-
Igračke
Sigurno znate da svako dijete ima barem 5 puta više igračaka nego mu treba. E sad to pomnožite s 3.
Moji klinci imaju u sobi jednu policu (ogromnu) sa 7 velikih kutija punih igračaka (tematski posloženih). Ja tu nikao ne mogu uvesti reda. Imam na tavanu 2 velike vreće pune igračaka, 3 vreće su do sat otišle u Karitas, nekoliko vreća potrganih igračaka u smeće. Ne znam više kud da to stavim. Sad je opet vrijeme "nekontoliranog kupovanja igračaka" i ja sam u panici.
Stvar je u tome da se oni naravno, ne igraju odjedamput sa svim igračkama, ali ako samo jednu pospremim, već im baš ta fali. Ako i uspijem koju igračku pospremiti na tavan, još ni jednu nisam donjela nazad.
Kako vi tu radite reda?
-
Nikako, i ja muku mučim s tim igračkama.
Stalno se vrtim u krug, 2 kutije na tavanu, 3 kutije doma, puna vreća za vrtić, jedna u smeće i tako stalno u krug.
A sad opet blagdani i opet igračke..... Ne znam, bližnje sam zamolila da im kupuju rađe obleku ili nekakve didaktičke igračke, ali oni opet ubace i koju malu igračkicu jer znaju da se klinci odjeći uopće ne vesele.
Ponekad ni ja ne mogu odoljeti napastima tipa mala kuhinja, spiderman, šminka...
Eto nisam ti bila od nikakve koristi, ali barem znaš da nisi sama u borbi sa igračkama
-
Mi to rješavamo ovako: imamo dvije kutije vlakića, autića, garaža, kamiona, aviona, tračnica, starih crteža, nekakvih papirića koji ničem ne služe ali se nikako nesmiju baciti jer se baš u tom trenutku pronađe svrha(naravno!), igrački iz kinder jaja, strganih kotača, prozora i raznih dijelova od autića, daljinskih od autića na daljinski koji nisu vidjeli baterije recimo od dana kad su se one prve istrošile................ Zvuči poznato?
E zato radimo ovako: sa VEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELIKIM smješkom na licu najavimo čišćenje, oboružam ga krpama i vrečicama i krenemo - nešto u smeće, nešto u kutiju na ormar (jer mi se baš ne baca vlak od 400 kn a ne igra se s njim!) a veeeeeeeeeeeeelika većina donira se našem vrtiću (i tak je tamo većinu dana. Da vidite sreću na licima: stigle nove igračke! Ko da si Djed Mraz
). I tako držimo na razumnim dvjema kutijama!
No, opet, moja sestra ima bolje rješenje: sve daruje mom klincu!
-
Osoblje foruma
sve kutije su uvijek s nama.
osim kad moja mama dolazi u posjetu, onda ih pola posakrivamo.
-
Ja više uopće ne kupujem igračke
(reče žena koja je upravo ostavila 450,00 u TL)
Ima igračaka s kojima se lijepo igraju sami-te čuvam(puzle, magnetixi..)
Sve ostalo postaje dosadno ukoliko i ja nisam aktivno uključena a onda se možemo igrati i sa kutijama, tećama ili bilo čim priručnim
A što je igračka aktivnija klinci su pasivniji pa takve igračke izbjegavam
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma