liliy, uzmi u obzir i dopunsko, do 30.06.
liliy, uzmi u obzir i dopunsko, do 30.06.
jelena.O hvala na odgovoru
dosad nijedan poslodavac nije imao nikakvih problema oko toga pa nisam na vrijeme to obavila, ali su od ovog mjeseca na mojoj kartici, tak da za ubuduce nece biti nikakve frke..valjda...nisam od onih koji muljaju, jednostavno mi je promaklo i nekidan kod popunjavanja prijave za povrat sam skuzila da nije provedeno jos uvijek
storma, hvala puno, probat ću večeras to rješit.
vidim da dosta znate o povratu poreza pa imam i ja jedno, vjerojatno glupo,pitanje. ja i suprug imamo otprilike iste plaće s tim da ja još radim honorarno par poslića. Dobila sam neki brzinski naputak u poreznoj, nisam baš shvatila: imamo dvoje djece, muž koristio do sada olakšice, radi famoznog harača za plaće preko 6,000,00 kuna nismo htjeli dirat ništa da bar jednom ne oplete po plaći. Sad kad je harač nestao valjalo bi djecu podijeliti zanima me je li princip sljedeći: suprugu ostaje prvo dijete 0,5, a ja dobijem drugo 0,7..ili nešto drugo?
može još samo jedno malo pojašnjenje: jel to znači otkad su u mirovini da im osobni odbitak iznosi onoliko koliko i mirovina do max. 3200kn, znači sveki pišem osobni odbitak 1881 kn(koliko joj je i mirovina), a svekru koji je imao mirovinu 390 kn, pišem os.odbitak 3200kn?
jesam dobro shvatila?pls confirm.
pardon, ispravak: a svekru koji je imao mirovinu 3390 kn, pišem os.odbitak 3200kn?
pliz brzinski odgovor:
prijavljujem ribicu na sebe u prijavi poreza.sto prilazem kao dokaz?rodni list?moze li izvod iz matice rodenih?i smije li biti stariji od 6 mjeseci?
može tako kako si napisala da svatko od vas dvoje uzme po jedno dijete, ali možete i koristiti bilo koji omjer odbitka da vratite max poreza, npr. muž uzme 100 % 1. dijete + 15 % 2. djeteta,a ti preostalih 85 % 2.djeteta ili oboje uzmete 50 % od oba djeteta , ili kako god vam paše.treba se malo poigrati brojevima pa vidi šta možete dobiti
Trebam savjet iskusnih
U 2010. sam bila na bolovanju 11 mjeseci.
Da li ima smisla predavati prijavu za povrat poreza?
vrlo je logički da je lova kaj izračunaš bil povelika jer si praktički dobila 2-3 plaće na koje si platila puni porez, a radiš obračun poreza kroz cijelu godinu.
Prošlih godina sam osobno predavala prijavu i u poreznoj potpisivala neku izjavu da sam lijekove i liječničke usluge, za koje sam priložila račune, koristila samo ja. Kako sad mislim poštom poslati prijavu, je l' mogu ja tu izjavu sama sročiti, potpisati i staviti uz račuen ili može i bez nje?
borka imaš pp
vikki možeš sama sataviti, i bolje da to odmah napraviš, nego da te poslije zovu zbog toga.
Inače porezna je objavila da rade i sutra (subota) do 15h, a u ponedjeljak do 19h-
Posljednje uređivanje od prima : 25.02.2011. at 11:16
Super! Hvala! Valjda glasi ovako nekako kako sam napisala.
+ osobni podaciPREDMET: Izjava o načinu plaćanja računa za zdravstvene usluge
Ovim putem izjavljujem da računi za zdravstvene usluge koje prilažem obrascu DOH za 2009. god., nisu plaćeni iz donacija i darovanja, nego sam ih platila osobnim sredstvima.
prošlo je lani
Posljednje uređivanje od prima : 25.02.2011. at 11:36
da li znate da li trebam prijaviti dividendu od dionica?
mislim, znam da trebam, ali šta da priložim tome?
Curke može pomoć? Da li MM može ispuniti poreznu prijavu za prošlu godinu u kojoj je imao prihod samo od biroa - ukupno 12000 kn, dakle nije radio - a navesti djecu jer nismo iskoristili porezne olakšice za njih za prvih 8 mjeseci godine (bila na porodiljskom)
sunnyapril1 ne trebaš prijavljivati dividendu
kikic ako tm nije ostvario nikakve oporezive prihode (naknada to nije) i nije platio ništa poreza, nema zašto podnositi zahtjev za povrat.
Cure stvarno ne kužim, pomozite. Ja na svojoj IP kartici nemam uplaćenog poreza, dakle 0,00 mi je, MM nema pravo na povrat jer nije radio tj. primao je naknadu a por. olakšice nismo iskoristili na djecu jer sam bila na porodiljnom i dobivala 1600 kn?
Netko je u gornjim postovima spomenuo da Kudri ima pravo na povrat i to dobru sumu a isto je radila kao ja, tek od 8. mj a do tad je dobivala rodiljnu naknadu. Kudri javi se, jesi ispunila prijavu, help
HVALA, HVALA!
mislila sa da to moram zbog oiba i isplate ne žiro račun, da me ne bi negdje hapilii rekli da nisam prijavila
baš sam ispunila obrazac i onda mi je aplikacija izbacila izračun. uglavnom piše povrat 0,00 kuna.
jel se isplati predavati u tom slučaju?
thanx
za sve koje cekaju zadnji trenutak - ispostave PU rade i danas do 3, kazu na stojedinici
to znaci da ce mene moja vidjeti u 14:5nesto![]()
nadam se da će odgovor stići na vrijeme:
meni su za uplaćene poreze na IP obrasci sada dva stupca, jedan je "uplaćeni porez i prirez" a drugi je "uplaćeni poseban porez i prirez". Pretpostavljam da je ovaj drugi stupan "krizni porez" - sad mi nije jasno da li i njega stavljam u poreznu prijavu tamo gdje upisujem koliko je ukupno uplaćeno poreza i prireza ili se on ne upisuje?
hvaka
hvala, nadam se da će oni napraviti potrebne korekcije, pa i one u našu korist
podižem, objavili su da prve isplate povrata poreza stižu (oko) 20.04.
povrat poreza
obrađeno je samo oko 10000 prijava. računajte na povrat kao i prošlih godina
ajde , u poreznoj u osijeku smo svi dobili određeni dio prijava za obraditi, naravno uz veliki pritisak i normu!!! koja je na takvim poslovima zabranjena po zakonu o radu. mi smo obradili 99% prijava. a ljudi će novac dobijati kao i uvijek, mahom pred kraj godine.
Jaaaako sam zbunjena. Predala sam za povrat poreza kao i svake godine dopunsko osiguranje, zivotno i kredit i stiglo mi privremeno porezno rjesenje dok sam bila na godisnjem DA MI JE POVRAT POREZA 0 KUNA, ocekivala sam pola iznosa od prosle godine. Imam jos 15 dana za zalbu, jel to normalno, jel se nekom ovo isto desilo. Do sada nikad nisam imala ovakav problem pa ne znam sta da radim, jel bi trbala nesto dobiti ili ne? Cijelu proslu godinu sam bila na porodiljskom, ima li to kakve veze?
Ja sam pak zvala poreznu da pitam je li obrađen naš zahtjev i kaže teta da je obrađen i da sa slijedećom isplatom smo na redu, ALI...ona ne zna kad je ta slijedeća isplata..
Vec sam bila i prije na porodiljskom pa sam svejedno dobila povrat za ove tri stavke?!
Jesu drugih 6 mjeseci, za prvih 6 mjeseci bih trebala dobiti. Barem sa ja tako mislila.
Možda tada nisi bila cijelu godinu na porodiljnom, pa ti je bila isplaćena barem koja plaća (a time i državi uplaćen porez) pa se imalo od čega vratiti.
Veli ti dobro Marsupilami; od kojeg poreza da ti se napravi povrat?
Ne vraća se tebi dopunsko, životno, kamate... Vraća se porez uplaćen od prihoda, a toga nisi imala u prošloj godini.
Pocela sam raditi od 1.12.2010. ali ta mi je placa bila isplacena u prvom mjesecu, znaci da se taj mjesec ne racuna? Hvala na odgovoru, to stvarno nisam znala.