Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Posjet psihologu

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Posjet psihologu

Pedijatrica je mog 5-godišnjeg sina uputila na pregled psihologu u sklopu obrade zbog noćnog mokrenja. Preporučila nam je da taj pregled obavimo u Poliklinici za zaštitu obitelji grada Zagreba (ili tako nekako) u Gajnicama. Ima li tko friška iskustva kako tamo izgleda jedan takav pregled? Kako pripremiti dijete, što mu reći? E da, možda određenog psihologa za preporučiti?

Unaprijed hvala

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Reci mu da će ići kod jedne tete koja će se s njim malo igrati, crtati i pričati s njim.Ne treba nikakva posebna priprema, klince obično zabavljaju zadaci kod psihologa.

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Hvala, tako sam si i ja nešto mislila da bih rekla. Malo me brine kako će se on tamo ponašati jer zna biti dosta stidljiv pred nepoznatim ljudima.
    Tanjads, imaš li nekog psihologa za preporučiti?

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Može li mi netko s iskustvom reći kako izgleda otprilike jedan odlazak psihologu? Što se očekuje od djeteta i od roditelja? Bila bih zahvalna za bilo kakvu informaciju jer bih htjela nekako svoje dijete pripremiti i usmjeriti. Inače je sramežljiv.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa upravo ovako kako ti je Tanja rekla,sto se tice samog razgovora sa psihologom. Ako je išao u vrtic psihologu, i to mu je bilo OK, podsjeti ga na to. Dobro je odlazak mu nagovijestiti dva-tri dana ranije pa mu opet sve skupa ponoviti pred sam odlazak.

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nije nikada imao priliku razgovarati s psihologom u vrtiću. zato me i zanima što mogu očekivati.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Dat će mu da crta, pa ga pitati neka temeljna znanja za tu dob te vjerojatno dati da slaže kockica, možda sastavljanje slika i sl. -ovisi koji test primjeni, ali za klince su uglavnom svi ovakvi. Obično dijete crta ili se solo igra s igračkama dok psiholog priča s roditeljem, za to vrijeme se i dijete privikne na situaciju, pa onda priča i radi s djetetom. A tebe će pitat o djetetu- od trudnoće i dojenačke dobi nadalje, o razvoju motorike, govora, socijalizaciji (barem tako rade na Goljaku, možda drugi manje anamneze uzimaju)... i o odnosima u obitelji i emocionalnom razvoju. Ja bih preporučila Snježanu Bilač i Tatjanu Puljiz s Goljaka, no ne znam rade li s vanjskim pacijentima (ili privatno). Klaićeva, Polikinika Argentinska- rade dijagnostiku, no ne znam ih, vjerojatno su ok.

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Puno ti hvala na korisnim informacijama. Naručeni smo za tri tjedna tako da imamo dovoljno vremena za pripremu.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno Psihološka obrada

Da li netko ima iskustva sa psiholioškim centrom Tanje Sever? Trebamo na psihološku obradu kod psihologice Romane Lesić. Ako netko ima iskustvo molila bih da mi se javi.

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

PCM ti je najkvalitetniji psihološki centar u Hrvatskoj. Tanja Sever je po meni a i po mišljenju struke od koje je dobivala i nagrade i priznanja za preventivni rad s djecom, najbolji psiholog kojeg sam do sada srela (a sretala sam dosta). Ona jednostavno razumije djecu iz dubine svog bića + stručno znanje= psiholog za preporučiti.

Meni je jako dobra i psihologica Marina Grubić s Rebra.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala ti.

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj sandy-l prvotno napisa Vidi poruku
    Pedijatrica je mog 5-godišnjeg sina uputila na pregled psihologu u sklopu obrade zbog noćnog mokrenja. Preporučila nam je da taj pregled obavimo u Poliklinici za zaštitu obitelji grada Zagreba (ili tako nekako) u Gajnicama. Ima li tko friška iskustva kako tamo izgleda jedan takav pregled? Kako pripremiti dijete, što mu reći? E da, možda određenog psihologa za preporučiti?

Unaprijed hvala
    ja imam sina od 4 i pol godina ,koji po danu sasvim normalno kontrolira mokrenje ,ali po noći imamo problem ,on jednostavno ne osjeti da mora na wc.
    ja nekako imam mišljenje da on prečvrsto spava ,pa da je to razlog njegovog zapišavanja u krevet.
    sad si me bacila u razmišljanje sa svojim postom.
    jel tvoj sin po danu normalno kontrolira mokrenje?!

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da, danju normalno funkcionira. Baš smo danas bili kod psihologa, ona ne misli da je to neki veliki problem, odnosno ne vjeruje da je uzrok psihološki. Treba mu dati još malo vremena. Pričekaj do pete godine, a ako se stvar nastavi i nakon toga, obrati se svom doktoru. Po meni je uvijek bolje reagirati nego čekati.

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

jel vam nešto pametno savjetovao?

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naša psihologica je rekla da ako je sve organski OK, da neka djeca jednostavno kasnije uspostave kontrolu - ako uspjevaju preko dana, a ne po noći, onda smao puuuuno strpljenja i čekati da sazriju svi potrebni organi ... nekada to traje i do 10. godine

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Savjetovala nam je da se ponašamo manje-više kao i dosad: da ga ne grdimo, ne dižemo po noći da ide na wc, da kontroliramo unos tekućine uvečer.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da se ubacim na temu
    mi smo poslani kod psihologa jer dr. u neurorazvojnoj ambulanti nije mogla napraviti pregled jer je mali bio izrazito "nesuradnički" raspoložen
    i inače imamo problem: kod ulaska u bilo koju ustanovu koja "miriše" na doktore i sl., počne panično vrištati, bez mogućnosti da mu skrenemo pažnju i smirimo ga
    zamislite onda svaki pregled kod doktorice na što liči!!! stres meni, stres njemu, stres doktorima

da li je ovo neko psihološki indikativno ponašanje? ukazuje na nešto?
    mislim da će i kod psihologa na isti način reagirati i vjerojatno ništa od njega neće saznati
    već strah od "bijele kute"? neka trauma iz ranog djetinjstva?
    ima li sličnih?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •