Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Emajlirani pekač s poklopcem

  1. #1
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno Emajlirani pekač s poklopcem

    ovakav sličan:

    http://www.limundo.com/slika-Pekac-m...024773x640.jpg

    jučer sam kupila jer sutra očekujem veći broj ljudi na ručku, a nisam imala veliki lonac.
    pa me zanima, smijem li ovo staviti na plin? (predviđeno je za pećnicu)
    kuhala bih bunceke i uključila dva plamenika?

  2. #2
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,939

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ovakav sličan:

    http://www.limundo.com/slika-Pekac-m...024773x640.jpg

    jučer sam kupila jer sutra očekujem veći broj ljudi na ručku, a nisam imala veliki lonac.
    pa me zanima, smijem li ovo staviti na plin? (predviđeno je za pećnicu)
    kuhala bih bunceke i uključila dva plamenika?
    Ma nema nikakvih problema. Pa to je isti materijal kao i bilo koja velika emajlirana rajngla, npr. za pekmez koja ionako ide na 2 plamenika. Do prije 10 godina 90% suđa bilo je takvo.

  3. #3
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    slicne posude od firme staub i le creuset idu i na plin. ali to su nabolji i najskuplji produkti te vrste na trzistu.
    tako da teoretski da, ali bi mozda trebala pitati tamo di si kupila. odnosno na pakovanju bi trebalo pisati.
    Posljednje uređivanje od seni : 14.01.2011. at 11:15

  4. #4
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    mi imamo sličan i stavljamo ga u pećnicu kad pečemo meso
    ali zagrijavala sam u njemu hektolitre soka od bazge jer mi u nijedan drugi lonac to nije stalo, istina nije dugo kuhalo 1-2 minute nakon vrenja. isto na 2 plamenika
    nije mu se ništa dogodilo

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    jupi!
    (iako, već sam stavila - nestrpljivka)

    nije ovo neka firma, rumunjski proizvođač, uvoznik iz Solina.
    na etiketi ništa ne piše, pa sam riskirala.

    ali, bunceki su već unutra!

  6. #6

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    nl
    Postovi
    3,369

    Početno

    daj javi kak ti je dno prezivilo nakuhavanje, ima nas jos raspolozenih za eksperimente

  7. #7
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,939

    Početno

    Ma niš se ne bude dogodilo pekaču, a ni klopi - pa buncek se ionako mora kuhati na laganoj vatri...

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    o, bunceki se kuhaju već skoro dva sata.
    i fino se počelo meso razdvajati od kostiju.

    zeza me to što taj "pekač" zauzme više od pola štednjaka, pa mi se juha kuha na pola plamenika.

    stray, slobodno probaj; kako Peterlin reče, donedavno su svi lonci bili od tog materijala.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •