Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Candida glabrata

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Candida glabrata

Danas sam digla nalaze briseva i nađena mi je Candida glabrata.
    Sada čekam da stupim u kontakt sa ginićem da mi da terapiju. Znam da se radi o gljivici ali mi je malo čudno otkud ta gljivica jer ona nije baš uobičajena. Javlja se u samo 10% gljivičnih oboljenja, ostale su uzrokovane Candidom albicans.
    Jel imao netko? Kako ste liječili?
    Smiju li se u trudnoći koristiti vaginalete od čajavca?[/i]

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

emira,
    nemam iskustva, cudi me kako se nitko nije javio jer po statistikama ta gljivica nije bas toliko rijetka. Za terapiju sam na netu pronasla da spominju slijedece preparate, sorry u guzvi sam pa ne stignem prevesti i potraziti koji lijekovi sadrze koju supstancu i da li se smije koristiti u trudnoci, no kazu:
    "Butoconazole shows excellent in vitro activity, as do miconazole and clotrimazole. Terconazole, itraconazole, and ketoconazole show moderate activity. Fluconazole shows relatively poor in vitro activity, and, not infrequently, there is frank resistance. Published studies, of which there are few, reveal that in spite of in vitro activity, azole therapy does not predictably eradicate C. glabrata in vivo (125, 151). If an attempt is to be made to treat C. glabrata with either oral or topical azole therapy, fluconazole should not be the drug of choice, and all the other azoles agents should not be prescribed as short course regimens, i.e., single-dose or 1- to 3-day regimens. Accordingly, in a previously untreated patient, it is not unreasonable to use nonfluconazole azoles for 7 to 14 days."

Za cajevac na stranicama mayo klinike kazu da ga u trudnoci i kod dojenja ne preporucuju - nema dovoljno znanstvenih istrazivanja na tu temu.

Sretno

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja sam je imala, ali prije trudnoce.

rijesila sam je se nakon sto sam poradila na imunitetu i nakon sto sam izbacila slatko.
    kada sam ostala trudna, radila sam opet briseve i vise je nije bilo.
    u biti, brzo sam je se rijesila. isto zelim i tebi

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Re: Candida glabrata

Citiraj emira prvotno napisa
    Danas sam digla nalaze briseva i nađena mi je Candida glabrata.
    Gdje su ti radili briseve? (čisto informativno)

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Na kraju sam od svog ginića dobila terapiju Canesten 3x1 + krema izvana. Razmišljala sam da li to, ili probati vaginalete čajevca ali sam se ipak odlučila na "konzervativnu" terapiju. Nadam se da će djelovati...

Briseve su analizirali na Zavodu za javno zdravstvo- Andrija Štampar.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ako je moguće podigla bih ovu temu.

Naime, na vaginalnom brisu u lipnju prošle godine nađena mi je Candida glabrata. Tada mi je doktor dao vaginalete Canesten 3x1 i pošto mi je trebao čisti bris zbog HSG-a pregleda kojeg želim napraviti, ponovno mi je rađen bris gdje je opet ta gljivica bila prisutna. Nakon toga dobivam terapiju Diflucan 150 jedna kapsula i 7 dana vaginaleta gyno - daktarin, ali mi je nakon toga ponovno candida glabrata nađena u brisu. Poslije toga sam dobila terapiju Diflukan 100 od 5 dana, ali sam počela malo istraživati, pa sam vidjela moram paziti i što jedem, što mi nitko prije nije rekao. Tada sam krenula na anti candida dijetu, poradila na imunitetu (beta glukan, citrofit, čajevi za čišćenje, candida yeast i ko zna više što) i nakon toga ponovno u prosincu 2012. godine ponovno radila bris koji je opet bio pozitivan na candidu glaboratu. Sad čitam neke strane članke i vidim da je Candida glaborata imuna na sve ove ljekove na koje obično reagira candida albicanos!!

Jel ima netko nekakvih pozitivnih iskustava i spreman ih je podijeliti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •