-
hormoni štitnjače
Interesira me koja je normalna vrijednost TSH,hormona štitnjače;danas sam mjerila i vrijednost je 1,6.Inače sam u ovoj trudnoći, 35 tj.podosta umorna,pospana,pitam se je li ovaj hormon tome uzrok.Naime,imam smanjen broj trombocita 125,pa me je ginić poslao da odradim i ovu pretragu,ne znam koja je poveznica.Molim komentar nekog s iskustvom.Hvala
-
to ti je idealno,inace je normalno do 4,5
-
Hvala lastavice,znači imam jedan problemčić manje.pusa
-
Prije trudnoće imala sam problem sa povišenim tsh (5,4). Pila sam Euthyrox i sada se spustio na 0.07. Da li bi se trebala brinuti? Znam da previsoki tsh u trudnoći nije dobar, ali da li je ovo prenisko? Jućer sam bila kod jednog privatnog interniste koji me izvrijeđao da šte to radim i zašto pijem taj lijek te da će se kod djeteta razviti kretenizam! Upravo tim riječima se obratio trudnici, koja bdw. i nije tako lako zatrudnijela! Došlo mi je da mu kažem da se veći kretenizam od njega ne može razviti. Iza toga sam otišla kod endokrinilogice koja je bila super i smirila me, ali zante kako je to kad vam netko baci bubu u uho. Dal netko ima kakvih iskustva? Inaće, ja ću svoju bebu voljeti ma kakva bila, samo ne bi htjela da ja svojim krivim postupcima utječem na njeno zdravlje. Svako mjesec ću kontrolirati tsh i sad mi je malo smanjena doza, ali riječi tog debila još uvijek struje po glavi! Tnx
-
blue bear, zaboravi što ti je rekao. Budala, i još k tome nema takta...
Slušaj savjet endokrinologice i sve će biti ok
-
-
bb situacija je upravo suprotna onome što ti je rekao : kod hipotireoze TSH je izrazito povišen što j eznak da se štitnjača napreže da radi i proizvodi hormone; izrazito povišen TSH i neliječen u trudnoći izaziva fizički i mentalni zastoj u rastu fetusa- zato i uzimaš nadomjesni hormon koji pomaže štitnjači da normalno radi; s druge strane i za majku i za bebu je opasno ako je u hipertirozi u vrijeme trudnoće jer ona izaziva ubrzan rad svih organa ,posebno srca i može dovesti do spontanog pobačaja; očigledan simptom hipertireoze su povišene vrijednosti T3 i T4 hormona i izrazito smanjena vrijednost TSH istovremeno; tebi jTeTSH izrazito smanjen ( takav je meni bio u hiper) i bilo bi dobro da provjeriš i T3 i T4 i u dogovoru sa endokrinologom eventualno smanjiš dozu eutiroxa i dalje pratiš stanje svaka 4 tjedna
-
Tnx cure
Meni je endokrinologica smanjila dozu i sad će svaka 4 tjedna kontrolirati hormone. Mislim da sam u sigurnim rukama, samo mi one grozne riječi koje mi je uputio još uvijek ponekad struje glavom! Ali, shvatila sam da je trudnoća stanje u kojem se treba prepustiti, jer jednostavno ne možeš sve kotrolirati i bojati se. Najbolje je misliti pozitivno, pa kaj bude, bit će! Pozz
-
moja hipertireoza je u remisiji i trenutno sam bez terapije ali sam svaka 4 tjedna na kontroli i pratim rast i pad vrijednosti hormona...
bb samo slušaj svoju endokrinologicu i bez nervoze
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma