Zna li netko sta se racuna kao donja granica hemoglobina za djecu od 1 god. i koje su normalne vrijednosti? Trazila sam poprilicno po forumu ali ne nadjoh nista konkretno.
Zna li netko sta se racuna kao donja granica hemoglobina za djecu od 1 god. i koje su normalne vrijednosti? Trazila sam poprilicno po forumu ali ne nadjoh nista konkretno.
Imaš na Dobnim skupinama 0-1 topic o bebi od 3 mjeseca i kako joj dati sirup ili tako nešto...
Mamita jučer stavila tablicu.
Hvala, pogledala sam...Nusa ima Hb 113, ped. kaze da je to nisko i da mora uzimati suplement (doduse homeopatski, ali ipak..), a po ovoj tablici je cisto normalan. Pa kom sad vjerovati??
Homeopatski preparat joj neće naškoditi.
možeš uvjek s prehranom probati
ima i topika o tome
Pokusat cu. Evo bas smo kupili Ferrogreen, spirulinu vec uzimamo (samo ne redovno, sada joj dajem svaki dan). Moramo na ponovno vadjenje krvi za dva mjeseca, valjda ce biti bolje.
Mi osobno imamo odlična iskustva sa homeopatskim željezom.Marko ga je odlično podnosio i rezultati su bili više nego dobri.
Marlena isto ima 113 i to je nisko, minimala je 120.
Mi smo imali 119, ali smo nadobudno prestali davati "Legofer" i opet isto. Najnize je bilo 104.
minimalna vrijednost hemoglobina za djete od 6 mjeseci - 2 godine je:
120±15=105
trebam savjet. jedna od cura ima hgb 99 a za drugu jos cekam da stigne otpusno pismo iz bolnice. uglavnom tamo su mi rekli da je anemicna.
iako mi nisu rekli koliko im je zeljezo.
nasa pedica nam je dala legofer sirup. dva puta dnevno po 7,5 ml. on je bas jak samo ne znam koliko toga uopce mogu iskoristiti iz tolike doze.
pokusali im dati jucer. stavili ih u hranilice i urnebes. svugdje ga je bilo osim u ustima. vika, plac.
strah me da cu im poremetiti prehranu s ovim sirupom. pokusala sam ga jutros malo zamaskirati sa tresnjama i breskom. ali nista. malo lickale i ostavile sve. poslije samo navalile na siku.
imaju skoro 9 mj, jos doje.
da pokusamo sa spirulinom? kakvi su to homeopatski pripravci zeljeza?
postoje li jos neke alternative?
molim vas vasa iskustva.
Probaj davati zeljezo na spricu koju gurnes u usta , uz obraz ( prema grlu).
iako je prilicno ocekivano da u ovo doba zivota hemoglobin bude nizak jer su iskoristene rezerve koje su se skupile tokom trudnoce.
da li jedu meso?
ako ne uvela bih obrok tamnog mesa i sirovo voce /povrce koje ima dosta c-vitamina .
Meni je pedijatrica davala to željezo, ne sjećam se koje su bile vrijednosti hemoglobina, ali je bio nizak.
Malom bi od toga stolica bila katastrofa i odustala sam nakon tjedan dana.
Išla sam kod homeopatice i dobila homeopatsko željezo (ferum phos, mislim, ne znam koja potencija + konstitucijski).
Također su mi preporučili sirovi žumanjak od domaćih jaja (umutiti pjenasto s malo šećera ili meda ili naribanom jabukom). To je tamanio svakodnevno, istina već je imao godinu dana tada. Željezo se popravilo (nemam pojma koje vrijednosti) a i on je vrlo brzo djelovao i izgledao "manje anemično".
Inače su domaća jaja bomba kad je željezo u pitanju, ja sam na početku trudnoće mogla samo jaja jesti, kad sam vadila željezo, bilo mi je preko 30.
P. je bio dosta anemičan s 15 mjeseci. Probali smo legofer i ferumlek, katastrofa. Nije povraćao, ali je imao grčeve po cijelu noć i nije ništa jeo.
Onda mi je pedijatrica napisala recept za neko željezo u kapima koje se daje bebama. Nemogu se sjetiti kako se zovu, feritin, tak nešto. To se kupuje (oko 17 kn dođe).
Podnosio je bez problema i nakon dvije popijene bočice se vratio u normalu.
Jedino je loše što preparat boja zube, sva sreća samo prolazno.
Trebao bi se davati prije jela zbog zuba, ali ja sam mu davala poslije jela jer tako manje sjeda na želudac.
Posljednje uređivanje od gita75 : 24.06.2014. at 11:54
hvala vam.
cure jedu meso. janjetinu za sada. svaki dan je ili meso ili riba za rucak. jedino sto uz to ide kuhano povrce. sada cu pokusati blitvu samo malo obariti i odmah poslije im dati neku vocku.
ne znam smiju li sa 9 mj jesti zumanjac ali mislim da cu ga uvesti sto prije u prehranu. mogu nabaviti domaca jaja.
pokusala jutros ponovno sirup i ne ide. jedna jos sat vremena drzi skupljena usta
popodne cu pokusati sa spricom. ali to kad mm dodje doma.
u du nema homeopata. barem koliko ja znam. mogu li se tekuglice kupiti ovako bez uputa? kako se one daju?
Trebas Ferrum phosphoricum 7C , budem pogledala kako se dozira za anemiju. Vec sam zaboravila, vjerojatno 2x dnevno po par kuglica.
Ja sam davala Aktiferin kapi, pomiješala sa kapima c vitamina i malo vode da se razblazi. To u špricu i malo po malo ustrcavala, uspjeli smo, s tim smo doveli u mjesec dana hemoglobin sa 90 na 120
kada se uz Ferrum phosphoricum 7C moze ocekivati poboljsanje. znam da homeopatskim pripravcima treba dulje da djeluju.
sto mislite o spirulini? doduse nema ni ona neki bajan okus kad je pokusas umijesati u smoothie ili nesto slicno.
ja bih rekla dva do tri mjeseca. to je dug period ali mislim da bi se nakon toga trebalo zaljezo ustaliti tj. apsorpcija zaljeza bi trebala biti kvalitetnija dugorocno. mislim da sam ja dobila takvo neko objasnjenje. dok uzimanje ovih ljekova ima cesto posljedicu trenutno poboljsanje krvne slike, a nakon nekog perioda se sve vrati na staro.
inace, ja sam cijeli zivot imala manjak zeljeza i sve bi mi pomoglo samo na kratke staze. nakon fer. phos. mi je zeljezo stabilno vec godinama.
ne znam kako bi spirulina utjecala na bebu, ja je koristim, ali nisam cula da se daje djeci...
Mi smo 3 mjeseca nakon aktiferina radili krvnu sliku i hemoglobin je i dalje ok
Meni je zeljezo u trudnoci ( 34 tj.) u tri tjedna sa 2 doslo na 4 ( zeljezo u sirupu, homeopatija , caj od koprive).
evo nasla sam zapisano za anemiju: ferrum phos. 6d + calcarea phos 6d. po dvije od svake ujutro. 2 do 3 mjeseca. meni je bilo najlakse davati ih tako da sam ih ubacila u kapaljku s gornje strane (direkt iz poklopca bocice, bez da se diraju prstima), zatvorila kapaljku i navukla vode da se kuglice istope. onda ih davala iz 2 do 3 puta kroz 15 min. obzirom da se radi o 4 kuglice mozda je bolje dvije po dvije jer ce se teze rastopiti sve 4 u jednoj kapaljci. naravno, 10 min prije i poslije nista ne jesti ni piti.
Ma daj. Isteses kuglcu u cep, istreses im u usta , na jezik (15 minuta prije i nakon ne jesti).
ko bomboni.![]()
Posljednje uređivanje od sirius : 24.06.2014. at 21:13
mene uvijek bilo strah da ne udahne te kuglice...
ps. dobijes 70 kuglica u bocici. da si znas naruciti odmah.
idem naruciti kuglice. a pitala sam pedicu za aktiferrin i rekla mi je da nije cula za to. u svakom slucaju isprintat cu joj sa upute o lijeku na njemackom pa joj odnjeti da vidi koliko kapljice imaju zeljeza. treba mi samo recept da ih mogu naruciti u ljekarni u zgb.
a jedna od cura danas imala 4 stolice. 2 skroz crne. koja je korist od 40mg zeljeza dnevno ako tijelo to ne moze apsorbirati? meni kao medicinskom laiku to izgleda kao mucenje tijela.
morat cu to raspraviti sa doktoricom.
dok ne stignu kuglice i/ili kapljice pokusat cu im svaki dan dati ovog sirupa. sigurno ne dva puta po 7,5 ml jer mi to zvuci suludo na bebu od 8 kg.
na proteka.hr i homeopatija.com nisam uspjela naci ferrum phos. 6d ni calcarea phos 6d.
da narucim iz vanka?
tko ti je prepisao aktiferrin? pise na stranici od farmacije da moram imati privatni recept s datumom ne starijim od 30 dana. danas mi se nitko nije javljao pa nisam uspjela provjeriti mogu li uopce naruciti lijek bez recepta. moja pedica kaze da nije cula za te kapljice.
koja im je cijena?
ja sam totalni pocetnik u homeopatiji. prvo moram skuziti sto te potencije predstavljaju![]()
nazvat cu ih na telefon u cetvrtak da mi pomognu jer ne mogu naci ni 6d.
Homeolab ima 6D, samo ih nazovi.
Ako te dodatno zanima homeopatija, dobra knjiga ti je: http://www.romanadekic.com/homeopatija_za_svakoga.php
tu je download. Pa se možeš konzultirati kad nešto trebaš za akutna stanja. Ja svako malo zavirim u nju kad nešto trebam.
bella ima li potpuna verzija tog down loada, ne nalazim nešto između 155-300 str.
Legal, cebulc ljekarne znaju svasta dobaviti, pokusaj okrenuti njih i pitati mogu li naruciti za tebe.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Sorry, nisam skužila da nije cijela knjiga. Ja kliknula, počelo mi raditi download, pa prekinula, jer imam knjigu.
... i bilo mi je sumnjivo da je stavila cijelu knjigu...
iskreno, ne znam. Vidim da ima nešto na scribid: http://www.scribd.com/doc/145120341/...ija-Za-Svakoga, ali ni tu mi se ne čini cijela knjiga.
Ako ti što znači, mogu ti posuditi svoju, pa si iskopiraj - ako ti je tako OK. Radim blizu Španskog, pa se možemo dogovoriti.
ako ti nije teško mogla bi mi posuditi na koji dan da vidim, hvala
Gabi25 koliki je hemoglobin bio kad je malena pocela uzimati te kapi?
Pitam jer i moja najmladja, kao i srednja, ima nizak hemoglobin i hematokrit
Pedijatrica mi ponudila sirupe ili te kapi
Ja izabrala ferum lek pa cu vidjeti hoce li to piti, a ako ne, ici cu po recept za aktiferin
A sad si mislim mozda bolje da sam odmah uzela te kapi...
Nisam Gabi ali ti mogu reći kak je bilo kod nas. Malom je hemoglobin bio oko 90. Kapi je uzimao 2 puta dnevno po 15 kapi, drugu bočicu po 20 kapi. S tim da smo počeli sa dva puta po sedam kapi i povećavali po dvije kapi dnevno. To iz predostrožnosti jer je jako loše podnosio ferum lek i legofer.
Hvala gita75
To kolicinski opet ispada dosta
A vidjet cu kako ce podnositi ferum lek
I hoce li ga uopce htjeti progutati, jer srednja nije htjela
Evo Gabihemoglobin joj je bio 89 kad smo počeli sa aktiferinom, dosta nizak. E sad- kapi se doziraju prema težini djeteta i znam sa je to bilo poprilično kapi pa mi je doktor preracunao koliko bi to bilo ml- i onda sam sa spricom izvlačila, tako mi je bilo lakše. I sa spricom sam joj davala jer drugačije nije bilo moguće- pomiješala bi sa malo vode i sa kapima c vitamina i tako ju ustrcavala u usta.
Thnx
Mojoj je 107
Tako sam i ja srednjoj davala sirup, al to je bio uzas, tih 5 ml nikako progutati
Imam traume od toga...
No, dobro, vidjet cu kako ce ici
Ovih 20 kapi je oko čajne žličice, nije bilo puno. S tim da sam ja davala svaki drugi dan jer sam naletila na neka istraživanja koja zaključuju da nema razlike u učinku između primjene svaki dan i svaki drugi dan.
Nama su dvije bočice riješile stvar. Oko dva mjeseca, svaki drugi dan. A nekad i svaki treći, kad bi zaboravila.
Ma da??!! Odlicno!
Pa ja se sa srednjom jos uvijek mucim, nikad na zelenu granu
Za to mora biti recept?
Je, privatni recept od pedijatra. S tim naručiš u ljekarni. Obično nemaju na zalihi.