-
filter kava
Za nedavnog boravka u Njemačkoj prvi put sam uopće popila ovakvu varijantu kave.
U nedostatku esspresa i turske, ovaj napitak mi se je učinio čisto OK.
Na povratku u Hr prijatelji su mi poklonili aparat za filter kavu, ali sam tek ovdje skužila da su razlike u cijeni tih kava više nego velike. MM je kupio nekakve papirnate filtere u Mulera po skoro 15kn, a Jacobs filter kavu po gotovo 25kn za 200g. Naknadno sam vidjela da u dm-u ima tih filtera za skoro tri puta nižu cijenu, a u lidlu ima kupiti ciglica te kave za niti 15kn.
Kad potrošim ovo što imam probati ću kupiti te jeftinije varijante, a do tada bi me zanimalo da li možda netko od vas konzumira ovu vrstu kave, koje su vam vrste bolje, kakav omjer vode i kave stavljate, te još ponešto ako vam padne na pamet?
Primjetila sam da u Njemačkoj koriste nekakvo kondezirano mlijeko za kavu, a ja ovdje upotrebljavam ovo obično pa ne znam igra li i to kakvu ulogu?
Sad vidim da radim cijelu nauku od jednog običnog napitka, ali bih bila zahvalna na vašim savjetima i iskustvima.
-
Imam ja aparat za filter kavu. Nekad napravim. Najčešće s običnom turskom(franck ciglica). Omjer- kao i za tursku - jedna šalica kave, jedna do jedna i po žličica kave.
Filteri iz DM-a su skroz ok a jeftini su.
I koristim obično mlijeko, ako ga koristim. Sve ostale džidže su mi užas(tu mislim na ona u prahu, bojila i sl.). To kondenzirano sam par puta probala, u gostima, fino je, ali nisam čitala jel ima još šta osim mlijeka unutra-da ima, ne bi ga koristila.
-
-
-
mi smo godinama pili samo filter, sad smo opet na instant kavu, tursku ne volimo
u filter kavu sam trpala zbilja svašta-od finih kava za filter kavu do običnih najjeftinijih kava za tursku-više manje su mi sve bile ok
mlijeko za kavu koristimo 3,2 %mm
-
dok sam pila filter kavu imala sam "zlatni filter" u aparatu. Ne znam kako se to tocno zove, ali je bio perivi i nije mi utjecao na okus kave, a bilo mi je vazno da smanjim kolicinu smeca.
nesto ovako: http://www.thisnext.com/item/E64045A...-Tone-Reusable
zgugla sam malo i cijene i nije neka velika cifra s obzirom da se dozivotno rjesavas kupovine filtera
-
Trebam kupiti novi aparat za filter kavu. Ima li tko kakvu preporuku, dobro iskustvo, loše iskustvo?
To mi je za firmu, dosta kuhamo kavu i aparati nam se raspadnu za cca 6 mjeseci 
Do sada smo koristili ovaj http://www.elipso.hr/mali-kucanski/c...ROLUX-EKF5110/ ali mu se odlijepila rucka, a s njom i poklopac i vec mu sporo kapa kava.
Čistila sam ga od kamenca limunskom kiselinom, ali ništa nije pomoglo. S obzirom da ga palimo cca 3 puta dnevno (za pun vrč) svaki dan pa i vikendom, dobro je jadničak i izdržao.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma