Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: filter kava

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno filter kava

Za nedavnog boravka u Njemačkoj prvi put sam uopće popila ovakvu varijantu kave.
    U nedostatku esspresa i turske, ovaj napitak mi se je učinio čisto OK.

Na povratku u Hr prijatelji su mi poklonili aparat za filter kavu, ali sam tek ovdje skužila da su razlike u cijeni tih kava više nego velike. MM je kupio nekakve papirnate filtere u Mulera po skoro 15kn, a Jacobs filter kavu po gotovo 25kn za 200g. Naknadno sam vidjela da u dm-u ima tih filtera za skoro tri puta nižu cijenu, a u lidlu ima kupiti ciglica te kave za niti 15kn.
    Kad potrošim ovo što imam probati ću kupiti te jeftinije varijante, a do tada bi me zanimalo da li možda netko od vas konzumira ovu vrstu kave, koje su vam vrste bolje, kakav omjer vode i kave stavljate, te još ponešto ako vam padne na pamet?

Primjetila sam da u Njemačkoj koriste nekakvo kondezirano mlijeko za kavu, a ja ovdje upotrebljavam ovo obično pa ne znam igra li i to kakvu ulogu?

Sad vidim da radim cijelu nauku od jednog običnog napitka, ali bih bila zahvalna na vašim savjetima i iskustvima.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imam ja aparat za filter kavu. Nekad napravim. Najčešće s običnom turskom(franck ciglica). Omjer- kao i za tursku - jedna šalica kave, jedna do jedna i po žličica kave.
    Filteri iz DM-a su skroz ok a jeftini su.
    I koristim obično mlijeko, ako ga koristim. Sve ostale džidže su mi užas(tu mislim na ona u prahu, bojila i sl.). To kondenzirano sam par puta probala, u gostima, fino je, ali nisam čitala jel ima još šta osim mlijeka unutra-da ima, ne bi ga koristila.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Nije to običan napitak
    mm prizna samo tursku, tako da ti ne mogu pomoć. a u lidlu ima i kondenzirano mlijeko- 10% mm, pa mislim da ti je bolje ostat na običnom

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ne mogu zamislit početak dana bez filter kave . Koristimo Franck kavu za filter aparate i meni je odlična. Košta oko 25 kn 200g. Filtere najčešće kupim u dm-a. Što se tiče omjera kava-voda, nemam pojma, jer mi imamo aparat koji nakon što se ukije voda pokazuje koliko kave ide unutra (prethodno se podesi željena jačina kave). I ono što je meni fantastično kod tog aparata je što ima timer tako da me ujutro probudi miris kave Meni je turska kava prejaka, instant preblaga, a filter kava je taman...
    Posljednje uređivanje od Janis : 16.01.2011. at 00:00

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi smo godinama pili samo filter, sad smo opet na instant kavu, tursku ne volimo
    u filter kavu sam trpala zbilja svašta-od finih kava za filter kavu do običnih najjeftinijih kava za tursku-više manje su mi sve bile ok
    mlijeko za kavu koristimo 3,2 %mm

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

dok sam pila filter kavu imala sam "zlatni filter" u aparatu. Ne znam kako se to tocno zove, ali je bio perivi i nije mi utjecao na okus kave, a bilo mi je vazno da smanjim kolicinu smeca.
    nesto ovako: http://www.thisnext.com/item/E64045A...-Tone-Reusable

zgugla sam malo i cijene i nije neka velika cifra s obzirom da se dozivotno rjesavas kupovine filtera

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Trebam kupiti novi aparat za filter kavu. Ima li tko kakvu preporuku, dobro iskustvo, loše iskustvo?
    To mi je za firmu, dosta kuhamo kavu i aparati nam se raspadnu za cca 6 mjeseci
    Do sada smo koristili ovaj http://www.elipso.hr/mali-kucanski/c...ROLUX-EKF5110/ ali mu se odlijepila rucka, a s njom i poklopac i vec mu sporo kapa kava.
    Čistila sam ga od kamenca limunskom kiselinom, ali ništa nije pomoglo. S obzirom da ga palimo cca 3 puta dnevno (za pun vrč) svaki dan pa i vikendom, dobro je jadničak i izdržao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •