Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 253

Tema: Povrat poreza za 2010.?

goa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    i izračunaj si možda ti je i klinjo višak, pa nega možeš prebacit na poreznu prijavu muža
    Ne razumijem - kako može biti višak ?
    Ma mislila sam samo upisati podatke i predati, a neka oni računaju, tako mnogi rade kod nas..
    Muž je obrtnik i mislim da je njegovu prijavu već predao knjigovođa.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ivana_5 prvotno napisa Vidi poruku
    P a stambeni kredit se vodi na njega i u biti to je njegova prijava poreza , ja sam jamac ( mi nismo vjenčani a kolegica mi samo radi uslugu jer ja ne znam to ispuniti)
    Mozda ti kolegica samo nije dobro objasnila.
    Naime, ako ti muz nije radio cijelu godinu onda moze dobiti samo onoliko poreza koliko je uplatio.
    S obzirom da on bez obzira sto nije cijelu godinu radio ima pravo na osobni odbitak za cijelu godinu njemu bi se vjerovatno vratio sav uplaceni porez samo na osnovu tog koeficijenta, uplacene kamate ne bi nista povisile povrat poreza jer on ne moze dobiti van vise nego sto je uplatio na ime poreza.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj goa prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem - kako može biti višak ?
    Ma mislila sam samo upisati podatke i predati, a neka oni računaju, tako mnogi rade kod nas..
    Muž je obrtnik i mislim da je njegovu prijavu već predao knjigovođa.
    Jelena je vjerovatno mislila da ako ti koeficijent za dijete (0,5) ne bi nista povecao povrat poreza tj. ako ti osobni odbitak od 2 osigurava maksimalan iznos poreza koji mozes dobiti, da onda koef. 0,5 za dijete upises na muzevu poreznu karticu.

S obzirom da je muz obrtnik i da ne predaje prijavu sam onda ti to nije ni bitno, samo ti upisi podatke i predaj prijavu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj goa prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem - kako može biti višak ? Ma mislila sam samo upisati podatke i predati, a neka oni računaju, tako mnogi rade kod nas..Muž je obrtnik i mislim da je njegovu prijavu već predao knjigovođa.
    mnogi i zaborave, pa ne moraš i ti bit među njima
    curice mislim da te ništ ne košta da malo sama zračunaš, a ak imaš višak daj mužu, i skupa predajte
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.02.2011. at 14:32

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ivana_5 prvotno napisa Vidi poruku
    P a stambeni kredit se vodi na njega i u biti to je njegova prijava poreza , ja sam jamac ( mi nismo vjenčani a kolegica mi samo radi uslugu jer ja ne znam to ispuniti)
    ako je stambeni kredit na njega, a vi niste ni vjenčani, onda ti kolegica ima pravo - samo on može koristiti kamate kao olakšicu
    a pošto nije radio - ta olakšica mu propada (nije uplatio ništa poreza, pa mu nemaju od čega ni vratiti)

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam bila na porodiljnom lani. dobila sam plaću u 1. mjesecu i onda sljedeću u 8. jel ima smisla predavati poreznu prijavu? mislim, ispunila sam ja onu na internetu i ispada da ću čak i dobiti dobar povrat, ali ne kužim jel trebam kakvu potvrdu od hzzo-a predavati? zna li netko?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

<ne treba ništa od hzzo, bar do sad nije trebalo.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

ne treba potvrda od hzzo-a. naknade su neoporezive i ne tretiraju se kao dohodak. samo ti predaj i dobiješ nazad sav uplaćeni porez koji je iskazan u IP obrascu.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

cao,
    dali netko zna, za povrat poreza za 2010. godinu dali predajem pod starim prezimenom ili novim, a udala sam se prije mjesec dana.u pondjeljak cu mjenjati dokumente,pa?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ako je u jednom mjesecu primitak bio manji nego osobni odbitak, da li upisujem 1800 ili samo taj dohodak (u ovom slučaju 400kn)?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    cao,
    dali netko zna, za povrat poreza za 2010. godinu dali predajem pod starim prezimenom ili novim, a udala sam se prije mjesec dana.u pondjeljak cu mjenjati dokumente,pa?
    pod novim

oni te ionako ne traže po prezimenu nego po OIB-u

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je u jednom mjesecu primitak bio manji nego osobni odbitak, da li upisujem 1800 ili samo taj dohodak (u ovom slučaju 400kn)?
    pišeš 1800

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hvala.a neznam jel mi se isplati predavat povrat poreza.jer sam bila student,i radila 2mjeseca(prijavljena) u 2010. god,i onda na trudnicko bolovanje otišla 2 mjeseeca i to je to u toj godini. a imam racune od privatnika ginekologa,al mislim da je netko rekao da je to vrijedilo do 01.07.,a ostale racune ne priznaju iza toga.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

cao,
    Pod novim svakako, jer ti ono vrijedi od datuma vjencanja. Uz sve dokumente prilozi vjencani list kao potvrdu o promjeni prezimena.

Mene takodjer nesto zanima, ako netko zna:

Dobili smo potvrdu o uplacenim donacijama kao i svake godine za razdoblje od 1.1.-31.12.10. Obzirom da se po novom priznaju olaksice samo za uplate do 30.6.10, zvala sam da mi posalju potvrdu do 30.6.10. Medjutim tamo su me uvjeravali da se na donacije ne odnosi ta odredba i da ce porezna priznati donacije uplacene tijekom cijele godine. Da li je to tocno?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala.a neznam jel mi se isplati predavat povrat poreza.jer sam bila student,i radila 2mjeseca(prijavljena) u 2010. god,i onda na trudnicko bolovanje otišla 2 mjeseeca i to je to u toj godini. a imam racune od privatnika ginekologa,al mislim da je netko rekao da je to vrijedilo do 01.07.,a ostale racune ne priznaju iza toga.
    naravno da buš predala, jer buš većinu love uspjela dobiti van i svei računi bi trebali bit do 30.6.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Dobili smo potvrdu o uplacenim donacijama kao i svake godine za razdoblje od 1.1.-31.12.10. Obzirom da se po novom priznaju olaksice samo za uplate do 30.6.10, zvala sam da mi posalju potvrdu do 30.6.10. Medjutim tamo su me uvjeravali da se na donacije ne odnosi ta odredba i da ce porezna priznati donacije uplacene tijekom cijele godine. Da li je to tocno?
    ja sam viđala potvrde na kojima je pisalo do 30.6. ali ako imaš potvrdu kad si uplatila, a to bilo pred 30.6. ubaci u prijavu

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a ovo što dobijem od bolovanja, ocu ja bit državi dužna?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a ovo što dobijem od bolovanja, ocu ja bit državi dužna?
    upisuješ samo pare koje dobijaš od firme, a za to bi i trebala dobit IP karticu. komplikacije i porodiljni ne spada u tu klasu, ali obično bolovanje da

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ok, hvala.sad mi je sve jasno.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa
    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam viđala potvrde na kojima je pisalo do 30.6. ali ako imaš potvrdu kad si uplatila, a to bilo pred 30.6. ubaci u prijavu
    Pitanje je zapravo da li je stvarno moguce da se ovo ogranicenje do 30.6.10 ne odnosi na donacije?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

hvala

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Aurora* evo tu teb ima pregled svih izmjena od 01.07., i stvarno se ne spominje ukidanje donacija kao poreznih olakšica

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Imam ja jos jedno pitanje s obzirom na ove nove odredbe, ne snalazim se

Imam jedan IP osobe koja je na kraju godine dobila onaj poravnat porez.
    Na IP obrascu ima par mjeseci gdje je i dohodak i osobni odbitak 0 (bolovanja) dok za osobni odbitak u 12. mjesecu stoji 10800kn.
    Jel se u ovom slucaju predaje porezna ili je to sto je dobio od poslodavca to?
    Nema nikakvih olaksica.
    Ako se predaje, kako se popunjava prijava s obzirom da mu je odbitak u 12. mjesecu 10800kn

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

1. izračunaj koliku olakšica ta osoba ima za čitavu godinu ( bez uzdržavanih članova i invalidnosti i p-ova ima 21 600).
    2. vidi na IP je li joj toliki osobni odbitak iskorišten,a vjerojatno je jer je to poanta tog godišnjeg obračuna.

znači ako nema neiskorištenog odbitka, a nema ni dodatnih stvari tipa zdravstveno..., onda je već sve dobila
    Posljednje uređivanje od prima : 18.02.2011. at 14:57

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    Aurora* evo tu teb ima pregled svih izmjena od 01.07., i stvarno se ne spominje ukidanje donacija kao poreznih olakšica
    i mene intersiraju ta dana darovanja. čini se da to ostaje po starom?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

1. izračunaj koliku olakšica ta osoba ima za čitavu godinu ( bez uzdržavanih članova i invalidnosti i p-ova ima 21 600).
    2. vidi na IP je li joj toliki osobni odbitak iskorišten,a vjerojatno je jer je to poanta tog godišnjeg obračuna.

znači ako nema neiskorištenog odbitka, a nema ni dodatnih stvari tipa zdravstveno..., onda je već sve dobila
    Hvala na pomoci

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Na str. 7 se upisuje samo prvih 6 mjeseci (osobni odbitak)?

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Šuška prvotno napisa Vidi poruku
    Na str. 7 se upisuje samo prvih 6 mjeseci (osobni odbitak)?
    ne, upisuje se svih 12 mj.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Molim Vas za savjet - ako netko ima vremena - imam dilemu. Nisam obvezna predati prijavu i nisam nikad do sad ni razmišljala o tome. Imam malu redovnu plaću i velike prihode od nesamostalnog rada (paušalno oporezivanje). E, imam i mali stambeni kredit i veliki nenamjenski, pa jedan veliki rodbinski (tata digao zbog prosjeka za mene a ja plaćam rate) a kad bih predala prijavu izgledalo bi da jako puno zarađujem jer to sve ''nisu moji troškovi''. Zato do sada i nisam predavala prijavu. Od prošle godine imamo i mm i ja što za odbitak a da piše naše ime - tipa životno, pa dopunsko, pa neke zdravstvene račune... pa se pitam... hoću li ispast glupa ako predam prijavu, da ne ispadne da još moram doplatit - čekamo početak tur. sezone (k'o Hrvatska) pa da nas izbavi iz minusa...
    Malo sam guglala... je l meni zbilja treba porezni savjetnik ili to mogu skužit jeftinije od pametnih ovdje uz neku naknadu (može u robi?). Malo smo sad u banani...

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ne, upisuje se svih 12 mj.
    Jesi sigurna? Jer mi onda ispada da ću dobiti hrpu love - više nego prošle godine, a to mi baš nema smisla!?
    Ako si u pravu, to je onda suuuuuuper!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pitanje... radim za sveki poreznu prijavu i prilicno sam zbunjena: za pocetak, njoj su napravili onaj inerni obracun u firmi tako da po tome nema ni povrat ni dug. Medjutim, kad joj kao olaksicu prijavim nezaposlenog supruga i premije osiguranja i zdravstvenog - onda je super i izadje lijepa svota.
    ALI problem je da ima i isplate i po osiguranju i po dobrovoljnom mirovinskom (iako su te od MOD-a kategorizirane kao "dohodak od osiguranja" pa ne znam ni sama da li staviti u rubriku dohodak od osiguranja ili dohodak od mirovine). No u svakom slucaju kad to ubacim u kalkulator padne joj povrat na jednu petinu onog bez tih prihoda! I to zato sto je porez racunat po stopi od 15% a ukupno spada u kategoriju 37,5%
    1) da li se moraju prijaviti prihodi po svim potvrdama o prihodu?
    2) da li ovu mirovinu koja je kao tip prihoda deklarirana kao "dohodak od osiguranja" pisem u rubriku mirovine ili rubriku dohotka od osiguranja?

Hvala!

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zvrk nisam baš shvatila što te sve muči, ali za dohotke koji su već paušalno oporezovani nemožeš podnijeti poreznu prijavu, a za svoju plaću možeš ( to znači pišeš svoju plaću, ne pišeš iznajmljivanje+ dodaš olakšice koje imaš)

Šuška ma sigurna sam.jesi ti dobro postavila pitanje? osobni odbitak 1800 kn + dijete, muž,područje pos drž.skrbi...? u 2009 si bila dijelom na porodiljnom?

sillyme znam sam da ako uplate osiguranja koristiš (ili si koristila u prethodnim godinama) kao poreznu olakšicu, prilikom isplate osiguranja si obveznik poreza na dohodak.Jesu to možda isplatitelji osiguranja obračunali?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Izasao je obrazac u excelu za 2010 godinu.

Tvrtka koja ga je izdala napravila je gresku u jednom jako bitnom stupcu, ali to je ispravljeno.
    Ispravljeni obrazac i korisne linkove s podacima koji vam mogu pomoci u popunjavanju mozete naci ovdje
    DOH2010

Inace, obrazac je provjeren i sada radi savrseno

U obrazcu se vec par godina vuce greska koja je, upravo vidim, ostala i ove godine.

Greska je pod 9.6.8. UPLAĆENI PREDUJAM POREZA I PRIREZA U TUZEMSTVU (pod 5.)

Obzirom da program vuce podatak iz polja 5. u kojem je zbrojen i iznos uplacenog poreza i prireza u inozemstvu na kraju ne stima iznos pod 9.6.11 UKUPNO UPLAĆENI POREZ I PRIREZ, te samim tim ni RAZLIKA POREZA I PRIREZA ZA UPLATU, odnosno POVRAT.

Voljela bih kada bi ova greska bila ispravljena.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mozda ti kolegica samo nije dobro objasnila.
    Naime, ako ti muz nije radio cijelu godinu onda moze dobiti samo onoliko poreza koliko je uplatio.
    S obzirom da on bez obzira sto nije cijelu godinu radio ima pravo na osobni odbitak za cijelu godinu njemu bi se vjerovatno vratio sav uplaceni porez samo na osnovu tog koeficijenta, uplacene kamate ne bi nista povisile povrat poreza jer on ne moze dobiti van vise nego sto je uplatio na ime poreza.

samo da pitam, kamate na stambeni kredit može koristiti kao olakšicu samo korisnik kredita (kod nas mm) ili bi ja mogla koristiti kamate kao olakšicu???

kod nas je jedno dijete prijavljeno suprugu na karticu a ja bih ga koristila za olakšicu cijelu godinu (jer mm nije radio cijelu godinu pa će ionako dobiti povrat)
    treba li on navoditi djecu pod uzdržavane članove i postotak 0% ili je dosta da ih ja navedem samo kod sebe i iskoristim za oboje olakšicu?!?

hvala

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Šuška ma sigurna sam.jesi ti dobro postavila pitanje? osobni odbitak 1800 kn + dijete, muž,područje pos drž.skrbi...? u 2009 si bila dijelom na porodiljnom?
    Je, bila sam na porodiljnom do 4.4.2009.
    Skužila sam u čemu je caka - 2009-te je dijete bilo na MM-u, a 2010-te je na mojoj poreznoj kartici.
    U svakom slučaju - ovo je super!
    Hvala ti!

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Unijela sam iznos za plaćeno dopunsko zdravstveno na str.2 pod uplaćene premije osiguranja. jel to ok ili treba još negdje? iznos je za 6mj.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    Unijela sam iznos za plaćeno dopunsko zdravstveno na str.2 pod uplaćene premije osiguranja. jel to ok ili treba još negdje? iznos je za 6mj.
    To je OK, ali treba jos upisati na 6. str., rubrika 6., R. br. 4.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas je jedno dijete prijavljeno suprugu na karticu a ja bih ga koristila za olakšicu cijelu godinu (jer mm nije radio cijelu godinu pa će ionako dobiti povrat)
    treba li on navoditi djecu pod uzdržavane članove i postotak 0% ili je dosta da ih ja navedem samo kod sebe i iskoristim za oboje olakšicu?!?
    djecu nek napiše u svoju prijavu i tvoj OIB i postotak 100, a ti napišeš decu, njegov oib, i postotak 0, u obadvije prijave ubaci rodne listove dece, i tak predaj

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jelena hvala, tako sam nešto i ja mislila ali nisam bila sigurna

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

[QUOTE=prima;1819795]Zvrk nisam baš shvatila što te sve muči, ali za dohotke koji su već paušalno oporezovani nemožeš podnijeti poreznu prijavu, a za svoju plaću možeš ( to znači pišeš svoju plaću, ne pišeš iznajmljivanje+ dodaš olakšice koje imaš)

Hvala. Ja sam zbilja najveća tuka ovdje. Ja sam mislila da ako podnosim por. prijavu onda moram unijeti sve prihode, baš sve koje god imam pa tako i one od iznajmljivanja bez obzira što su u paušalcu.
    Zato me je bilo strah da ne ispadne da ja puno zarađujem a nitko me ne pita za troškove...
    Hvala još jednom.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zvrk
    Znam da je svaki slucaj individualan ali... znam osobu koja je morala podnijeti godisnju prijavu (2 poslodavca u godini + racuni za zdravstvo) i imala je prihod od najma stana (koji se isto oporezuje pausalno) i morala je na kraju nadoplatiti porez jer su joj taj prihod ubrojali na poreznoj i onda kad su na ukupan iznos prihoda izracunali porez falilo je jer joj je ukupna porezna stopa bila veca od pausalne. Provjeri obavezno jos jednom negdje...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gledala sam prethodne strane, ali nisam našla ono što mi treba. A to je popis dokumentacije koja se predaje uz poreznu prijavu u svrrhu priznavanja kamata plaćenih na stambeni kredit.
    Znam da treba:
    -potvrda banke o plaćenim kamatama do 1.7.
    -vlasnički list (jel dovoljan kopija?)
    -preslik ugovora o kreditu
    -izjava da je nekretnina prvo vlasništvo

Jel to sve?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

eh imam samo jedno pitanje - na PK kartici (da, onoj koja je jednom davno izdana u poreznoj) sam jos sa svojim starim prezimenom. nema nikakvih promjena podataka na samoj kartici od 2004 kad sam ju dobila. zadnje 4g predajem zahtjev za povrat poreza u prethodnoj godini i svaki put navodim djecu sa rodnim listovima i svoj vjencani prilozim.
    e sad, razvela sam se, papirnato od 6mj 2010 (pravomocno od 15.6.) jedno dijete je bilo prijavljeno na poreznu karticu bm ali ga je u postupku razvoda odjavio u 4.2010. nijedno nije prijavljeno na mene, ali novi poslodavac kod kojeg sam od 5.2010. uredno placa porez i prirez kao da su oboje djece prijavljene na mene. sutra mislim prijaviti djecu u poreznoj, al me zanima hoce li to raditi ikakve probleme ikome sto nije ranije napravljeno?

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Gledala sam prethodne strane, ali nisam našla ono što mi treba. A to je popis dokumentacije koja se predaje uz poreznu prijavu u svrrhu priznavanja kamata plaćenih na stambeni kredit.
    Znam da treba:

Jel to sve?
    Zašto to sve? Ja sam i ove i prošle godine predala samo potvrdu banke o plaćenim kamatama do 1.07.
    Posljednje uređivanje od Ivanna : 22.02.2011. at 15:31

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zato što MM-u to prošlih godina nisu ništa priznali nego je morao platiti hrpu poreza.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa Vidi poruku
    eh imam samo jedno pitanje - na PK kartici (da, onoj koja je jednom davno izdana u poreznoj) sam jos sa svojim starim prezimenom. nema nikakvih promjena podataka na samoj kartici od 2004 kad sam ju dobila. zadnje 4g predajem zahtjev za povrat poreza u prethodnoj godini i svaki put navodim djecu sa rodnim listovima i svoj vjencani prilozim.
    e sad, razvela sam se, papirnato od 6mj 2010 (pravomocno od 15.6.) jedno dijete je bilo prijavljeno na poreznu karticu bm ali ga je u postupku razvoda odjavio u 4.2010. nijedno nije prijavljeno na mene, ali novi poslodavac kod kojeg sam od 5.2010. uredno placa porez i prirez kao da su oboje djece prijavljene na mene. sutra mislim prijaviti djecu u poreznoj, al me zanima hoce li to raditi ikakve probleme ikome sto nije ranije napravljeno?
    tvoj poslodavac bi morao radi proračun poreza prema važećoj poreznoj katrici, ak ti nemaš decu na svojoj, praktički je to prekršaj, i ak dođe kontrola on može snositi posljedice, za tebe nema nikakvih posljedica. stavi decu na svoju karticu, ak ti je bruto fiksan.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da treba:

Jel to sve?
    Preslike osobnih iskaznica vlasnika i supružnika, izjave o prvnoj nekretnini također od oboje. Ja ne prilažem vlasnički i nikad nisu tražili (sigurna sam da je kopije dovoljna, ja sve prilažem u kopijama), ali svake godine prilažem sve drugo navedeno. Kretenizam, ali tako traže. Jednom sam nešto zaboravila pa sam jako dugo čekala povrat. Navodno su me zvali da donesem to što nedostaje, ali to je bila laž. I tek se riješilo kad sam sama krenula nazivati pa su mi rekli da mi nedostaje jedan papir. Poslala sam im faksom i tad je bilo riješeno za dva dana

U stanu smo već sedam godina i ja već sedam godina predajem iste izjave (samo s novim datumom). Prošle godine sam si iskopirala više primjeraka svega tako da ne moram uvijek iznova. Pa zar nemaju oni sve te podatke negdje u mojem dosjeu?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislis da im se da traziti u onim hrpama papira?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

imam jedno pitanje i dosta mi je hitno. Ove godine hoću pomoći svekrvi i svekru u ispunjavanju papira, što inače znam za zaposlene ali kod umirovljenika ne znam koliki je osobni odbitak? oni su oboje dio godine radili a dio u mirovini.

sad mi je bed što sam rekla da ću im to danas popuniti a smetnula sam da su neke stavri drugačije kod umirovljenika.
    Jedno od njih ima mirovinu 1881 kn a drugo 3390 kn.
    pls help!!!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kod 1.4 zaokruzis da su umirovljenici u kojem razdoblju (datum od- do)
    u 4.1.1. upisujes placu, a u 4.1.2. upisujes mirovinu
    u 9.1. u razdoblju u kojem su radili upisujes im osobni odbitak koji su imali a od kada primaju mirovinu osobni odbitak im je u iznosu mirovine (do 3200kn)

sry sto je kratko, zurim

Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •