meni su super imena sven, dominik, luka(s), leon
netko je spomenuo tin..to mi isto nije loše-samo što na engl. znači konzerva, limenka :/![]()
meni su super imena sven, dominik, luka(s), leon
netko je spomenuo tin..to mi isto nije loše-samo što na engl. znači konzerva, limenka :/![]()
Mi imamo Erika i Iru - MM je važno da se ne mogu izmisliti nadimci. Sad ne mogu smisliti ime tog tipa za budućeg bebaća ili bebačicu.
a mama opet uspjela pronaci nadimke :DEci prvotno napisa
iz svakog imena se da izvući nadimakMejra's mommy prvotno napisa
![]()
btw-jel kome lijepo ime kian?
Sanjin je bosansko ime. Znam ih odraslih tona mala. 8)Lindsay prvotno napisa
ADRIAN JE PRAVO MUŠKO IME
Ko Adrian Brody, bas je sladakVESNA25 prvotno napisa
![]()
Bornel, Rim, Doa, Kalin, Riano, Loreno, Tibor, Ivor, Diano, Tiano, Moreno, Arian, Javor, Jasen, Tai, Tio
Bas dobro sto se ukusi razlikuju - ja bi s ove gornje liste imala problem izabrati imeRianea prvotno napisa
![]()
Ja vise volim 'obicnija' imena - Mario, Bruno, Robert, Igor, Mislav, Luka te dalmatinska Duje, Sime, Roko...
A što mislite o imenu Ivan Luka? Naime, i jedan i drugi deda su Ivan i oba su divni ljudi i nekako nam se činilo baš zgodno uklopiti to Ivan sa Luka (ime za koje smo se prvo odlučili, pa zaključili da je Luka danas jako često ime).
Pa niste bas ni sa Ivan 'uboli' rijetko imeivano prvotno napisa
![]()
Meni su oba imena OK, sad je samo pitanje hocete li koristiti oba ili ce u praksi jedno ostati vise kao ukras...
summer imaš pravo, kao i kod svih duplih imena u praksi će se koristiti samo jedno od dva....ali fakat mi je teško smisliti ime za dečkića, sa ženskim imenom nisam imala toliko muke....
Moj se suprug zove Ivan, sin Leon ako bude curica bit ce Anatea.....a ako bude decko jos neznam.
Meni se strasno svidjaju imena Jan, Mak, Tin i Damir, a MM niti jedno od pomenutih. Ako bude djecacic zvace se Adi, iako ih u Sa ima na izvoz :shock:
Ja imam Domagoja i Leona, meni su još super bila imena:Stribor, Damjan.Ja sam inače za domaća imena ali sam i za kompromis s MM uvijek![]()
David, Jošua, Timotej (Tim, Timothy), Dominik, Dori(j)an...![]()
JošuaElly prvotno napisa
![]()
:D
Moja cura se zove Eva Marija i upravo je tako i zovemo. Ljudi se malo zbune kad prvi put čuju, ali ako je u uporabi Ana Marija kao svakodnevno, zašto ne bi i Eva Marija ili bilo koje duplo ime. Hoću reći, ovisi kako se roditelji postave. Ako želiš dva imena (pod uvjetom da nisu predugačka i da pašu skupa), to može postati jedno, novo ime.ivano prvotno napisa
Meni!!! Super je!silmarien prvotno napisa
Ja sam za svoju djecu smislila: Noa, Ian i Ana.
Zasad imam samo Nou (dečko, naravno).![]()
previše asocira na kain.silmarien prvotno napisa
Bas je Eva Marija lijepo ime....još nisam naišla na to ime...a ja čekam četvrtak da se bebač izjasni što je, pa ako je dečkić počinje finalno odlučivanje da li će biti Ivan Luka ili nekako drugačije....aleta prvotno napisa
![]()
![]()
i meni se sviđa Franka i Ivan Luka, a bogme i Ivano!
vidiš, mene uopće nije asociralo na kaina :shock:truba prvotno napisa
LeiA, noa je super ime..baš mi se sviđa..
noel mi je ok..ali mi nikako ne bi pasalo uz prezime![]()
Mene Kian više podsjeća na Ian samo je još originalnije!silmarien prvotno napisa
Hvala, hvala!![]()
Ni mene.silmarien prvotno napisa
![]()
Kian je bas slatko. Mi smo na listi imali i Ian, ali je dosta ljudi na kojima sam ime 'isprobala' to izgovaralo kao Jan, pa je otpalo.
mm i ja smo veliki ljubitelji Star Wars-a, pa nam se praaaaavo svidja ime Anakin. Al' svi nasi prijatelji i rodbina nas blijedo gledaju i odmah predlazu neka druga imena![]()
Kako se vama dopada ime Anakin?
Jučer sam nakon duuuugo vremena čula muško ime koje mi se baš svidjelo: TADEJ!
Ja sam LeiA, dakle, trebam li još šta napisati? Anakin je super ime!gigamama prvotno napisa
Ja sam razmišljala da je Noa bio kćerkica, da bi se možda zvala Leia, ali sam mislila da bi svi to brkali s Lea.
Ne dajte se! Imate moju punu podršku! Svom djetetu dajte ime koje vi želite!!!8)
Ne znam da li sam ovdje pisala, ali naš izbor je već duže vrijeme (s obzirom da se na malog miša čekalo preko 2 godine) VILIM.![]()
Kak vam zvuči? U početku, kad sam zatrudnila i ljudima smo govorili ime, na žensko su svi odreda lijepo reagirali, a za Vilima su svaki put "Kako? Aha, Vilim." Pa sam se ja nešto dvoumila, ali hvala Bogu prošlo me i sad sam i više nego sigurna u to ime.
Doduše, još nisam sigurna da li ću pitati doktora za spol, vidjet ćemo što će biti. :D
Sviđa mi se Vilim, bilo je i na mojoj (široj) listi.
Meni se sviđa, a i M. isto.Jelka prvotno napisa
![]()
LeiA, hvala na podrsciLeiA prvotno napisa
Kod nas je za kcerku isto bila opcija Leia.
Uvijek sam htjela imati blizance koji ce se zvati Luke i Leiagigamama prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
Naš se mali miš zove GRGA,ne Grgur,jer bi opet svima na kraju bio Grga,i to je bila tatina ideja,meni se odmah dopala.A da je bila cura bila bi TONKA,to je bila moja ideja,a i tata se odmah složio-kak smo ja i MM "dogovorni",čudo jedno!A nadamo se da će jednog dana i Tonka doći nasvijet! [/u]
buduca mama nova na forumu...evo koja ideja glede imena za decke:
Kuzma
Edo
Vito
Lav
Pjer
Andrija
Jakov
Maro
Frane
Jakša
Max
Sergej
Ernast
Tvrtko
Tito....
nadam se da je od pomoci.......![]()
![]()
![]()
Za prvu bebu uopće nismo imali mušku opciju imena. Ništa mi se nije sviđalo, svaki drugi je bio Luka. Na kraju sam našla spasonosno LUCIAN.
Sada pak otprve imam soluciju za muško ime - VITO, a muči me žensko.
Inače sviđa mi se još i Adrian (MM ni da čuje), JAN, BRUNO. Problem je što imamo prezime uz koje malo što paše, a muški ga mora nositi uz ime do kraja života.
Usput, imam frendicu čiji se sin zove Zen. SVI su se čudili kad su prvi put čuli. Mi se često družimo jer su vršnjaci i što više pričam o njemu i izgovaram njegovo ime svi su se NAVIKLI i nikom više nije čudno. On je jednostavno... Zen. Kao što bi vaš sin bio jednostavno... Anakin!gigamama prvotno napisa
![]()
Ja znam jednog psa koji se zove Zen 8)LeiA prvotno napisa
Za muska imena su mi favoriti za sad
Robert,
Viktor,
Rudolf,
Oliver, ( to je sa slovom "r" ) a bez tog slova razmisljamo i o Daniel ili David...
sad sam u dvadesetoj nedelji, jos neznmao dal ce biti decko ili cura .. ( a ja se potajno nadam jednom malom robertu.. hehheh )![]()
Ja znam jednog koji se zove Sara.Mala01 prvotno napisa
LeiA prvotno napisa
![]()
nama je jako lijepo.btw-jel kome lijepo ime kian?
već duže vrijeme nam je u užem krugu kao potencijalno ime za sina, ako ćemo ga imati![]()
Budući da sam pokrenula ovu diskusiju oko muških imena koja imaju "r" u sebi, samo da kažem da se u međuvremenu mali miš rodio, i zove se Ivor 8)
Cestitam!!!!! :DMala01 prvotno napisa
i mi se pridruzujemo cestitkama !!!!!!!! :D :D :D
jel mali Ivor dobar? kako ti prosao porodjaj?![]()
Hvala, hvala svima!... dobar je, jede ko lud, porod ok... ali nećemo sad ovdje zatrpavati topic o muškim imenima sa rođenjem našeg malog IvoromGabriela prvotno napisa
(ima neki drugi podforum za to, zar ne? malo ću pregledati pa možda napišem koju riječ o porodu ako stignem-dok je još friško).
Samo sam htjela reći kako smo se konačno odlučili za ime (još u bolnici kad su mi ga donijeli prvi put nisam znala), no kad smo došli doma, tata i ja smo zajedno odlučili da nam je Ivor ipak favorit.
Baka je već naša nadimak za tepanje: Ivorko!!očito se to ne može izbjeći koje god ime da daš djetetu.
Mala01, čestitam!! :D Pa što si tako samozatajna, brzo otvori topic na čestitkama, a onda čim uloviš vremena čekamo tvoju priču na pričama s poroda.![]()
Rezultati amniocenteze pokazali --- jos jedno musko --- i mislim da ce se zvati Ivor, o tom imenu vec razmisljam par godina....
mi nikako da nademo musko ime, zapravo postoje 2 varijante, al nije definitivno odluceno, za curicu od prvog dana imamo ime i necemo mjenjati, al nekako nam musko nije leglo kak spada, nadam se da cu naci nesto ovdje do onda (jos nisam, sorry cure)
problem mi je sto me imena podsjecaju na osobu koju znam sa tim imenom i automatski to ime otpada, jer ne zelim da me djete podsjeca na nekoga, pogotovo ne nekog ne simpaticnog lika
ne znam, mozda previse kompliciram (kako mi MD kaze za sve stvari)
inace varijante su: Marino ili Roberto