Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Različiti izračuni gestacijske dobi u tjednima.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Različiti izračuni gestacijske dobi u tjednima.

Molim da mi netko ovo objasni ako razumije. Danas, 19.01.2007. ticker u mom potpisu izračunao mi je da sam točno u 21. tjednu. To bi po onom krugu za računanje kod moje doktorice bilo 20+6, jedan dan manje (ne pitajte me zašto). Kada sam danas išla na UZ u bolnicu tamo su mi izračunali da je 21+1. A UZ je pokazao da je bebica stara 20+3. Dali je moguće da se toliko razlikuju njihova mjerenja i kako mi se onda na kraju računa termin? Po UZ iz bolnice je beba mlađa za 5 dana a po računanjima od doktorice je to 3 dana. Mislim znam da nije puno ali me samo zanima zašto ta razlika. Jer ću na kraju ja biti ta koja će morati dolaziti na svakodnevne neugodne preglede ako budem "prenijela" (po njima) tih 5 dana. :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Šta baš svima se poklapa računica?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni je na zadnjem UZV, kad sam bila 29+5, većina mjera bebice bila oko 31! (30+5, 31,..) ali se moja dr. nije oko toga uznemiravala, ona se drži onog termina kojeg je pomoću UZV u 12. tj. dobila. Navodno je taj pouzdaniji jer se bebe ravnomjernije razvijaju u tom početku. Kasnije su veća odstupanja tj. razlike. Po ciklusu se ja ne mogu ravnati jer je vrlo nepravilan.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi se ravnamo po ciklusu, uredni su traju 28 dana i ovulacija je bila 14 dan (mjerila sam temperaturu)
    a termin mi je p otome 06.06.
    predzadnji put je po bedrenoj kosti bio termin koji dan prije, a po glavici koji dan poslije.
    po zadnjem pregledu je po bedrenoj kosti točan u dan, a po glavici 5 dana prije.
    ma to ti ovisi u kojem tjednu koji dio bebinog tijela brže napreduje a i o načinu obilježavanja, vjerovatno si primjetila da oni križićima oznaće kost, glavu ili trbušćić i tako mjere. I kada se doc. zabune za jedan milimetar ti dobiješ drugačiju mjeru.
    mislim da se i doktori ipak drže onog prvog termina napisanog u trudničkoj knjižici ako nisu odstupanja veća od 2 tjedna

tak osu bar meni rekli

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I meni je jasno da termin poroda se ne mora poklapati sa terminom prema UZ. I što je najbolje UZ pokazuje starost bebice točno koliko i treba biti po mojim računicama tj. par dana mlađa. Ja ne razumijem zašto se termini koje izračunavaju doktori, razlikuju za par dana bez obzira na UZ. A ta računanja se odnose od ZDM do ODP koji je svima isti, tj. 01.06.2007. a datum ZM je bio 25.08.2006. I sada, po mojoj doktorici ja sam trudna 21+1, po tickeru 21+2 a po doktoru iz bolnice 21+3.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Oni uvijek računaju od prvog dana ZM, bez obzira na sve. Nš se ti ne bini, i tako će beba van kada će ona htjeti.
    Meni je na prvom UZV bila trudnoća za tjedan dana manja( tako je i po mojoj računici). Sa 9 tj. su rekli da je točno po UZV za 9 tj. Jel to znači da prebrzo raste?

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

vrlo jednostavno, 20+1 ti je 21. tjedan jer si napunila punih 20 i ušla u 21. to ti je i tako sve otprilike, jako malo žena rodi na termin.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Saki79 prvotno napisa
    Šta baš svima se poklapa računica?
    ja ne znam nijednu ženu kojoj se računica poklapa.
    bebino tijelo različito se razvija, standardi su raznorazni, pa kako kod koga naletiš.
    uglavnom, to apsolutno nije ništa oko čega bi trebala razbijati glavu.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

svako mjerenje an UZV pokazat će drukčije trajanje trudnoće.....ako doktor pomakne milimetar lijevo ili desno dobit će drukčiji rezultat, to je normalno.....

Ona razlika od jednog dana je zato jer oni na onom svom krugu imaju tabelu po 4 datuma u mjesecu i onda oduzimaju i zbrajaju...i meni je uvijek jedna dan razlike po tickeru injihovoj tabeli...

To je sve normalno, nemoraš se brinuti....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa
    svako mjerenje an UZV pokazat će drukčije trajanje trudnoće.....ako doktor pomakne milimetar lijevo ili desno dobit će drukčiji rezultat, to je normalno.....

Ona razlika od jednog dana je zato jer oni na onom svom krugu imaju tabelu po 4 datuma u mjesecu i onda oduzimaju i zbrajaju...i meni je uvijek jedna dan razlike po tickeru injihovoj tabeli...

To je sve normalno, nemoraš se brinuti....
    Maša shvatila si me. Za UZ mi je potpuno jasno i normalno nego me taj njihov krug zbunjivao. Po tom njihovom krugu odstupaju dani. Ne pokalpa se zbrajanje od doktroice i ono iz bolnice.

Hvala vam puno svima na odgovorima.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

znači ako je meni isti dan ginić izračunao 32+1/7, a na ultrazvuku 32 i 3/7, to je ok? ...zanima me sad ako bi mi netko kome bolje ide matematika nego meni morao reći kada sam onda ostala trudna?? jer ovo se ni jedno ni drugo ne poklapa prema mojim proračunima!!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema to veze s matematikom
    ako sama ne znas tocan datum zaceca (npr. pratila si BT i sluz, ili si se sexala samo jednom u mjesec dana...) to ti nitko ne moze tocno reci. plus sto treba voditi racuna da spermici zive nekoliko dana, znaci ne mora biti da si zatrudnjela onaj dan kad si imala odnos, nego i do 5 dana kasnije....
    zato se termin poroda racuna od prvog dana posljednje menstruacije jer je to jedini datum u koji mozemo biti potpuno sigurni.

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

u svakom slucaju, malo je ot, ali kad se vec govori o predvidjenim datumima poroda (ovo je savjet koji je netko na forumu vec iznio, ja ga prenosim, potaknuta vlastitim iskustvom): sve koje jos niste obavijestile siru i uzu rodbinu i prijatelje o tocnom terminu, dodajte tjedan dana - tako cete bar malo umanjiti stalno zivkanje i zabrinute pozive mama, svekrva, kuma, prijatelja, koji ce uslijediti od dana kad se ocekuje porod pa nadalje.
    ja sam 40+4 i sad svima moram tumaciti da mi je po uzv-u trudnoca tjedan manja, jer su svi zabrinuti sto sam prenijela (u kolektivnoj svijesti starije generacije, prenosenje je jako rizicno, ak se ne rodi na termin treba indukcija i sl )...
    kad nisam rodila u nedjelju, vlastita mi je mama to komentirala 'evo, opet problemi'

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •