mislim da se ne radi baš o zakonskoj obavezi (u kojem zakonu je propisana?) nego je to neki protokol, naputak ili što već.
istina, škola u kojoj si izgubila 4 sata nastave trebala te prijaviti županijskom uredu za obrazovanje kao višak (za ta 4h) odmah čim su se napravila zaduženja za ovu godinu.
s obzirom da je to propustila - svakako se prijavi sama ili traži da te sada prijave. ako i ne dobiješ posao sigurno ništa ne možeš izgubiti.
inače, nije mi jasno kako to da imaš punu satnicu na neodređeno a piše ti samo 6h u radnoj knjižici? ostalo radiš na ugovor o djelu ili?
također, posredovanjem županijskog ureda mislim da nemaš prednost na punu satnicu, već na sate koji ti nedostaju, ali to provjeri.
posredovanje županijskog ureda ne garantira doduše da ćeš sigurno dobiti posao. mi smo nedavno imali takvu situaciju u školi i županijski ured nam je poslao imena i kontakte skoro 10tak učitelja koji imaju potrebne kvalifikacije da si sami odaberemo tko nam odgovara (istina nitko od njih nije imao dosada posao na neodređeno).
što se tiče pitanja imaš li prednost kod zapošljavanja u mjestu stanovanja s obzirom na mjačinstvo - koliko znam ne. često sjedim na razgovorima za posao u mojoj školi i vrlo rijetko se dogodi da netko uopće pita kandidate o bračnum statusu i broju djece (i to onda vrlo uvijeno i sa isprikama

)
Zakon o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, kao i Zakon o radu ne određujuo tko ima pravo na prednost kod zapošljavanja.
Jedino ovo piše u Zakonu o hrvatskim braniteljima:
(1) Tijela državne uprave, tijela sudbene vlasti te druga tijela državne vlasti, tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave obvezna su prilikom zapošljavanja službenika i namještenika dati prednost nezaposlenom ukoliko ispunjava tražene uvjete iz natječaja, odnosno oglasa i to sljedećim redoslijedom:
- djetetu smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata bez obaju roditelja,
- HRVI iz Domovinskog rata,
- članu obitelji smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata,
- dragovoljcu iz Domovinskog rata,
- hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata.
(2) Javne službe, javne ustanove, izvanproračunski i prora¬čunski fondovi, pravne osobe u vlasništvu ili pretežitom vlasništvu Republike Hrvatske i pravne osobe u vlasništvu ili pretežitom vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, obvezne su prilikom zapošljavanja dati prednost osobi iz stavka 1. ovoga članka, po utvrđenom redoslijedu, ukoliko ispunjava tražene uvjete iz natječaja, odnosno oglasa.