Moje opet nema, sad vec 47 dana. Nis' mi jasno. Ono, nije trebala ni doci, ako ne misli dolaziti normalno, svakih 31 dana, kao i prije. Bljak.
Moje opet nema, sad vec 47 dana. Nis' mi jasno. Ono, nije trebala ni doci, ako ne misli dolaziti normalno, svakih 31 dana, kao i prije. Bljak.
Evo i moja je stigla nakon 13 mjeseci((
On je danas nemoguc... Kazu ljudi djeca nece sisat kad majka dobije mengu, eno on danas nista pojeo nije osim mog mlijeka. Ja se nisam cijeli dan skinula iz pidjame i ne znam za sebe. On je nemoguc ja jos nemogucija!!!
Aaaaaaaaaaaaaaaaaa......
Moj se pred moju prvu menstruaciju (sa 17 mjeseci) nacicavao kao lud. Sad se (valjda) priblizava i druga i isto pojacano cica.
A evo moj nije pred mengu vec kad je stigla.
Meni je bas bilo lijepo bez nje.
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Kod mene prošlo 20 mjeseci i još ništa.
Mislila sam da sam rekorderka, ali sam pročitala ovo ispred i vidim da ima još iznimaka.
Jedva čekam da dođe.
Xena mi je na drugoj temi rekla da nije normalno da se menstruacije ne dobije toliko dugo. E sad, ja sam tražila po netu i nigdje ne piše kada bi se najkasnije trebala dobiti a da je to normalno. Na pregledu sam bila i imala sam nekih problema koje sam, nadam se, riješila i koji nisu vezani uz dojenje i hormonski status. Ima li netko iz prve ruke da je dobio nakon tako dugo vremena i je li se nešto promijenilo u učestalosti dojenja što je pokrenulo žlijezde? Ne znam, i ja se pitam hoće li nakon toliko vremena moje tijelo tj žlijezde znati šta treba raditi?
Nema ti tu normalno/nenormalno, kako kod koje žene. Neke ovako kao Ginger (čaj i ranije, odmah kako nastavak babinja nakon 6 tjedana), a neke ne dobiju M dok imaju makar jedan podoj dnevno. Znam ženu koja nije imala M sve dok dijete sa 2 i pol godine nije prestalo dojiti, a nakon potpunog prekida dojenja dobila je odmah idući mjesec.
Meni je ginekolog neki dan rekao da je sve normalno dok dojim. Ja sam dobila prvu menstruaciju sa momcicevih 17 mjeseci. I od tada sam imala 4; 1 normalnu, i 3 sasave. Kod nekih treba vremena da se to dovede u ravnotezu, posebno ako dijete vrlo intenzivno sisa (a koliko se sjecam s neke druge teme, tvoje je veliki cicoljubac). A ne brini se, znat ce tvoje tijelo sto treba. Ako je znalo s 13-14 godina, kad je sve to prvi put proradilo, znat ce i sada... samo polako.
U prosjeku žena nakon poroda dobije prvu menstruaciju za tri do šest mjeseci.
Nisam imala pojma da ima i ovakvih "extrema" da ne dobiju m. više od godine dana ili skoro dvije! I žao mi je što nisam u njima
Obje bebe su bile intezivne "sisavice", ova mala svaka dva sata i danju i noću a eto meni menge nakon 3 mjeseca
Očito imam jako plodno tijelo![]()
Moja rodica je nakon oba poroda dobila menstruaciju tek kad je prestala dojit, jednom nakon dvi godine, a drugi put nakon 17 mjeseci.
Ja oba puta dobila tocno 8 tjedana nakon poroda
Uz iskljucivo dojenje
Koma... Ja se nadala da cu bar pola godine biti mirna...e sipak...
evo dosla sam samo kukat..
1. porod lohije 40dana ,vjestica dosla 41 dan ( bez obzira na dojenje) ni jedna nije izostala a samo jedna je kasnila nakon toga
2.porod 45dana lohije 4dana neindetificirano krvarenje i nakon 15 dana vjestica. bebac ima 5mj i jos ni jedna nije preskocila ...uzasa dojim li ga dojim..neznan ocu plakat il se smijat
Evo, rusim osobne rekorde
Prva dva puta menga stigla 8 tjedana nakon poroda, a ovaj put 7
Sve to uz iskljucivo dojenje i nakon 6 tjedana lohija
Ovaj put je tako obilna da se ne mogu nacuditi, vec me malo strah
Nikad u zivotu mi nije bilo tako obilno, nadam se da nece potrajati
Joj, Ginger, ne zavidim ti. Imam prijateljicu kojoj se M samo nastavila na babinje, uz isključivo (reklo bi se ekološko) dojenje. Gin joj se na prvom pregledu čudom čudila.
Uf, grozno....
Ma bas sam jadna
Dojim non-stop sva tri puta i svaki put isto
A moja sestra dojila svega tri mjeseca i nije dobila devet mjeseci
Nije fer![]()
prošli puta nakon 13 mj.
i sad sam već zabrinula jer ide već 14
sad čitam i laknulo mi je. jer sam sanjala da sam trudna
znači, ako sam te sree, mogu još duuugo bez nje.
bas nije fer. i ja sam sva 3 puta odmah dobila, uz iskljucivo dojenje, i 2 od 3 puta tandem
da nisi anemicna? onda hoce to krvarenje ko blesavo
Evo ja sam zbog Ginger cak sanjala da sam mengu dobila.. Danas cak brijem da imam pms
dok nisam procitala da je ona dobila mengu sva 3 puta nisam ni znala da se to moze i nabrijavala sam dragog kak nece morat pazit.. Jadan, sad se vise ne usudim
![]()
Inace, stvarno se nadam da ju necu dobit, evo danas 8 tjedana i cini mi se da su lohije napokon stale..
Apsu, ovulaciju možeš imati i dugo prije menge. Tak da malo pripaziš. Osim ako drugo već nije u planu![]()
Nakon godinu Dana... I uopce mi nije nedostajala! A doji sve U sesnaest!
mikka, stvarno?
pa bila sam anemicna u trudnoci, uzimala terapiju, al nakon poroda nista vise...
hm, sad si mi dala misliti...
Apsusori, nisam te htjela zabrinuti
Al vidis da ima svijetlih primjera
A sto se tice snova - i mm i ja smo sanjali da smo dobili blizancetj. on je sanjao da sam trudna, a ja da sam ih rodila
Ja je još nisam dobila (skoro 6mj., isključivo dojenje) i to mi je s jedne strane drago, dok me s druge kopka da nisam potiho preskočila u menopauzu![]()
Eto da se i ja pohvalim! Dobila sam gospodju 3 mjeseca nakon poroda uz iskljucivo dojenje od svakih pola sata na ciki po danu, i svaki sat na ciki po noci. Uz to, doslo mi je da pobijem sve one koji tvrde da menga nakon poroda nije bolna, jer, ja sam se trgala od bolova. Uz to, mojoj princezi nije odgovaralo moje menstrualno mlijeko, pa bi me grizla za vrijeme dojenja i pljuvala mlijeko van. I tako je to! Kad si pehista, tu nista ne pomaze![]()
Mojoj nije odgovaralo ni moje PMS mlijeko![]()
Da se prijavim, i ja dobila, skoro 5 mjeseci od poroda. I valjda nije dosta što me sve boli nego je mala i cijelu noć morala imati cicu u ustima. U ovakvim trenucima stvarno mi je muka što sam žena.
ja je još nisam dobila prošlo je 3 mj od poroda baš se i ja pitam kad će jer beba nije isključivo dojena.
Ja bih je htjela, ali ona mene nikad ne želiMislim da će prva stići kad mi ginekologica da duphastone
![]()
Valjda jesamSve moje gospođice traju 2 dana - to mi je uvijek bio problem kod određivanja 1.dc za postupak...pa je nekak želja ostala ista - jedna dobra m
![]()
Pridružujem se "sretnom" društvuna kvadrat! Preko 55 dana lohije, bila mirna 10 dana i evo je.. Iskljucivo dojenje.. Nebi mi bilo krivo da mi malac nije lud na cici vec tri dana, pusta, place, vristi, bori se a njom, sve valjda zbog menge a ja zivaca nemam..
Ja još nisam dobila, evo malena ima 9,5 mjeseci, do 6 mj isključivo dojena. Čisto mi je dobro ovak, uopće mi ne fali![]()
Al se povecava ova lista...
Gabi, ni meni ne bi falila
Jos kad se sjetim da ce mala svaki mjesec ludovati na cici zbog toga, jooooj
Bluebella pa zapravo ti mogu reci da i jest puno bolji seks nakon
Ono, skroz isto ko i prije trudnoce (samo mi fali malo kondicije)
Kod mene ipak nije bila menga, bila sam prokrvarila nesto malo tamnu krv i gotovo.. Evo mene bas s pregleda.. Pita me ginekologica jel puno dojim, ja reko da a ona da se vidi po stijenci, da je jako tanka i to znaci da necu tako skoro dobiti mengu![]()
Nemoj se unaprijed veseliti da će to tako i ostati na duže staze.
Kod mene isti nalaz 3 mjeseca nakon poroda, da bi nakon nepunih 6 mjeseci ipak dobila, isključivom dojenju i jako revnom sisaču unatoč.
Doduše, obzirom na PCOS i neimanje menstruacije bez Duphastona prije T, mene je moja M djelomično i obradovala.![]()
Eh, da je do dojenja, ne bih ja dobila duuuuuugo niti jedan put
Evo i mene, stigla 6 i pol mjeseci nakon poroda uz dojenje na zahtjev (s tim da dečko i nije baš zahtjevan zadnja dva mjeseca), nadala sam se da neće još. MM je samo komentirao: valjda će krenuti i lubrikacija
![]()
vikkiza tm-a
eh, meni 6 mjeseci zvuci kao blazenstvo
ja uz dojenje na zahtjev dobijem 7-8 tjedana nakon poroda
i tako svaki put![]()
Jel se vrati sa mengom lubrikacija? Ako da, ja je ipak želim![]()