić - svima bi bilo besplatno
    ali do toga će se vjerojatno doći tek nakon izbora

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ha,ha
    dobro, čitat ću za vikend, trenutno nemam ni vremena ni želuca.

Možda bi nam g. gradonačelnik onda mogao i pomoći platiti vrtić iz svoga džepa

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    i daj sad ti ovo objasni onima koji kažu što se bunim jer imam stambeni kredit, pa ću ionako plaćati manje
    da je to baš tako kako se pokušava prezentirati (i očito kod neinformiranih prolazi), tko bi onda uopće plaćao vrtić - svima bi bilo besplatno
    ali do toga će se vjerojatno doći tek nakon izbora
    Tako je i kod mene. Imam stambeni kredit za prvu nekretninu, pa bi mi novi Bandićev prijedlog bio povoljniji od starog Bandićevog prijedloga.

Najbolje bi bilo da još podstanarima kaže da krepaju. Oni većinom na crno plaćaju najamninu i to ne svojom krivnjom, a drugi je lijepo na crno primaju. I onda "pravdu" istjeruje po plaćenom porezu na osobni dohodatak.
    Meni nije fer ni da ja zbog stambenog kredita plaćam manje od nekoga tko ima riješeno stambeno pitanje.
    Na što će tko trošit svoje novce, zaista je osobna stvar i nakon plaćenog poreza (tu ostvarujemo socijalnu osjetljivost)
    ne vidim zbog čega bi trebali polagat svoje račune bilo kome. Drugo su socijalno ugrožene obitelji.

tablice koje objavljuju mediji su drugačije od onih na službenim stranicama Grada zato što... pazi sad... već postoji amandman!!!!
    Na službenim stranicama Grada još je uvijek sve isto i nama nikakvih Lovrićevih amandmana.

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Produženi boravak
    Za produženi boravak gradonačelnik i dalje predlaže dohodovni cenzus (za svu djecu) i iste cjenovne razrede.

Drugo dijete iz obitelji i dijete samohranog roditelja imaju 50% popusta.

Osim osobnog dohotka uračunavaju se porođajne i rodiljske naknade, naknade s bolovanja,naknadu za nezaposlene.
    Prihod se umanjuje za iznos koji član obitelj plaća za uzdržavanje djeteta koje ne živi u obitelji.

Participacija roditelja određuje se za školsku godinu 2012./2013. na temelju prihoda iz 2011.g. (dokumentaciju treba predati do 25.05.2012.).
    Na promjenu participacije utječe samo promjena broja članova obitelji (15 dana od nastanka promjene).

Gradski vrtići
    Za gradske vrtiće i dalje predlaže dohodovni cenzus (za djecu roditelja bez invalidnosti sa 1 ili 2 djeteta).
    O cjenovnim razredima pisala sam u nekom od predhodnih postova. Mediji objavljuju drugačije skale.

Novina je uračunavanje porođajne i rodiljske naknade, naknade s bolovanja,naknadu za nezaposlene.
    Prihod se umanjuje za iznos koji član obitelj plaća za uzdržavanje djeteta koje ne živi u obitelji, te za iznos stambenog
    kredita za prvu nekretninu.

Izjednačeni su civilni i vojni invalidi.

Olakšice se utvrđuju na temelju 2011.god, odnosno u roku od 15 dana od nastanka promjene koja utječe na ostvarivanje prava na olakšice,
    a iza toga se i dalje krije misterij.

Privatni i vjerski vrtići
    Dohodovni cenzus za svu djecu. Visina subvencije po cjenovnim razredima jednaka je visini subvencije koju imaju i djeca u gradskim
    vrtićima, ali nema popusta.

Novina je uračunavanje porođajne i rodiljske naknade, naknade s bolovanja,naknadu za nezaposlene.
    Prihod se umanjuje za iznos koji član obitelj plaća za uzdržavanje djeteta koje ne živi u obitelji, te za iznos stambenog
    kredita za prvu nekretninu.

Ništa se ne spominjenje za eventualne promjene broja članova, prihoda...

Škola u prirodi
    Kao i sada.

Kako je ovo štivo "vrlo zanimljivo" lako je moguće da sam nešto bitno propustila.

Komentar Davora Bernardića možete pročitati ovdje:
    http://www.novilist.hr/Vijesti/Zagre...kruh-i-mlijeko

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj kamen prvotno napisa Vidi poruku
    Na što će tko trošit svoje novce, zaista je osobna stvar i nakon plaćenog poreza (tu ostvarujemo socijalnu osjetljivost)
    ne vidim zbog čega bi trebali polagat svoje račune bilo kome. Drugo su socijalno ugrožene obitelji.
    socijalno ugroženi su pokriveni i skupštinskom odlukom, odnosno kroz druge aktivnosti grada, odnosno čak države i zaista mi smeta što se nas koji bandićev model ne smatramo pravednim/logičnim/poštenim i ničim drugim do njegove privatne predizborne kampanje, doživljava i smatra socijalno neosjetljivima....a pogotovo zato što smo mi sa stambenim kreditima do jučer bili pusti bogataši, a sad, nakon samo par mjeseci smo već isto socijalna kategorija koju odjednom treba pomagati
    zapravo do 04.12. tko zna tko će sve ući u tu socijalno ugroženu kategoriju i hoće li zagreb biti jedini grad na svijetu s bar 95% socijale jer dosadašnjih 80 očito nije dovoljno

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Roditelj sam djeteta koje ide u vrtić i jako me žalosti kada vidim u kakvim uvjetima mi boravi dijete te koliko je brojevno stanje djece u grupama. Pitam se kada će se nešto poduzeti po tom pitanju i da moje dijete ima pravo na tetu i sigurnost,ne samo na gužvu i buku te brojevno stanje od 25+ djece na jednu tetu sramotno je i žalosno da se po tom pitanju ništa ne poduzima,a znamo da to ne ovisi o tetama nego o gradskom uredu pa me čisto zanima kada će netko nešto učiniti u svezi toga kada se već tako jako pozivamo na Europu,

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

evo jednog citatića iz gradonačelnikovog prijedloga proračuna za sljedeću godinu.

Citiraj prijedlog_proracuna prvotno napisa Vidi poruku
    Na cijelom području Grada Zagreba stalno rastu zahtjevi roditelja za upis djece u redovite cjelodnevne programe predškolskog odgoja, posebno u jaslice, što je rezultat kako kvalitete programa tako i cijene programa za roditelje koja je za većinu roditelja najniža u Republici Hrvatskoj.
    gradonačelnik toga očito nije svjestan. komentari i upiti mogu mu se proslijediti preko službene stranice Grada
    Posljednje uređivanje od kamen : 20.11.2011. at 14:56

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

cjenovne skale koje su objavili mediji pojavile su se i na službenim stranica Grada (2.točka dnevnog reda).
    to je "novi prijedlog odluke o izmjenama odluke ..." (tj. odluke iz travnja ove godine)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?I...1-07278959C4EA

Svi skupštinski odbori odbili »Bandićev« proračun

»Grad Zagreb je jedini koji ove godine nije imao rebalans proračuna i to zbog 'kaprica' gradske uprave i gradonačelnika pa nismo uskladili prihode s rashodima i participaciju roditelja u cijeni vrtića«, kazao je Igor Rađenović napominjući da i u proračunu za 2012. »svjesno« nedostaje između 300 i 400 milijuna kuna za pokrivanje obveza za Holdingove podružnice - ZET i Upravljanje športskim objektima.

Skupštinski odbori danas su redom odbili predloženi zagrebački gradski proračun za 2012. u iznosu od 6,650 milijardi kuna što su ga, u ime gradske uprave i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, danas predstavili iz Gradskog ureda za financije, uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine, 29. studenoga, kada je na dnevnom redu prvo proračunsko čitanje.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...upstinu_314786

Bandićev prijedlog proračuna ne prolazi Skupštinu
    Zastupnici najviše zamjeraju neuvrštavnje starih dugova u proračun, smanjivanje subvencija Holdingu te način naplate vrtića
    Gradonačelnik iz inata ponovno šalje sličan prijedlog naplate vrtića, iako je taj model nefunkcionalan. Također, snižavanjem cenzusa pokušava pridobiti glasove bogatijih građana

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to su rekli i prošle godine
    i obećavali da neće proći sve do dana izglasavanja
    a onda se okrenuli naopako
    i još nije bila izborna godina

možemo li ikome vjerovati?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

možda i održe riječ ove godine, trebaju im glasovi :/

a možda su u šumi

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja im sigunro ne vjerujem

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    možda i održe riječ ove godine, trebaju im glasovi :/

a možda su u šumi
    ali izbori su prije zadnjeg čitanja i izglasavanja

29. je sjednica
    i tada će svi biti protiv
    4. su izbori
    sjajan tajming za sve

osim za roditelje
    opet

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ja im sigunro ne vjerujem
    ni ja
    da su odradili prošle što su rekli, ove godine sigurno ne bi bio toliki kupus
    i sad još roditelji sami moraju odrađivati njihov posao
    od PR-a, pravne službe, pa nadalje....

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Posljednje uređivanje od lukab : 26.11.2011. at 10:00

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

još jedan zgodan članak sa zanimljivim komentarima
    http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/s...-prekasno.html

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Na službenim stranicama Grada objavljeno je Izvješće Odbora za obrazovanje i šport (2.točka dnevnog reda)

Citiram:

Odbor je razmotrio i izvješće Odbora za financije koji jednoglasno (sa 4 glasa
    "protiv") nije prihvatio Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o načinu ostvarivanja
    prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada
    Zagreba od roditelja - korisnika usluga, jer su predložene izmjene, tj. predložena mjerila
    za olakšice prema kojima se određuje mjesečni iznos sudjelovanja roditelja, socijalno
    nepravedne. Neprihvatljivo je da se i dalje inzistira na modelu koji se pokazao neprimjenjiv,
    ne korespondira sa stvarnošću, niti se ostvaruju planirana sredstva.

Kratko,lijepo i potpuno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kako nešto može biti jednoglasno ako su 4 glasa protiv???

EDIT: Ahaaa... valjda su glasovala četvorica i svi su bili protiv...
    Posljednje uređivanje od Moover : 27.11.2011. at 10:06

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku

valjda... jer kad vidim tvoju ružicu ni ja u ništa nisam sigurna

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku

da, bilo ih je četvoro
    i, nažalost, od tih četvoro je dvoje bilo za korekcije plaćanja dnevnog boravka, dvije nisu

to je sada na nama

puntica i ja sutra idemo na skupštinu, ako imate što za reći, pišite
    dajte nam materijala jer smo mi totalno u organizaciji preksutrašnjeg rodinog rođendana i malo smo ispale iz štosa

pomoć od svih molimo

hvala vam što ste cijelu godinu u ovoj borbi s nama

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Hvala vama.

...malo smo ispale iz štosa
    Vjerujem da ste upućenije od bilo koga tamo, a koji je i plaćen da bude upućen.
    Posljednje uređivanje od Dalm@ : 28.11.2011. at 09:55

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Šta je bilo na skupštini danas?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jednoglasno odbijeno
    svađali se i vrijeđali

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

A sad čekamo daljnji rasplet događaja ....

kamen avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

jednoglasno odbijeno
    ajde, opet su se ujedinili

svađali se i vrijeđali
    ništa konstriktivnije se nije ni očekivalo

Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku

A sad čekamo daljnji rasplet događaja ....
    ili zaplet... tek ćemo vidjeti

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo da vas izvijestim. Nakon mjesec dana, nakon one Obavijesti o dugovanju iz vrtića, stiže meni napokon poziv iz vrtića. Zove gđa iz računovodstva i veli, nemojte se ljutiti mi smo samo radili svoj posao-što su mi poslali obavijest. NIje mi jasno kako drugi vrtići nisu slali te obavijesti, a veli ona da su mi samo htjeli pomoći, jer neki roditelji nisu sigurni u iznos koji trebaju plaćati pa što ako bude veliki dug, itd. No, uglavnom ispričavaju se oni, jel sad sve ok, treaba li se Ravnatelji,ca očitovati i pismeno, sizuacija iz Lud, zbunjen, normalan.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj spunky125 prvotno napisa Vidi poruku
    evo da vas izvijestim. Nakon mjesec dana, nakon one Obavijesti o dugovanju iz vrtića, stiže meni napokon poziv iz vrtića. Zove gđa iz računovodstva i veli, nemojte se ljutiti mi smo samo radili svoj posao-što su mi poslali obavijest. NIje mi jasno kako drugi vrtići nisu slali te obavijesti, a veli ona da su mi samo htjeli pomoći, jer neki roditelji nisu sigurni u iznos koji trebaju plaćati pa što ako bude veliki dug, itd. No, uglavnom ispričavaju se oni, jel sad sve ok, treaba li se Ravnatelji,ca očitovati i pismeno, sizuacija iz Lud, zbunjen, normalan.
    ? ne kužim - to se onda ispričava i povlači tu obavijesti ili?

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj spunky125 prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu li oni sigurni u iznos koji roditelji trebaju plaćati?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Htio je preko leđa djece i roditelja osigurati sebi saborsku mirovinu. Birači su, hvala im, pokazali odredjenu politicku zrelost ali i inteligenciju ne glasanjem za Bandica. Citam da najavljuje da ce dalje raditi svoj posao, dakle - voditi Zagreb. Nadajmo se da mu nece proci taj plan

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ali on i dalje živi u nekom svojem svijetu, čini se: http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...rzavaju_315024
    Posljednje uređivanje od Freja : 05.12.2011. at 13:31

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    ? ne kužim - to se onda ispričava i povlači tu obavijesti ili?
    ispričava, ali to je samo informativna obavijest kakti-evo mj. dana nakon toga ništa se nije dogodilo pa smatram da su me samo informirali o dugu

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-za-sve_315101

ovo je za krepat... ali nije skroz neocekivano...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •