Evitta, ja sam baš imala borbu sa suđericom jer sam počela piti tursku kavu, a nisam ispirala soc prije stavljanja u suđericu.
Problem smo riješili tako da sam poskidala i gornje i donje mlaznice. Prvo sam ih oprala detergentom za suđe, a onda sam u njih ulila zagrijani ocat.
U kuhalo za vodu sam stavila cca 1 dcl octa i 9 dcl vode i zakuhala. Pustila sam da se malo ohladi na neku radnu temp perilice (cca 70-80 C) i onda ulijevala u mlaznice. U onaj donji dio za mlaznice koji stoji na sredini mašine i ne da se izvaditi sam također nalila do vrha i pustila tako.
Filtere sa dna perilice sam rastavila i oprala detergentom za suđe.
U pretinac za tabletu sam stavila limunsku kiselinu (nije skupa kao ono sredstvo za pranje suđerice, a ekološki i zdravstveno je prihvatljivija) i još posula l. kis. po dnu perilice, ocat umjesto sjajila i upalila na najduži program s najvišom temp. I opet super radi
Možeš i mlaznice malo pročistiti čačkalicom ako se šta veće nakupilo. Nama je soc bio problem.
Ja par puta mjesečno perem mašinu limunskom kiselinom i operem donje filtere detergentom za suđe, a mlaznice vadim i perem po potrebi, ne tako često.
Osvježivač zraka je dobro izvaditi prije pranja iz suđerice.
Dovoljno je ne zatvoriti vrata do kraja pa će manje smrdjeti. Ako skupljate suđe par dana, mašine česti imaju program za kratko hladno ispiranje samo s vodom pa možete i to pokrenuti navečer da se ne usmrdi do ujutro. Čisto da malo osvježi.

Odgovori s citatom