ne "pisšnja", već pišonjasmajlić prvotno napisa
![]()
ne "pisšnja", već pišonjasmajlić prvotno napisa
![]()
Ako bude po mom bit će ADRIANO.
ako bude dečko dat cu mu ime Vern
MATA - prekrasno slavonsko(nadam se) staro ime. Ali nikad ne bih mogla nagovorit svog mm na to
TOMA - mislim isto tako.
LUKA- njegov favorit. Ja fifti fifti.
TIAN - super ali mm
:/
Ah, taj mm, srećom pa je bila curica i bilo je po mom
Od pregršt prijedloga, MM se dopao Jakov, koji je bio i moj prvi izbor.
Tako da na proljeće očekujemo jednog malog Jakova. :D
Nakon slanja posta, malo sam prošvrljala po topicu i vidjela da je sve puno Jakova. Meni se ime Jakov sviđa godinama, mada nisam poznavala nijednog.
Vjerojatno mi se dopalo kako zvuči /profesor Jakov/ iz pjesme.
Mislila sam da je to gotova stvar, a sad me malo kopka što je toliko često, ne bih baš voljela da su 5 Jakova u jednom razredu. :/
Vjerojatno mi se dopalo kako zvuči /profesor Jakov/ iz pjesme.
anny 42 a da je curica bila bi mara pogibeljcic![]()
![]()
![]()
Pa nisi ni daleko, jedna je varijnta bila Marta, da bas nije preočito.loo prvotno napisa
![]()
oduvijek sam svom sinu (ako ga jednom budem imala) htjela dati ime tomislav....ali, kao i uvijek u zivotu, postoji razlog zasto ne: MM se vec tako zove.
dugo smo razmisljali, cak i dok jos nisam bila trudna, i nikako se nisamo mogli slozit, dok jednu noc nisam sanjala, da imam sina i da se zove ŠIMA. tomislav je bio odusevljen...sad samo jos treba biti decko!![]()
Pa ima vrlo originalnih imena, moj pišonja (ako ginićka nije pogriješila) ce se zvati Đuro, ne znam čije je to ime, ali kraj mm-a nisam imala izbora(da je meni tata poginuo u ratu mozda bih htjela da se dijete po njemu zove). Mi ga već sada zovemo Đuka, što je pravo slavonsko ime, ili nadimak, ako niste znali u Slavoniji Đuka je skraćeno od Đuro
![]()
inače mi se sviđa ime Gabrijel, ali od pomisli da mi dijete netko zove Gašo mi se diže kosa na glavi.
Ako jos koje bude muško možda bude Mata, to mi je lijepo slavonsko ime. Ako bas zelite uvjeri svoje mm, uvijek imate taj argument da će dijete nositi njegovo prezime pa zašto onda vi bar ne bi odabrali ime!anima prvotno napisa
evo dosla sam malo kod mame u bec i odmah s vrata me napala, kako to mogu dati sinu ime Sima i kako je to odvratno i najruznije ime sto postoji, i zasto ga ne zovem ovako ili onako. zena se ono totalno zagrizla u tu temu da je meni skocio zivac ii morala se derati na nju kao na malo dijete. cak sam joj rekla, da iako bude curica, iz inata bih je zvala Sima....
jesu li vas mame takve?joooj, mm mi je rekao da odmah sjednem u bus i da se vratim doma - kao pune mi glavu samo glupostima![]()
nakon pet minuta zivciranja sam se samo slatko nasmijala i rekla, "pa i ne moras ga volit!" a ona je samo stidno rekla "pa naravno da cu ga volit...svejedno kako se zove".
ne znam otkud ta averezija protiv tog imena, ali mozda neka bivsa ljubav koju nije prebolila??? haha
Đuro je Jurajmina30 prvotno napisa
ja sam nova na forumu. prije dva dana smo saznali da je muškić i zvat će se Dominik :D . u 25 tjednu smo
đuro i đurđica su moji favoriti,ali posto ne zivim u hrv zbog ovog đ bi djete moglo imati samo problema...ali dogovor je pao da ce u crkvi biti krsno ime...a i prigodno je posto bebica dolazi u proljece....
Moj pišonja će biti Korado!
ANNY- kad se vec raspravlja o imenu JAKOV i meni je to favorit i vec sad bebicu oslovljavam tim imenom sto je u redu ako je dacko no sto ako bude ipak curica i na kraju bude imala komplekse zbog toga
Meni je ime prekrasno a dopalo mi se sasvim slucajno onaj dan kad sam saznala da sam trudna bio je sveti Jakov i slucajno sam nabasala na katolicki radio i bas su pricali o Svetom Jakovu i sto to ime znaci!
JAKOV= onaj koji sljedi bozji put!
Rezerve su mi : Mihael i Patrik![]()
Vendela, meni se već dugo sviđa ime i nisam imala pojma da je trenutno toliko eksponirano, baš mi se činilo pomalo arhaično i rijetko kad sam razmišljala o njemu, a ispada drugačije.vendela prvotno napisa
I ja svom mišeku isto tepam i zovem ga imenom, dr. je rekao da je 100% siguran da je dečko. Jako mi se sviđa značenje imena i tvoj izbor. :D
A ako se kojim slučajem prevario, nadoknadit ču JOJ tepanje.
![]()
nije jakov toliko exponirano ime koliko se čini![]()
meni se u nekoliko navrata dogodilo da su se ljudi začudili kako sam odlučila dati sinu tako staro ime, pogotovo oni iz zagorja i istre.
Moj tata je prvo pito da jel ja to znam kakvog Jakova no kad sam mu objasnila da ne ali da mi je ime bas ono skroz super i da je to u biti staro ime
reko je da je to moj izbor i moje djete i da on se moze samo slozit i naviknut jer tu kod nes nije uobicajeno!takav vem je moj tata! praktican i nikad ne osudjuje i ne predbacuje! najbolji tata ! E da ni je i mama takva!
pa di bi mi bio kraj!
no i ona ima svojih vrlina ! pusa mojoj mama!
a vama do citanja i cuvajte svoje anđeleke!
![]()
![]()
Josie,josie prvotno napisa
drago mi je da imaš takva iskustva, tim više što imaš malog Jakova.
Ja sam odlučila bit će još jedan i to točno negdje godinu dana mlađi od tvog.![]()
Još sam daleko od biranja imena, treba prvo potvrditi T. Ali MM-u i meni se sviđa da ako bude dječak, da se zove MATO. Ne Matija, ne Matej, ne Mate nego MATO. I tu imamo konsenzus. A za curu još pregovaramo. (A možda će nam trebati i oba imena).anima prvotno napisa
Meni je Jakov bilo ime broj jedan kad sam bila trudna s Markom, ali taman se nakako poklopilo da se u to vrijeme rodilo nekoliko Jakova oko nas, pa ga MM nije htio (neće on trendovsko ime).
Možda pristane za drugo.
Inače meni je super ime Kai, zaljubila sam se u to ime još kao curica kad sam čitala priču o Snježnoj Kraljici.
i tek ovdje sam vidjela da ima još ljudi kojima se to ime sviđa... nažalost MMu je grooozno![]()
noa je trebao biti noa jakov, mm bi rado da drugo bude jakov ako bude dečko, ali ja sam se malo ohladila jer sam ga bila namijenila noi, no ništa nije isključeno
ali u zadnje vrijeme samo čujem to ime, dosta je često, ma što džozika mislila o tome![]()
makka i meni je kai prekrasno, ali me previše podsjeća na kaj pa mi to nije opcija za moje dijete
molba s rtl-a
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...014&highlight=
nakon svih mojih navijanja za Jakova ( sto ne znaci da i dalje nisam zagrijana za to ime) no imam jos pokoju soluciju i da stvar bude zanimljivija sve mi se vise svidja ono sto sam uzela u obzir kao alternativu a to su sljedeca imena : Ivano, Sebastjan i Mihael
eto kod nas definitivna odluka pala na Roko j..... prije 13 god na taj dan se mm i ja spetljali.![]()
Pusa svima. Evo prvi put se javljam, premda već duže vremena čitam ovaj forum. Trudna sam 18+5, a jučer sam saznala da nosim dečka. Presretna sam jer već imam curicu Lanu. Vezano uz ime, mislim da će moj dečkić biti Josip. Nekako za curicu mi pašu "slatka" imena tipa Lara, Nika, Stella ... Ali za dečke preferiram ozbiljnija imena, pa ipak će oni jednog dana biti glava obitelji (moš" mislit)![]()
.
jos ne znamo, niti se mozemo dogovoriti, ali ima vremena...
meni se svidja Ivano(mada bi stvarno previse bilo uz mamu Ivanu i tatu Ivicu), zatim Marino... Luka, Marko... i tako...
Neznam kako se ime tacno pise mislim da je zeak izgovara se ziik...biblisko je ime i mrak mi je...
I meni se sviđaju takva imena, npr Joshua ili Jeremy/Jeremiah, šteta što ne zvuče lijepo i na hrvatskom.
Ne bi baš djetetu dala ime Jeremija :/
i Zach iliti Zachary mi je super
Ja sam htjela da se deckic zove ili TOM ili ROK a na kraju smo dobili curicu al su mi super kratka i neobicna imena.
i da, to je od Ezekiel,josie prvotno napisa
a jeremija je jednostavno pre Alan Fordovski 8)
mi Jakova često zovemo Jackie, nije planirano, jednostavno je mm krenuo s time i tako je ostalo.
da nije bila Nila, bio bi REBEL...mmmm, to ime me obara!!!!!![]()
Kad sam zatrudnila znala sam da nosim Jakova, to ime sam dugo čuvala za svoje dijete. A ženska varijanta je bila Margita ( vidim da Lutonjice, imaš to u potpisu i baš mi je super vidjet ga). A svi su me htjeli pojest da imam grozno starinska imena za djecu. Sad na kraju ima stvarno dosta Jakova..
Lutonjica prvotno napisa
ma ima nesto.....ali samo ime REBEL kao bunovnik (bez razloga
)
pregledala sam danas katolički kalendar, i nađoh ime Gaj
ukucala u pretražnik, nema ga na forumu
Na prvi dojam mi se baš svidjelo, zvuči mi snažno, valjda kao Gaj Julije Cezar.
Kažem MMu ......samo je okrenuo očima![]()
pa da ga od milja zovu Savski 8)makka prvotno napisa
to je moja prva asocijacija, druga je Momčina (guy)
, da tak sam si i mislila!
kad sam ukucala ime u pretražnik izbacilo mi je samo Savski gaj....
ja nisam iz Zgpa nemam tu asocijaciju
gle tko se javio,
pakujem se već sat vremena, al sad stvarno odoh
MM radi noćnu pa mogu visit na forumu da me ne potjera u krpe hihi
ako ikad budem imala sina bit ce Dante![]()
lijepo mi je Dante. mada za sad znam samo jednu curicu Dante![]()
Ja malo svratila sa pdf Prije začeća... mi samo biramo imena iako bebe još nema, za muško se ne možemo dogovoriti, ja bih Ivano, a MM Roko. Meni se to ime ne sviđa, a njemu Ivano....tako da ne znam....
Inače ne volim baš obična imena poput Ivana, Marka... a ni baš ona neka čudna poput Svemir i tako... ipak to dijete treba godinama živjeti s tim imenom, zamislite kad bude odrasli čovjek i pitaju ga ljudi kako se zoveš, a on Svemir, :? ajd vi povjerujte, ili Izvor, ili Zapad ili tako baš neka neobična imena... :/
mislim da je od Gaj nekakva hrvatska varijanta Kajo