Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: trazim recept - makro torta/biskvit

  1. #1
    Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Vinkovci/Bec
    Postovi
    953

    Početno trazim recept - makro torta/biskvit

    trazim recept za biskvit, kao zdraviju podlogu za tortu. na internetu ima nekoliko ideja za vegan torte i biskvite, ali rado bih cula od vas, dali netko ima provjeren recept. zapravo ne mora biti posve makro, jer koristim med za kolace...jednostavno, sve sto sam dosad probala je bilo onako
    prhko tijesto (kore) nisu problem, nego me bas muce ti mekani biskviti...

    help!

  2. #2
    kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    početak Slavonije
    Postovi
    2,137

    Početno

    Ako možeš, pogledaj u onoj knjizi Kolači za zdravlje.
    Imam za jedan bez jaja: jogurt, ulje, brašno, sladilo (ja koristim agavin sirup), pp ili sb. Od toga sam radila Davidu prvorođendansku.

  3. #3
    bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    820

    Početno

    http://www.coolinarika.com/recept/crnac-bez-jaja isprobano je dobar(čak i u kozjoj verziji ) a možeš ga i kao tortu...

  4. #4
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Schwarzwald torta bez jaja - recept
    Biskvit:
    1 i pol šalica brašna ( ja sam koristila oštro)
    prstohvat soli
    pola praška za pecivo (stavila onaj bez aluminija)
    1 vanilin šećer
    pola šalice smeđeg šećera (može i više, mi volimo manje slatko)
    2 velike žlice kakaa

    Tekući dio:
    1 šalica hladne vode
    pola šalice ulja
    2 male žličice octa (stavila jabučni)

    Odvojeno pomiješati suhe i tekuće sastojke, a zatim sve zajedno (kuhačom, ne mikserom, kratko izmiješati). Peći u malo nauljenom kalupu za torte (moj je promjera 24 cm) 25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pečen biskvit ohladiti u kalupu.

    1 kompot od višanja
    2 pudinga od vanilije
    smeđeg šećera po ukusu
    1 vanilin šećer

    Ocijediti višnje i u sok nadoliti vodu da količina tekućine bude 7 decilitara. Prah od 2 pudinga izmiješati sa šećerom (ja stavila jednu žlicu) i vanilinom, te razmutiti s nekoliko žlica tekućine (od soka višanja i vode). Ostatak tekućine zakipiti i skuhati puding. U ohlađeni umiješati višnje. Preliti po bisvitu, još ohladiti, premazati šlagom i ukrasiti krupno ribanom tamnom čokoladom.
    savršena , biskvit prefin

  5. #5
    Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Vinkovci/Bec
    Postovi
    953

    Početno

    kljucic, imam tu knjigu, ali dosad nisam uvijek bila zadovoljna rezultatom. upravo zbog toga sam pitala za provjeren receptice.

    crnac je klasik, i doooobar je, ali MM ne podnosi laktozu, pa....

    kinder, puno ti hvala! probat cu.

    ako jos netko nesto zna, slobodno napisite!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •