Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Pomalo glupo pitanje, pa skužajte...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno Pomalo glupo pitanje, pa skužajte...

Bliži mi se termin poroda i već neko vrijeme mi kapa kolostrum, ali samo iz jedne dojke. Čak sam probala masirati drugu i malo je stisakati, no nema ništa (inače imam čudne dojke, pune su onih kao gruda pod kožom koje se lako osjete na dodir). Zanima me postoji li mogućnost da u jednoj dojci bude, kad počnem dojiti, više mlijeka nego u drugoj?

Ako postoji ta mogućnost (sorry ako je pitanje totalno glupo i nema šanse za tako nešto), mogu li nekako potaknuti više mlijeka u toj koja se zasad pravi 'blesava'?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Draga Ripkord, nema glupih pitanja, ne moraš se ispričavati.

To što ne možeš istisnuti mlijeko iz dojke ne govori baš ništa o kasnijoj količini mlijeka i nemaš oko čega brinuti.
    Količinu mlijeka će odrediti ritam, tj. učestalost podoja. Koliko će dijete mlijeka posisati, toliko će se novog napraviti. To ti je sva mudrost. Zato je jako važno dati djetetu dojku uvijek kad traži, ne ograničavati vrijeme niti duljinu podoja.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala Linda

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Može biti različita veličina dojki( ja sam mogla nositi za svaku dojku svoj broj grudnjaka), i različita količina mlijeka i različite bradavice, ali to sve nije bitno.
    Glavno da bebu dojiš, bebi neće biti važan ni izgled, ni veličina, ni količina, bitna je mama i cica. Kad god treba i koliko god treba! Pa će biti i mlijeka po želji. Najvažnije je ono u glavi, ako je mama sigurna u sebe i nauči što treba raditi, dojenje će biti užitak.

Sve najbolje!

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je samo iz lijeve kapao kolostrum, iz desne ništa. Ja sam uvijek imala osjećaj da je u toj sisi manje mlijeka, bila je i veličinom manja za bar dva broja. I nekako malcu nije baš odgovarala. I dan danas više i duže cica lijevu, dok desna dođe na red, čuda li čuda nikad nije baš jako gladan. Možda su to moji subjektivni doživljaji, eto ali bitno je da nikakvih problema zbog toga sa dojenjem nije bilo, i sad fino sišemo a nedavno smo napunili šest mjeseci.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni u prvoj trudnoći nije uopće izlazio kolostrum. uspješno dojila u kontinuitetu 7 godina LOL

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

smijem li ja na ovoj temi postaviti svoje "glupo" pitanje da ne otvaram novi topik?

zanima me mogu li male areole utjecati na dojenje tako da stvore značajne poteškoće? ako beba tijekom dojenja mora zahvatiti većinu areole, a ista ne čini veliku površinu, kako to onda izgleda? hoće li uhvatiti i kožu oko areole kako bi se stvorio vakum? neće li to stvoriti hematome?

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Arya prvotno napisa Vidi poruku
    smijem li ja na ovoj temi postaviti svoje "glupo" pitanje da ne otvaram novi topik?

zanima me mogu li male areole utjecati na dojenje tako da stvore značajne poteškoće? ako beba tijekom dojenja mora zahvatiti većinu areole, a ista ne čini veliku površinu, kako to onda izgleda? hoće li uhvatiti i kožu oko areole kako bi se stvorio vakum? neće li to stvoriti hematome?
    jel zna tko?

ili da otvorim novu temu?

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Samo da komentiram odgovore: meni su cice jednako velike (točnije male ), a isto u prvoj trudnoći nisam imala kolostrum.

Btw, imam žarku želju i volju za dojenjem, samo se nadam da ćemo se brzo uhodat kad dođe popišanac

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma super si mi pravi se blesava,ha,ha,ha...još nisi ni rodila mlijeko će tek nadoć, sve će se to izbalansirati, ne brigaj...a ako baš ustreba malo izdojiš tu
    lijeniju i ona ubrzo počne više poizvoditi mlijeka...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Arya, nemoj brinuti.
    Veličina areole nema utjecaja na uspješnost dojenja.
    Kada govorimo da dijete treba zahvatiti što veći dio areole, time samo želimo naglasiti kako prihvaćanje bradavice nije dovoljno i da treba zahvatiti što više okolnoga tkiva.

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

puno hvala

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo i mog slučaja - male grudi, male areole. nikad zbog toga problema u tri ciklusa dojenja.
    sad u trećem, da bi malac ležao na krevetu između nas noću, češće sam nudila levu i primetila da je značajno veća i bogatija mlekom.. pa sam onda neko vreme više forsirala desnu i nejednakost se umanjila. sistem ponude i potražnje savršeno funkcioniše!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •