Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: priprema u obitelji predškolca za školu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno priprema u obitelji predškolca za školu

Volim se pripremiti na vrijeme.
    Što se sve mora napraviti?
    Što je zgodno obaviti?

Istina, tek će za par mjeseci biti testiranje, al možda nije ludo promisliti što sve treba za školu.
    Naravno da je najbitnije da je dijete psihofizički spremno.
    O ovoj temi više mislim na tehničke stvari na koje se prilagođava obitelj. Što sve treba kupiti?
    Školsku torbu, pribor, knjige, bilježnice...
    Novu odjeću, obuću, rublje (vrijeme je sniženja, ne bi bilo ludo neki komad već staviti u zalihu).

Što po kuću dijete treba znati- npr. oni koji ostaju sami-ako nekom ostaju - da zna sam ugrijati jelo, namazati kruh, znati na sat, zaključati kuću, javiti se na mobitel...
    Širite temu, ovo mi je malo se počelo motati po glavi.
    Vidjela sam npr. školske torbe po 1000 kn. To mi izgleda mnogo. Može neki link na rasprave o školskim torbama, čini mi se da je o tome bilo dosta riječi.
    Bi li ih bilo povoljnije kupiti van sezone ?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Van sezone svakako kupovati torbu jer je puno jeftinije.Od školskog pribora kupiti mozda pernicu jer i one su sad vjerovatno jeftinije.Osim toga svaka učiteljica/učitelj daje svoj popis knjiga i školskog pribora.Svakako će vam trebati škare,ljepilox2 kom,vodene boje,flomasteri ,pastele i sve ostale boje.Nama je trebao i glinamol .Za torbu ti neznam savjetovati jer sam ja malcu kupila onu na kotace i uopce nije bila neka marka u TL-u.On na svoju težinu ne moze nositi torbu,pa ju vuče.Sve ovo što si navela da djete treba znati svakako treba nauciti sto prije.Mi smo sinu kupili digitalni sat da se nauci,i mob.koji nam je sluzio samo par mjeseci dok smo još morali ici po njega u školu.O još nešto olovke , gumice i oštrila kupiti u većem broju jer će ih vjerovatno gubiti u početku ili posuditi nekom iz razreda.Prijateljica mi je rekla da ona olovke kupuje u Metrou cijeli komplet od 25 kom za neku bagatelu.Neznam više mi ne pada ništa na pamet.Ako te još što zanima piši

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Knjige kupiš kad dobiješ popis od škole, bilježnice isto tada. Nemaš potrebe ranije. Torbu ako nađeš koja vam se sviđa možeš kupiti ranije. Gledaj da je kvalitetnija, do 500kn imaš ok izbor.

Odjeću ja nisam ništa posebno kupovala, kupila sam papuče i tenisice za tjelesni. Treba i bijela t-shirt i neke kratke hlačice. Trebaš i vrećicu za stvari za tjelesni i jednu za papuče(ako im obuća ostaje u školi).

Ja oko ničeg drugoga nisam stvarala neku posebnu paniku. Išli smo na pregled kod liječnika, i sve ostalo što je u regularnoj proceduri.

Sve ostalo smo kupili maltene u jednom danu. Pribor za likovni smo kupili kad je već počela škola, učiteljica je rekla što treba. I tako prvi tjedan nisu ništa posebno ni radili.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Puno škola objavljuju te popise dosta ranije, na web stranicama... Ne škodi provjeriti. Ali sve se stigne i nakon prvog roditeljskog. Kod nas su dali rok od 3 ili čak 4 tjedna za nabavljanje svih knjiga i stvari za prvi razred.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja imam predškolca i drugašića,pa sad imam i iskustva,za razliku od pred dvije godine

torbu sam kupila tada,a i sada ću,na proljeće.odlučila sam se za HAMA torbu i prezadovoljna sam.Zajedno s pernicom koštala je 500 kuna.odlične je kvalitete,eto nosi je već drugu godinu i izgleda i služi kao nova.pošto je voli i ne želi je mijenjati,izgleda da će poslužiti za sve 4 godine

tako planiram i s mlađim...kvaliteta se isplati

također sam kroz proljeće i rano ljeto prikupljala pribor,olovke,flomastere,pastele,kupila tuš,tempere,vodene bolje,ugljen,kistove,škare,ljepilo,da mi u 9 mj ne bude prevelik trošak,a i gužve nisu zanemarive.

knjige kupujem i omatam u lipnju,kad to nitko živ ne radi...izbora ima i poštedim se šizike kad škola počne
    naručujem ih preko neta,stižu za tri dana
    kupila sam one Profilove pisanke i crtančice jer su se pokazale najkvalitetnijima,velikog su formata i tvrdih listova...iako i učiteljice na početku šk godine kažu roditeljima što nabaviti...no ,pisanka nikad dosta...kao ni gumica koje nekim čudom dobivaju noge i nestaju bez traga....

jedino odjeću i obuću ne kupujem do kraja kolovoza jer rastu ko gljive!prevelik mi je rizik.no ,kakav kišobran se može kupiti ako naiđeš na zgodan.
    Posljednje uređivanje od ronin : 17.01.2011. at 20:50

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ok, ajde, još par pitanja:

Pisanke i crtančice - svejedno je kakve se kupuju ili postoji neki standardizirani format? I koliko ih se kupuje, propisuje li to učiteljica ili roditelji kupuju po vlastitom nahođenju?

Kakva je pernica bolja? Puna ili prazna? Pod "punom" mislim na one četvrtaste pernice u koje se gumom zakvače olovka, gumica, šiljilo, štoveć... a pod "praznom" praznu pernicu koja se napuni priborom po vlastitom izboru?
    (ja osobno preferiram praznu, ali ne znam što je uobičajenije)

Gdje se izvan sezone može tražiti dobre školske torbe? U Mulleru su cijene cca 1000 kn, to mi se čini previše za školsku torbu, ali ne znam gdje još gledati, jer knjižare koje su u rujnu bile prepune raznih torbi sad prodaju drugi asortiman.

I najvažnije pitanje koje sam mogla postaviti i odvojeno: kako točno ide procedura i kad počinje? Prvo liječnički, onda...? I kad je u svemu tome najbolje obaviti zubara i okulista (preporučena nam je kontrola vida prije polaska u školu)?

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kod nas prvo ide liječnički pa testiranje u školi i dobro je obaviti specijalističke preglede, ako ih ima, prije onoga šk.liječnice. Pregledi uglavnom počinju u travnju, ovisi od škole do škole.
    Treba pogledati torbe u nami na trgu ili kvatriću, u knjižarama mladosti, znanja, profilu.......
    Ne škodi imati više crtančica i pisanki A i B-to su klasične, uglavnom se te koriste, ponekad i profilove koje su veće.
    Pernica je , po meni, super ona na par katova, a u rezervi nakupovati ostaloga pribora pa je tijekom šk.god.puniti

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

tanja, ja sam negdje u 4. mjesecu zvala školsku ambulantu i dobila termin za liječnički pregled 10. 5. to moraš sama zvati i naručiti se, nećeš dobiti nikakav poziv s terminom, da ne bi čekala.
    prije nego odeš kod školskog, moraš kod djetetovog pedijatra po liječnički karton koji nosiš u školsku amb. na dan pregleda.
    pedijatrica ti još da jedan letak koji ti ispuni zubar, dakle, i zubara obavljaš prije tog termina kod školskog liječnika.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

za pisanke i crtančice nema neki propisani format...no,to opet ovisi o učiteljici.ja sam kupila u Profilu i pokazale su se odličnima.
    pernice preferiram prazne jer ih onda punim kvalitetnijim bojicama i olovkama

izvan sezone ja sam HAMA torbu kupila u hami u Frankopanskoj

liječnička procedura se pomalo razlikuje od grada do grada...poslije proljetnih praznika(opet uglavnom,treba pratiti) škola daje termine za dovođenje prvašića na testiranje.u nekim gradovima djeca dobivaju poziv na liječnički.u većim sredinama ,gdje je više škola,pratiš obavijesti na školi.

tamo se dobije termin za sitematski,prije kojeg se obavi vađenje krvi,a na kojem se dijete cijepi i provjeri se vid.
    nama je također trebala potvrda stomatologa da dijete kontrolira zube.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A kakve oni olovke moraju imati?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, ajde, još par pitanja:

Pisanke i crtančice - svejedno je kakve se kupuju ili postoji neki standardizirani format? I koliko ih se kupuje, propisuje li to učiteljica ili roditelji kupuju po vlastitom nahođenju?

Kakva je pernica bolja? Puna ili prazna? Pod "punom" mislim na one četvrtaste pernice u koje se gumom zakvače olovka, gumica, šiljilo, štoveć... a pod "praznom" praznu pernicu koja se napuni priborom po vlastitom izboru?
    (ja osobno preferiram praznu, ali ne znam što je uobičajenije)

Gdje se izvan sezone može tražiti dobre školske torbe? U Mulleru su cijene cca 1000 kn, to mi se čini previše za školsku torbu, ali ne znam gdje još gledati, jer knjižare koje su u rujnu bile prepune raznih torbi sad prodaju drugi asortiman.

I najvažnije pitanje koje sam mogla postaviti i odvojeno: kako točno ide procedura i kad počinje? Prvo liječnički, onda...? I kad je u svemu tome najbolje obaviti zubara i okulista (preporučena nam je kontrola vida prije polaska u školu)?
    Ajmo redom...

Pisanke i crtančice one sasvim male, standardne, dobre su za prvo polugodište prvog razreda, ali dalje, nama su se puno bolje pokazale eyesoft notebooks (nabavljam ih u Profil-Megastore). Isto su dobre Profilove za prvi razred. Za razliku od standardnih, i eyesoft i Profil imaju malo veći format pisanki, definitivno bolji raster za matematiku i veći broj stranica, pa ti ne treba 6 bilježnica za jedno polugodište. Iako su po komadu skuplje, kad izračunaš koliko ih se potroši, ne ispadne neka velika cifra - to dođe na isto ili čak malo jeftinije, ali ih nema svuda za nabaviti.

Olovke - nemam ja mašte - samo trokutaste.

Pernice - pune kupujem u Lidlu (jer su po 30,00 kn, a imaju u sebi taj trokutasti pribor koji je u Njemačkoj standardni za početne razrede). Ako nema, onda kupujem prazne, pa ih punim trokutastim pisaćim priborom. NE prevelika - da ne optereti težinom torbu. Katnu sam odobrila sinu tek u 4. razredu, prije nikako... ali to je individualno.

Torbe - ne znam za izvan sezone, mi kupili u Getro-u (tj. baka to kupuje, taj dućan joj je u kvartu) negdje u drugoj polovici kolovoza. Ni jedna nije koštala više od 250 kn. Izdržale su u prosjeku 2 godine. Ove godine smo kupili torbu s kotačima u TL-u, ali kvaliteta je lošija od ovih običnih torbi iz Getroa i nema šanse da izdrži 2 godine. Ako je dijete u boravku, ne isplati se puno ulagati u torbu jer je ne nosi svaki dan. Kad je nosi svakodnevno - to je druga pjesma...

Liječnički (u Zagrebu): na domovima zdravlja, općinama i na vrtićima osvanut će plakati s pozivom na upis, negdje krajem travnja. Obično bude liječnički u najbližem domu zdravlja. Na tom plakatu piše raspored po mjestu stanovanja (po ulicama) i broj telefona na koji se može najaviti za pregled. Odlično je organizirano. Obavi se liječnički i tada se dobije termin za testiranje u školi ili broj telefona gdje se može dogovoriti. I to je sve. Na testiranju u školi dobije se papir s kojim se ide na upis. Valjda sam sve točno zapisala.... Bez brige, stručna služba vrtića isto sve zna i tamo možeš dobiti detaljne informacije.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kad smo upisivali dijete trebao nam je rodni list ne stariji od 6 mjeseci

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, zaboravih zubara i okulista: Kad dogovaraš liječnički pregled, dobivaš uputu da na liječnički doneseš dječji karton. Ako dijete već ima naočale (kao moj stariji) ne treba dodatno ići to obavljati, nego je već sve u kartonu s pedijatrije. Kod stomatologa se isto ne mora ići na pregled ako dijete redovno ide, već se može samo nazvati i zatražiti potvrdu koju dobiješ ako je dijete bilo kod zubara prije manje od 2 mjeseca (mom mlađem su napisali otprilike "petica lijevo dolje u sanaciji" ) i to je to.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo uzeli pernicu na kat, iz razloga što im na svakodnevnoj bazi trebaju fomasteri i drvene i škarice i ljepilo, pa nam je bilo zgodno da mu sve stane u pernicu. Natrpa on još i olovaka, 2 gumice-jer jedna se stalno gubi i sl.

Nama crtanka nije nikada trebala, nisu nikad ništa crtali u nju, već u pisanku. Za početak im treba pisanka A, mada ja ne vidim razliku između nje i one B.

Moj je u boravku, ai ipak svaki dan nosi torbu kući, sve osim papuča koje ostaju na vješalici u hodniku, tako da se trebaš raspitati kako je kod vas u školi. Ja bi svakako uzela kvalitetniju, anatomsku torbu. Naša je u mulleru koštala 600kn, tada mi je to bilo dosta skupo, ali sad vidim da se isplatilo. Dobili smo uz nju i pernicu, vreću za papuče, pokrivalo za kišu i još neku torbicu(valjda za ključeve i sl.).

Meni se nije dalo mjesecima kupovati pomalo sav taj pribor, u svakom dućanu imaš sve. Pa kupiš odjednom, eventualno odeš u još jedan dućan.

Trebaju i omote i naljepnice, ali to kupuješ kad i knjige jer su različitih formata.

Ja sam već njemu zamijenila set flomića, treba uzeti neke kvalitetnije jer im brzo ishlape. I svakako trokutaste olovke. Olovke za pisanje obične HB, mada moj malac sada već piše tehničkom, inzistira, pa nek mu bude.

Kod nas se npr. uopće nije išlo na testiranje u školu, već se to sve radilo u školskoj medicini, gdje je bio i liječnički.

Sve ovisi od grada do grada i od škole do škole tako da se najbolje raspitati kod nekoga tko ide u školu u koju će i vaše dijete.
    Posljednje uređivanje od ivancica : 17.01.2011. at 23:13

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod torbe osim kvalitete obavezno paziti i na težinu. Mi smo kupili Herliz u Narodnim novinama, bila je skroz povoljna, malo manje od 300 kuna, vrlo slična,isto Herliz na drugom mjestu bila 500 kn. NN su imale prosle godine neku akciju. Zasad smo super zadovoljni kvalitetom, tezina joj je 900 g. I jos nešto kod torbe, naša ima onu čvrstu ručku s gornje strane, to je zgodno kad roditelji nose.
    I torbu i ostale stvari smo kupovali u 8. i 9. mjesecu nakon što smo u školi dobili upute.Nije bilo problema sa gužvama. Knjige smo naručili preko ljeta u jednoj knjižari, dobili smo telefonski obavijest kad su stigle pa smo ih išli pokupiti. Tad smo odmah uzeli korice za svaku knjigu.
    Pernice na kat znaju biti preglomazne i teške, treba pogledati čime su napunjene. Mi smo uzeli neku umjereno veliku na kat sa flomasterima,drvenim bojicama i ubacili smo trokutaste obicne olovke. Te trokutaste valjda djeca bolje drže u ruci i bolje pišu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mene znaima koiko uopće koštaju knjige za prvi razred?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I da, gdje ste to u NN kupovali torbe? Ja pojma nemam da oni prodaju takve stvari a pogotovo gdje.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pribor za likovni uvijek kupujem izvan sezone (bojice i flomastere - uvijek Stabilo ili Faber & Castell; prije su voljeli debele bojice, a sad tanke; vodene bojice i tempere TOZ, pastele, bijeli glinamol, škarice, školsko ljepilo, paleta).

Olovke - često trokutaste Faber i Castell ili Staedtler koje oni najviše vole (zbog Spužve Boba), uvijek HB.

Crtančica, pisanka, bilježnica za matematiku, sada i geometriju uvijek imam doma na zalihi da se mogu poslužiti kad potroše. Isto tako i olovke, šiljila (uvijek dupla) i gumice, a sada i trokute i ravnala.

Torbu je dobro kupiti izvan sezone, ako nađete odgovarajuću. Nikad nisam kupila torbu skuplju od 500 kn.

Pernice - djeca su prije voljela one na katove, a sada obične pernice u koje se pribor ne mora slagati. One na tri kata ne preporučujem - predebele su i zakrčuju torbu i brzo su se raspale. Najbolje su nam bile pernice Seven. Nisam gledala jesu li prazne ili pune nego samo kakav je raspored, da ima dovoljno gumica za bojice, flomastere i olovke, ravnalo, šiljilo i gumicu. Izbacila sam originalni pribor (poslužio je za kućnu igru ili pernicu za auto) i stavila Stabilo pribor.

Knjige i likovne mape ne bih kupovala prije nego učiteljica da popis.

Za liječnički pregled je sada još rano - to treba obaviti u proljeće. Ako dijete ide u školu po mjestu stanovanja, sve ide po špranci, a ako želite upis u neku drugu školu, prvo treba obaviti razgovor sa školom i vidjeti ima li mjesta.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ah da, zanima me i koje su gumice dobre.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moja djeca kažu da se najbolje Faber-Castell, jer najduže ostaju mekane i najbolje brišu. Međutim, u prvom razredu sam, pogotovo kćeri, gubiteljici i zlostavljačici gumica, kupovala jeftinije gumice, jer je trebala skoro svaki dan novu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Mene znaima koiko uopće koštaju knjige za prvi razred?
    ako me sjećanje dobro služi nekih 600 kuna.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I da, gdje ste to u NN kupovali torbe? Ja pojma nemam da oni prodaju takve stvari a pogotovo gdje.
    moja sestra je kupila u onom velikom NN ducanu preko puta dzamije

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ah da, zanima me i koje su gumice dobre.
    Na jednom forumu procitah da je Faber & Castell gumica najbolja

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme koje filozofije

liječnički nam je bio u travnju, dobili smo na kućnu adresu pozivnicu s terminom pregleda. na pozivnici je pisalo da prije toga obavimo zubarski pregled, pa i jesmo. krv i urin nismo trebali raditi.

torbu smo kupili usred ljeta, kao rođendanski poklon, u one2play, winx, za 250 kuna, evo super se drži za sad.
    pernicu smo kupili u rujnu, neku barbie za 70tak kuna, isto se super drži.

knjige sam naručila preko neta krajem kolovoza, i stigle su mi doma u roku 5 dana. bilo je oko 500 kuna.

bilježnice i omote smo kupili u konzumu početkom rujna.

olovke i gumice kupujemo kak nam dođe, koje nam se svide (dizajn je navažniji, roza, winx i tako to :grin

pribor za likovni nam je grupno naručila učiteljica kad je počela škola i samo smo dali lovu.

odjeću ne kupujem previše unaprijed jer ne znam koliko će i kada narasti.

odjeću za tjelesni nisam kupovala dok nam učiteljica nije rekla što treba (kod njih konkretno treba svjetla majica i tajice/ trenirka)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Oho, mnogo vam hvala. Dakle, nije prerano za bacit oko na štošta!

Super, pogledat ću u NN i Getro-a školske torbe.
    Uskoro ćemo na redovni pregled u zubara.
    Nešto pribora za likovni imamo, nešto ću nabaviti.
    Imam čak neke samoljepljive omote.Imate li s njima iskustva ili su bolji drugi?
    Uredili smo mu radni stol, trebam naći neke police za njegove stvari...
    Dakle, ima svoj radni kutak, sjedalicu, lampu...
    Iznenadilo me jer samoinicijativno hoće rješavati neke svoje radne bilježnice sa zadacima. I to uvijek lijepo sprema na mjesto.
    Nedostaje mi još nekog namještaja u kući da mi druge stvari budu na mjestu.
    Al, ajde, barem sam im uredila sobu i tamo je sada većina igračaka, a ne pod nogama u dnevnom...

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj, meni vrijeme prebrzo ide. Ne želim još razmišljati o tome da Lara kreće u školu
    Ja bi da je ona još mala .
    Ali evo pravim spisak.........

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo bili uzbudjeni i puno toga kupili unaprijed pa se pokazalo da nam nista od toga nije trebalo (ni papucice, ni vrecica za iste, ni posebni dres za tjelesni, nii kabanica za torbu, ni...).

Cini mi se jedino vazno kupiti kvalitetniji pribor za pisanje i brisanje.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pribor za tjelesni ne treba kupovati dok učiteljica ne kaže što hoće. Kod nas vrećica treba, jer oprema ostaje cijeli tjedan u školi. Imaju bijele majice i plave/crne trenirke/hlačice. Papuče su u školi bile obavezne.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I kod nas treba vrećica za tjelesni (bijela majica + tamnoplave hlačice + tenisice za dvoranu, u kojima se ne boravi u razredu niti ide van).

Trebaju i papuče za učenike koji su u boravku i do 3. razreda za sve (jer imaju tepihe za igru).

Pribor za likovnu kulturu: samo sam se jednom zeznula i nabavila mapu prije nego je učiteljica dala popis - nije valjala ta koju sam ja kupila (Profilova) nego sam morala kupiti još i Alfinu. Sad sam pametnija... Isto je i s bojicama, ali naši ne nose flomastere i drugo svaki dan nego u školi imaju kutiju (od cipela ili TOZ-ov Hlapićev set) pa se to koristi za likovnu kulturu i za potrebe boravka. Uostalom, to je potrošno, pa sad unaprijed kupujem velike količine bijele tempere (jer se uvijek prva potroši).

Isto, imam doma rezervne pisanke, jer obično se otkrije da se neka potrošila kad mi baš nije zgodno juriti u papirnicu... Isto vrijedi i za olovke i gumice. Moji su ih neko vrijeme "jeli" tj. jako često gubili, trgali i sl. pa ih je trebalo često nadomještati. Faber Castell i Staedtler su najbolje, ali dok se djeca ne nauče čuvati stvari, dobre su i najjeftinije (u našem slučaju iz obližnje Offertissime) ali za olovke smo ipak investirali više. Moji i danas najviše vole olovke koje na tupom kraju imaju gumicu, da imaju čime brisati ako se regularna gumica izgubi.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

vidim da se tu puno razlikuje od škole do škole.
    naša je učiteljica rekla da bi bilo lijepo da se ne šarene sveudilj, ali da moraju imati bijelo/crnu kombinaciju - ne.
    tražiti da se kupuje posebna oprema za tjelesni ako se ima od ranije neka svijetla majica ili na kraju krajeva - bilo kakva, ne znam... meni je njen stav ok.
    i naravno da se tjelesni kod nas može igrati u čvrstim šlapama. i to istim onima u kojima se ide u razred.
    moja je u razredu u tenisicama i u njima je i na tjelesnom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, moja isto ima tjelesni u šlapama za školu, a najčešće su bosi jer uglavnom imaju tjelesni u dvorani za borilačke sportove pa su na onim tatamijima

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

knjige - oko 500 kn
    bilježnice za početak - pisanka a , matematika 1, crtančica - sve po 2 kom. za početak
    pernica - ima do 50 kn jako dobar izbor
    likovni - mapa, flomići, tempere, ljepilo, kolaž, škarice - strpati sve u jednu kartonsku kutiju, može od cipela, ukrasiti i omotati nekim šarenim papirom i to stoji u školi
    tjelesni - obvezno tenisice, ali nama su to one u kojima bude i u školi umjesto šlapa - savjet učiteljice, bijela majica
    omoti - plastični, naručili skupa s knjigama u knjižari, cca 30 kn

kod bilježnica sam zaboravila napomenuti da one fensi - šmensi dođu i po par kn skuplje, tako da kome nije bitno što je na njoj može nešto uštediti
    gumice - steadler bijela najobičnija nama se pokazala najbolja. ove razne u bojama i sa slikicama nam mrče, totalno neupotrebljive
    torba - LEGO s priborom za užinu i bocom za piće, torbicom za šlape, anatomska - oko 500 kn
    to bi otprilike bilo to!
    Posljednje uređivanje od flopica : 18.01.2011. at 18:30

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kako su vaše knjige 500 kuna, moje 600?
    cvijeto, dođi ovamo izračunati!
    kada sam dobila knjige, platila sam ih 510 kuna, s tim da je falila jedna iz matiše koju sam nadokupila za 50 kuna.
    kasnije su iz engeskog falili listići, nekih 30 kuna, je l' tako forka?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Koliko se ja sjećam knjige skupa sa radnim bilježnicama i radnim listićima te omoti su me koštali oko 1000-1200kn. Još ekstra iznos za bilježnice. Ali to nije dodatno neka velika cifra.

Jel moguće da se cijena knjiga razlikuju ovisno koji je izdavač?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

naše su gotovo sve od šk.knjige, jedino matiša od profila.

ivančice, mene je toliko izašlo sa mapom, svim priborom za likovni, pisankama, omotima, olovkama...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko se ja sjećam knjige skupa sa radnim bilježnicama i radnim listićima te omoti su me koštali oko 1000-1200kn. Još ekstra iznos za bilježnice. Ali to nije dodatno neka velika cifra.

Da, da ... i to znatno.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi za tjelesni ništa nismo kupovali, škola nam nema dvoranu pa se tjelesni radi u patikama u kojima dolaze u skolu, za robu nisam ni znala da neki traze neku posebnu.
    A ovaj sitni pribor kupujemo u hodu,kako se šta troši. Ja nisam tako organizirana da kupujem pola godine unaprijed, do ljeta se nisam ni uživila u činjenicu da kreće u školu

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa ja si sad mislim, i naše su sve od školske knjige. Osim engleskog valjda, to je profil. Na mapu sam zaboravila. I ona je u toj cijeni. Baš ću morati potražiti račun, imam ga negdje. Znam da sam zbrojila da sa torbom, tenisicama, stvarima za likovni, par novih komada odjeće(majica, dukserica i hlače) je ispalo da nas je polazak u školu izašao oko 2500kn.

S tim da papuče nismo kupovali jer sam mu kupila pred ljeto nove u vrtiću i bile su mu još dobre, a ni odjeću za tjelesni jer ima nekih stvari od prije kako je išao u sportsku grupu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš sam išla pogledat račun od knjiga, dakle sve knjige plus sve radne bilježnice = 549,16 kuna
    uglavnom profil i alfa

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku

ne mogu vjerovati!

nas su knjige (i za 1. i za 2. razred), zajedno s bilježnicama i omotima... koštale manje od 600 kuna.

odjeću novu nismo kupovali
    niti tenisice, vježbaju u šlapama
    samo još torbu i pernicu (sve u Narodnim novinama, Herlitz, torba 229 kuna, pernica 49)

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nas je nešto više, malo bliže 600 jer mi imamo i knjige za vjeronauk, sad sam se sjetila gdje je razlika.
    bilježnice, omote i pribor za likovni (tempere, škarice, plastelin, vodene, kistovi, gumice, naljepnice i te sitnice) sam, po sjećanju, platila nekih 160 ili 180 kuna.
    mapa je bila oko 50 kuna.
    pernicu sa full priborom smo dobili uz torbu.
    tako da, stvarno su vas odrali, ivančice!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam u ponedjeljak u Mulleru kupila školsku torbu za svog predškolarca (mislim da sam ja više uzbuđena od njega), dosta dobro sniženje do 50%, ali ne na sve. Imaju scaut, lego, samsonite, hama...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jedino što sam namjeravala kupiti ranije (dakle, sada na proljeće) jest radni stol, a vidim da se tu naveliko piše o raznoraznim potrepštinama...
    pratim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •