Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: hormoni štitnjače

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno hormoni štitnjače

Interesira me koja je normalna vrijednost TSH,hormona štitnjače;danas sam mjerila i vrijednost je 1,6.Inače sam u ovoj trudnoći, 35 tj.podosta umorna,pospana,pitam se je li ovaj hormon tome uzrok.Naime,imam smanjen broj trombocita 125,pa me je ginić poslao da odradim i ovu pretragu,ne znam koja je poveznica.Molim komentar nekog s iskustvom.Hvala

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

to ti je idealno,inace je normalno do 4,5

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala lastavice,znači imam jedan problemčić manje.pusa

blue bear avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Prije trudnoće imala sam problem sa povišenim tsh (5,4). Pila sam Euthyrox i sada se spustio na 0.07. Da li bi se trebala brinuti? Znam da previsoki tsh u trudnoći nije dobar, ali da li je ovo prenisko? Jućer sam bila kod jednog privatnog interniste koji me izvrijeđao da šte to radim i zašto pijem taj lijek te da će se kod djeteta razviti kretenizam! Upravo tim riječima se obratio trudnici, koja bdw. i nije tako lako zatrudnijela! Došlo mi je da mu kažem da se veći kretenizam od njega ne može razviti. Iza toga sam otišla kod endokrinilogice koja je bila super i smirila me, ali zante kako je to kad vam netko baci bubu u uho. Dal netko ima kakvih iskustva? Inaće, ja ću svoju bebu voljeti ma kakva bila, samo ne bi htjela da ja svojim krivim postupcima utječem na njeno zdravlje. Svako mjesec ću kontrolirati tsh i sad mi je malo smanjena doza, ali riječi tog debila još uvijek struje po glavi! Tnx

priscila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

blue bear, zaboravi što ti je rekao. Budala, i još k tome nema takta...

Slušaj savjet endokrinologice i sve će biti ok

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

blue bear- meni je endokrinologica rekla da u slučaju trudnoće kontroliram tsh- da bi znali poštelati dozu, nikakvih spomena nije bilo da bi se lijek mjenjao, tako da nemaš brige- samo slušaj svog endokrinologa i ne obaziri se na glupe komentare , ako bi itko znao da ti te tablete škode, ili djetetu, onda bi to znao endokrinolog... i upozorio bi te i uputio što i kako dalje.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

bb situacija je upravo suprotna onome što ti je rekao : kod hipotireoze TSH je izrazito povišen što j eznak da se štitnjača napreže da radi i proizvodi hormone; izrazito povišen TSH i neliječen u trudnoći izaziva fizički i mentalni zastoj u rastu fetusa- zato i uzimaš nadomjesni hormon koji pomaže štitnjači da normalno radi; s druge strane i za majku i za bebu je opasno ako je u hipertirozi u vrijeme trudnoće jer ona izaziva ubrzan rad svih organa ,posebno srca i može dovesti do spontanog pobačaja; očigledan simptom hipertireoze su povišene vrijednosti T3 i T4 hormona i izrazito smanjena vrijednost TSH istovremeno; tebi jTeTSH izrazito smanjen ( takav je meni bio u hiper) i bilo bi dobro da provjeriš i T3 i T4 i u dogovoru sa endokrinologom eventualno smanjiš dozu eutiroxa i dalje pratiš stanje svaka 4 tjedna

blue bear avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Tnx cure Meni je endokrinologica smanjila dozu i sad će svaka 4 tjedna kontrolirati hormone. Mislim da sam u sigurnim rukama, samo mi one grozne riječi koje mi je uputio još uvijek ponekad struje glavom! Ali, shvatila sam da je trudnoća stanje u kojem se treba prepustiti, jer jednostavno ne možeš sve kotrolirati i bojati se. Najbolje je misliti pozitivno, pa kaj bude, bit će! Pozz

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

moja hipertireoza je u remisiji i trenutno sam bez terapije ali sam svaka 4 tjedna na kontroli i pratim rast i pad vrijednosti hormona...
    bb samo slušaj svoju endokrinologicu i bez nervoze

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •