Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
a ja vas ponovo pitam, dali bi se složili da vrtić svima bude 600 kn, jer je ekonomska računica upravo takva, svi troškovi režijski vrtića su poskupjeli, pa idemo čisto tržišno dići cijenu na 600 kn svima? sa tim bi se sigurno svi složili...

ali kad je u pitanju situacija da bi neko plaćao više neko manje to nije u redu.

Drugo raspitajte se kako je u drugim gradovima?
Zar mislite da je Brođanima, Vukovarcima, Varaždincima i svim drugima svejedno. U prosjeku imaju 20 % niže plaće nego Zagrebčani, plaćaju vrtić neki čak i troduplo više nego mi u Zagrebu....

I pazite plaćaju po dohodovnom cenzusu!
Ne vjerujem da je odjednom potreba da se svima povisi cijena za 100%, s 300 na 600. Možda bi bilo dovoljno na 400, ali je radi krize i povećanja troškova.

A to kako je u drugim gradovima ne bi smjelo utjecati na ovo. Zagreb ima svoj visoki prirez, uvjete i proračun kakav ima. To što Rijeka ili Varaždin (lupam samo kao primjer) imaju (loš) dohodovni cenzus, meni nije argument da ga se, bez dobrih argumenata, uvodi bilo gdje drugdje. U Beču su vrtići besplatni. Zašto se onda ne ugledamo na Beč. ako se već moramo na nekoga ugledati. (Ne mislim da trebamo ni ovako ni onako, samo dajem primjer kako bilo kakve usporedbe nisu produktivne u ovome slučaju.)