-
Ni ja nisam za nasilno učenje, ali jedno je učenje nečeg za što dijete nije spremno a drugo učenje nečeg što bi dijete u toj dobi trebalo znati. Naravno, uz oprez jer ne razvijaju se sva djeca jednako. Evo, nama su pokazali na vježbicama posjedanje baš onako da ga lagano vučem za ruku što meni i nije imalo nekog smisla i eto on se usprkos puno vježbanja počeo posjedati iz potrbušnog u četveronožni pa sjedeći. Sad smo gotovo 13 mjeseci i još se uopće ne diže na noge i neće još dugo jer jednostavno nije spreman. Baš me briga što puno bebana u toj dobi već hoda, mi ćemo to kasnije. Ali on zbilja jest malo lijen, ili kako se neuropedica izrazila "intelektualni tip". Mogao bi cijeli dan sjediti u jednom kutu i biti miran. Jednostavno ga treba puno puno poticati na bilo kakvu aktivnost.
Inače on je već s nekih 8 mjeseci lijepo sjedio, ali tako da bi se sam digao u kolicima iz blago povišenog položaja i više ga nisam mogla dobiti dole, opirao se. Fizijatrica nije imala ništa protiv toga jer je on sam sjedio, nismo ga morali podbočiti jastucima, nije padao. A evo posjeo se sam tek nakon prvog rođendana.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma