Da, tak mi je i rekla, da ak hocu to, da dodjem po privatni recept
Da, tak mi je i rekla, da ak hocu to, da dodjem po privatni recept
Jedino je bed kaj boja zube, onak posive. Trebalo bi ih detaljno oprati poslije uzimanja. Ali moj mrzi prati zube pa su mu posivili. I pobijelili nakon nekog vremena. Nije strašno.
A dobro, ak djeluje...
Doduse, mala ni nema zube pa nema beda
Koji c vitamin si koristila?
Obični plivit c. Zgnječen u dukatinu. Ali moj je imao oko 15 mjeseci i već je sve jeo tak da mi nije bio problem zamuljat tableticu u hranu.
Ginger mi smo sa 2 bočice aktiferina podigli hemoglobin na 129, vise ne uzima. Kod nas je bilo puno vise od 1 žličice, ako se ne varam 3-4 ml. A c vitamin sam kupila u kapima, piše kao da je za djecu iznad godinu dana ali moja frendica farmaceut mi je rekla da mogu slobodno davati malenoj, imala je tada oko 8 mj.
Hvala cure, bas udavih...
Al kad stvarno imam traume jos od srednje cure, a jos to kod nje nije kak spada...
to je neki novi, ili samo onaj manji od 50mg /( veliki je 500mg)
Mislim da je to taj mali od 50
Gabi kak se zovu te kapi c vitamina?
Meni u ljekarni nudila Childlife, a pedijatrica mi rekla neke druge
A ja izgubila papir na kojem sam si zapisala, grrr
Thnx draga!
Je, to su te, zvala sam pedijatricu
Ali ih nema u tri ljekarne, blijedo su me gledale...
Pa sam ju zvala opet, pa mi je rekla u kojoj ljekarni i sutra idem po to
Nego, opet muka s tim sirupom
Ista stvar kao i sa sekom, nece to progutati i zagrcnla se, iako sam davala na spricu
Ako netko ima savjet kako to bezbolno dati bebi, pucajte
Nista od ferum leka
Nakon prve doze, tj. polovice prve doze, malena je dobila reakciju
Crvene okrugle fleke, tj. mrlje na jednoj ruci i po glavi, promjera do 5 mm
Bas sam se prepala, jer nisam znala od cega je
Pa mi palo na pamet procirati uputu, kad tamo navedeno pod nuspojavama bas to
I nista, veli pedijatrica da je to to i da je imala vec slucaj
Sad pauza, pa cemo probati aktiferin kapi
Gabi jel se sjecas koliko kapi C vitamina po dozi ili dnevno si davala malenoj?
Ako se dobro sjećam nekih 4-5 kapi, smanjila sam onu dozu sto se kao daje 1-godišnjacima. Kako ide sa aktiferinom?
Upozorenje- ostavlja ružne fleke ako negdje kapne, mi smo nakon tog razdoblja bacili sigurno 3-4 bodija i 2 majice. Kasnije sam pročitala da treba odmah istrljati sa limunskom kiselinom.
Al si brza
To po dozi ili dnevno?
Nismo jos poceli, a trebala bi uzimati 3x po 10 kapi
C vitamin me zbunio, jer mi je rekla dozi za ferum lek koji ide jednom dnevno
Ja sam davala Aktiferin jednom dnevno, rekao mi pedijatar da ne mučim dijete 2 ili 3 puta dnevno, jer moras uzeti u obzir da 2 sata prije i 2 sata poslije ne bi smjela mliječnio, znaci cicu. 3 puta dnevno mi to izgleda neizvedivo. I ovako mi je bilo tesko pa nisam bas uvijek poštovala tih 2 sata. I ja sam krenula postepeno davati- prvi dan 5 kapi, pa drugi dan 10 i tako dok nismo došli do pune doze- da joj ne bude sok i za želudac i za probavu. Sve to mi je preporučio pedijatar.
Da, cim mi je rekla 3x dnevno, ja sam prekrizila to pravilo o razmaku mlijecnih obroka, tj. cice
Kod nje je to neizvedivo i jednom dnevno, tako da nista od toga
Nadam se da ce ipak biti nekog efekta
A i da cu joj uspjeti dati nekako
Ginger koliko je ona sad stara? Još nije na dohrani? Ne bi te htjela obeshrabriti ali mlijeko ometa apsorpciju željeza ali to znaš i sama. Zapravo ne znam sto bi ti savjetovala, moja je tada imala 8,5 mj i dva obroka dohrane pa je bilo puno puno lakše.
znam sve Gabi, al kad je ona takav sisac - ciki cesto i po malo
Krenula sam bila s dohranom i nesto prije 6 mjeseci, jer mi je stagnirala s tezinom, al sam odustala jer je samo pljuvala
Sad sam krenula opet i prvih nekoliko dana je lijepo otvarala usta, a sad opet gura jezikom van
Nije da nece, al ne zna - otvori usta i onda gurne jezikom i sisa zlicu pa jedva nesto udje u usta
I uredno ciki poslije
Sve je meni jasno da to ne ide skupa, al ne mogu je ni gladnu pustiti...ah...
Ginger, daj joj 3 x dnevno i nemoj se previse opterecivati dojenjem. Napravi pauzu prije i nakon kapi , pola sata ili koliko ide .
Evo, jucer probala prvih 5 kapi i progutala je
Nije cicala sat i pol prije i poslije, jer sam joj dala prije kasice i nisam nudila cicu poslije
Jedno davanje cu vjerojatno uspjeti izorganizirati tako, a ostalo cemo vidjeti...malo po malo dok ne dodjemo do pune dnevne doze
A cicat ce kak ce cicati, ne mogu ja tu puno napraviti...nesto ce se i apsorbirati
Dosla sam se malo pozaliti...muku mucimo s kapima...ona nikako progutati
Probala sam joj dati sa zlicicom, dozatorom, spricom...cak sam joj probala u 2 ml soka od jabuke nakapati po 10 kapi, ali ni tako nece
Ili pljune, ili se bas gadno zagrcne
Ovim tempo ce joj hemoglobin rasti nikako
Bas sam jadna
Ah da, Gabi, sogorica mi otkrila nacin kako se skidaju mrlje od aktiferina - cilitom
Ko da se i nije zamrljala
Joj Ginger bas mi je zao da ne ideproguta li ista? I moja curka je znala nekad pljuvati ali većinom bi ju prevarila tako da sam joj pustila neku pjesmicu na kompu (znam, nije bas za hvaliti se) i onda sam po malo ustrcavala sa spricom da ponekad nije ni skuzila šta radim
Pa skoro nista
Ma pustila bih ja njoj i crtic samo da proguta, al nece
Na spricu stisne usta da je ne mogu ni ugurati
Na zlicu i dozator otvori usta dok ne skuzi sta je
I onda pljune ili, u gorem slucaju, zagrcne se ako ju nagnem
Stvarno ne znam...jedini da joj kapam po 5 kapi i podvaljujem svako malo
Al tko ce doci od pune dnevne doze...
Imam traume od tog zeljeza jos od srednje curke i evo, nastavlja se![]()
Uspjele smo nas dvije
U 5 ml sokica od jabuke nakapam 15 kapi zeljeza i 2-3 kapi c vitamina
I onda fino to pocica na spricu
Nakon toga popije vode
Svela sam ukupnu dnevnu dozu na dva davanja, umjesto tri
Bitno je da ide nekako...jedino razmak s dojenjem ostaje problematican, al nema veze, bar hoce piti
Ma je, i ovako po cijeli dan samo kapam i doziram
Jer mi i srednja cura isto uzima te kapi, al vecu dozu
Pa dok ja polovim tko je i koliko popio, ajme...