Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Ponovan rast temperature u gripi

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Ponovan rast temperature u gripi

Nisam znala kako formulirati naslov.
    Šef (5,8) je završio za vikend u bolnici jer je neskidljiva temperatura, grč, povraćanje i točke koje su doktora asocirale na petehije sličila na žeštoki meningitis.
    Međutim, CRP je bio ok, točkice samo točkice, povraćanje od previsoke temperature...u svakom slučaju, gripa.
    Nalazi aspirata okej.
    Temperatura mu je preksinoć pala (s 40 na 38) i jučer je bila od 37,8-38 čitav dan.
    Međutim, sad je opet skočila na skoro 40.
    MOže li to biti samo nastavak gripe, ili je moguća neka komplikacija (temperaturu ima od petka navečer)?
    da što prije ponovno vadimo crp, ako postoji mogućnost da je nešto...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moguće da je takav tijek gripe, i zari i MM-u je prvo bila par dana visoka temp, pa par dana niska, pa onda opet skočila gore. zari je takva skokovita temperatura ukupno trajala 8 dana, a MM-u 7 dana. nisu bile komplikacije u pitanju.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kod nas je isto dva dana pala, pa opet naglo skočila.crp uredan, ali moj ped. želi rtg pluća, iako ne čuje ništa na njima i crp je uredan.jako je temeljit i ništa ne prepušta slučaju.ja sam se protivila, ali on kaže da ima npr.upala pluća koje se ne čuju...on smatra da nisu u pitanju komplikacije ali želi biti siguran,jer smo bolesni od stare godine,na upalu grla, nakalemila se gripa
    eto ,,,,

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam prošle godine imala svinjsku gripu, isto par dana visoka temperatura, pa pala, onda opet narasla. Ja sam se tada odlučila ipak otići do bolnice za svaki slučaj. Slikali su mi pluća, sve je bilo ok, dr. je rekao da je to često da padne pa opet raste. Meni su dijagnosticiralii tešku dehidraciju i cjelodnevnu infuziju.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam čula da svinjska gripa ide u dvije faze, 2-3 dana viskoka temp.
    , malo se smiri i onda opet jako visoka temp.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala vam.
    btw, gripa je grozna, oborila mi je dečke (dijete i muža )

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ema je imala 3 dana temp do 40. Drugi dan smo otišli pedici koja je rekla da je bez greške gripa. Onda je temp. naglo pala i 2 dana nije uopće imala, da bi sljedeće jutro opet skočila na 38,5.
    Otišli smo ponovno na pregled i rekla je doktorica da je početna upala pluća i da je to često kod ove gripe da se spusti na pluća.
    Dobili 3 dana sumamed i sad se čini ok. U srijedu nam je kontrola. Temperatura se nije vraćala, sad samo jako kašlje i još uvijek joj curi nos.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •