Nisam uspjela pronaći temu baš o ovome pa ako imam molim da spojite.
Malo sam zabrinuta jer sam upravo u jednom časopisu pročitala članak doktora Polovine i dosta se razlikuje od ovih tablica na Rodi.
Piše ovako: "Potrebno je razlikovati samostalno sjedenje od dovođenja u sjedeći stav jer poslije sedmog mjeseca nesposobnost samostalnog zauzimanja sjedećeg položaja je simptom rizika."
Na tablicama na Rodi se govori o 10, čak 11mj.
Moja Jana će sada 9mj i još se nije samostalno posjela iako stalno pokušava.
Isto tako Polovina spominje da bi do kraja 7mj djete trbalo "vojnički" puzati i zauzeti stav vrtnog patuljka.
Zanimaju me vaša iskustva i mišljenja jer se tablice na Rodi poprilično razlikuju od ovog članka pa sam se sad zabrinula.

Odgovori s citatom
pozdrav
moja zri se prvi put posjela sa 9 mjeseci,ful je puzala sa godinu dana kao vjetar,prvi put se samostalno ustala sa godinu dana,prohodala je ful sa 14mjeseci( vrlo malo smo ju vodali za ruke od godine do 14 mjeseci,izvela sam ju van na travu i puštala samu kad se ona počela puštati,nikada nije pala(jeste se onako izvrnula) i razbila zube,ja kontam zato jer nije forsirana na hodanje,onog trenutka kad je bila spramna radila je to ful sigurno
.
mislim da je svako dijete individualac što se toga tiče, i ako ne odstupa puno od vršnjaka (puno je po meni više od 5-6 mjeseci) onda je to ok.....
.
bravo cure