fresia cestitam!
fresia cestitam!
TRUDNICE U 2011.g. (termini poroda)
hrabrica29 - 03. 12. 2011.
TOMISLAVA - 11.12.2011.
makica - 16.12. 2011.
arizona311 - 23.12.2011.
ANGEL_26 - 23 .12. 2011.
nata - 28.12.2011.
milla2 - 06.01.2012.
sumskovoce - 14.01.2012.
MAME U 2011.:
sandric 16.2. 2 dečka
denny 11.4. 2 curice
dragoness 21.4. 2 dečka
Tibi - 23.05. cura i dečko
sbonetic - 14.06. cura i dečko
love2me - 17.06. 2 curice
nina1 - 20.6. 2 curice
ninochka28 - 29.06. 2 dečka
aneri - 18.07. 2 curice
pinky - 20.07. 2 curice
ivanova - 18.08. 2 curice
blizanac - 11.09.2 dečka
fresia - 14.09. 2 curice
fresia čestitke na malim PRINCEZAMA![]()
Posljednje uređivanje od ana- : 02.10.2011. at 15:38
hej cure !! evo da donosim malo novosti ,danas smo 28.tjedan jučer bili na uzv ,moja 2 muškića imaju 904 g i 1011 g ,i 21 cm visoko oba ! jel to ok po vama ? kako vaši .? i da ne gine nam carski prije 3 tjedna su bili na glavi ,a sada oboje na zadak ,u utorak idemo na pregled ,ali mislim da će biti sve ok kao i do sada
Posljednje uređivanje od milla2 : 14.10.2011. at 23:39
Milla mislim da je jos rano, jos se oni stignu okrenut, mojoj kolegici su obje cure bile okrenute glavom pa se jedna dan
prije poroda okrenula na zadak.
Mojih dvoje je na 31+3 bilo on 1500 a ona 2 kile. Jos uvjek su normalne kilaze dok je on okrenut na zadak a ona poprecno
ah a neznam doktorica mi je rekla da razmislim kako mislim roditi ,a neznam zaista...mislim da sam za sada za carski ,pošto mi je rekla dok.nakon toliko truda da ih dobijemo (IVF) da bi bilo bolje na carski.neznam vidjet ćemo u utorak šta kaže dokt...svejedno mi je za sada,samo da ih vidim zdrave i jake
I ja bih najradje na carski al sumnjam da ce me tko pitat za misljenje![]()
Izvinjavam se ako se ponavljam, iskreno nisam čitala cijelu temu,tako da možda negdje i ima odgovor, al budući da sam malo nervozna i za čitanje svih odgovora, nadam se da ćete razumjeti.
Išla sam na VTO, beta mi je 296.04, za par dana idem na ultrazvuk, al budući da sam kako što rekoh nervozna i nestrpljiva puno bi mi značio odgovor.
Ovako kolike su šanse da su u pitanju dvojke, beta rađena 11 dan?
Hvala svima na odgovorima.
a ja nemam pojma ,kako god svi mi nešto savjetuju a ja iskustva nemam da bih mogla procijeniti ,ali zasigurno idem na to šta je bolje za njih 2 .
milla razumijem te u potpunosti! I meni su dečki najveći prioritet i isto sam kao i ti u 28tt (sutra je pregled, pa javim koliko su naši veliki) i voljela bih roditi vaginalno jer je to iskustvo poroda neponovljivo i za mamu i za bebe, ali svejedno si mislim da bi njima možda bilo lakše da se rode na carski. Ali nakon carskog je dulji oporavak za mamu i ne mogu odmah biti u sobi sa nama...moj savjet je da pričekaš do 32. tt kada će se točnije znati kako su smješteni (makar kako Tomislava kaže, do zadnjeg dana nećeš biti 100% sigurna) i onda ćeš čut preporuku liječnika. Inače MPO začeće nije i ne može biti jedina indikacija za porod carskim rezom, to ne...
Vidim da nas dosta ide na pregled ovaj tjedan. Obavezno se javite kako je prošlo. Pošto smo sve sada pri kraju sve me zanima.
Milla moji u 27+0 su bili oko kilice svaki, tako da su tvoji također super. Mi smo, prvi dečkić na glavicu, drugi na zadak. Dr. nije ništa pričao o porodu jer kaže da je još prerano i da se sve stigne promjeniti. Sada u petak idemo ponovno, biti ćemo 31+0 pa ću ga onda pitati. Vjeruj mi i ja sam pod velikim upitnikom oko poroda. Stvarno ne znam kaj da mislim, vidjet ćemo što dr. predlaže i kako stvari stoje. Inaće ja sam od početka na Svetom Duhu tako da ću tamo roditi. Po forumu cure svašta pišu. Ako tko ima iskustva sa SD, blizanačka trudnoća, neka napiše svoja iskustva oko romming in-a i svega čega se sjeti da je korisno.
arizona evo mene s pregleda - da dam izvještaj. Jako sam sretna što su dečki lijepo napredovali, jedan je na 1260, a drugi na 1230 grama, i baš kao tvoji prvi na glavu a drugi na zadak. Ja sam skroz zatvorena. Moja drica kaže da se oni vjerojatno više neće izokretati jer im je gužva već sadapa nemaju baš mjesta, a za porod kaže da se mogu nadati prirodnom ako se dečko na glavu prvi spusti, a ako se spusti prvi dečko na zadak onda će bit carski. Uglavnom rekla je da je kritično još kojih 4-5 tjedana (do 32.tt) jer im tek tada dozriju pluća. A nakon toga mogu mirno roditi bez ikakvih briga.
Slijedi nam opuštena naredna 3 tjedna do novog pregleda kada ćemo mjeriti prohodnost pupkovine i vidjeti s neonatologinjom oko poroda.
Šumsko, super za bebače. Stvarno lijepo napreduju. Kao što su ti rekli opusti se naredna 3 tj. ako je to uopće moguće. Ja sam danas sanjala neke grozote. Frka me pred kraj pa niti spavati ne mogu.
bravo sumsko
arizona sretno na pregledu, svoje iskustvo sa rommingom na SD neću u detalje opisati jer je bilo grozno, ali bio je uskršnji vikend, pa nikog normalnog tamo nije bilo da nam pomogne barem oko toga da nam zamijene bebe ( rodila sam na carski, cijelu trudnoću preležala na lijevom boku, posjedanje je bilo toliko bolno da sam plakala svaki put ), a bebe plaču....brrrrrrr......grozno je biti bespomoćan, uglavnom romming je odlična koncepcija, ali su tamo još uvijek nemogući uvjeti da bi to bilo ono što treba biti
moje iskustvo je takvo, naravno da ima onih kojima je to bilo super ( u situaciji kad rodiš prirodnim putem bez nekih intervencija, kada gore nije gužva, kada dobiješ jesti prilično brzo, a ne nakon 3 dana jer se mlade sestre ne mogu dogovoriti da li rodilja koja je rodila pod općom smije jesti, a nemaju koga pitati i slično,..... )
Hej jučer sam bila na pregledu,kaže doktorica da sam otvorena za vršak prsta ,dala mi je normabele od 2 mg po potrebi ako bude kontrakcija ,ali i to sam prošla i otada ništa ,malo više mirovanja ali uglavnom sve je ok ,čak i više nego ok se osječam ...Da,izgleda da smo sve u nekom sličnom terminu ...ja imam kontrolu opet za 3 tjedna te ćemo se tada dogovoriti kada će biti hospitalizacija,kaže dok ...iskustvo moje je ,što više razmišljam o svemu i kako ovako ili onako najbolje se opustiti i čekati da budue kako doktorica kaže ,jer ja ama baš nikakva iskustva nemam ,a svačija su drugačija ,za carski do sada nitko nema riječi hvale.vidjet ćemo
ZO i ja sam podvojenog mišljenja za roming in - s jednom bebom još i da, ali s dvije nisam sigurna. Razmišljam da bi možda bilo pametnije odmoriti dva-tri dana koliko smo u bolnici kako bi skupila snagu za vrijeme kad budemo kući, bez pomoći sestara. Kako je meni termin krajem godine, možda budemo izdržali do božića-nove godine, a kad u to doba krenu godišnji odmori bit će veselo...Ali imam još vremena razmisliti.
milla drago mi je da je pregled prošao OK, miruj i opusti se, tako će ti najmanje normabela trebati. I kod mene kontrola za 3 tjedna - pratimo se u stopu![]()
arizona i meni snovi znaju biti čudni, a noći mi se čine duge zbog brojnih ustajanja i odlaska na wc. Ne mari za to, bebe su OK, u glavi pozitiva i iščekujemo najbolje, nema nam druge
Pitanje - jeste li otišle u bolnicu gdje planirate roditi na razgovor s primaljama? Napravile plan poroda?
u snovi...da svakakvi većinom užasni ,stalno ,i to tragični a najmanje će mi faliti poslije poroda stalna ustajanja na wc...a i stalno sam žedna preko noći nikako na zelenu granu a soba mi je na katu :/ spavanje 0 bodova
cure super za bebice![]()
ja sam imala hitni carski rez u spinalnoj nakon 8,5sati prirodnog pokušajai sve bi se ljepo završilo da se prvi mišek nije zaglavio a na cr se nemogu se požaliti
roming in sam imala bebice su od nedjelje bile samnom s time da sam ja rodila u petak u 17,14 i 17,15 na odjel došla u 20sati
mi smo imali problema oko cicanja pa je bilo cjelo dnevno i nočno izdajanje od 3 dana sam ih sama prematala sestre su bile ljubazne i još pomogle
ak je kaj trebalo ili po noći da se odmorimo uzimale su bebice po dogovoru na 4-5 sati da se odmorim
ja imam sve pohvale za OB Zabok 7 dan samo išli domeka ukratko moje iskustvo![]()
Završili smo sa pregledom. Za sada je sve u redu samnom i dečecima
Malci imaju oko 1,5kg 1,6kg. Čeka nas novi pregled već za 2tj.
Mog dr. nije bilo pa je na zamjeni bila mlada doktorica. Baš je bila super, sve lijepo izmjerila, provjerila![]()
Evo da se i ja javim nakon dugo vremena. Sada smo u 34. t.t. i za tjedan dana idemo u bolnicu na čekanje poroda. U 31. t.t. su oba dečka bili teški oko 1800 gr. Desni je okrenut na glavicu i nisko je položen tako da će najvjerojatnije biti prirodni porod jer bi on trebao ići prvi van, dok se lijevi nakon serklaže okrenuo na zadak. Dr. je zadovoljan bebačima a to je najbitnije. Svaki dan mi je sve teže, sve sam tromija i počinje me sve pomalo boliti. Ne žalim se već sam sretna što smo tako daleko dogurali. Još uvijek mantram sama sebi da će bebe imati 3500gr., da će se roditi u 40. t.t. i da idemo drugi dan iz bolnice kući! Mislim da sam uz ovakvo mišljenje i skoro pa strogo mirovanje, naravno uz muževu pomoć koji obavlja doslovno sve, i dogurala ovako daleko.
Pozdrav svim curama, čuvajte sebe i bebače, mislite pozitivno i manje-više sve bi trebalo biti u redu.
Veliki pozdrav i čestitke curama koje su već doma sa svojim bebačima, a bebačima ogromne puse od nas troje!
Hrabrica sretno !!!
Ja sam danas 33 tjedna i ponosna sam sto smo dogurali ovoliko jer me uvjek bilo strah prijevremenog poroda, i
ja cu sljedeci tjedan najvjerovatnije bit hospitalizirana, moji su okrenuti decko ( prvi ) na zadak a cura poprijeko pa
cu najvjerovatnije na carski ali to mi nije bas bitno samo da sve bude ok.
tomislava, tvoji su okrenuti ko što su moje bile. sumnjam da će ti se dalje okrećati u tako visokoj trudnoći, ali sve je moguće.
meni je cr bio želja jer me je bilo strah vaginalno rađati 2 velike bebe, strah za bebaće.
ako idete na cr i imate opciju izbora, preporučam spinalnu anesteziju jer je oporavak puno brži.
i pazite na svoje rezove, da vam se ne ugnjoje ko moj.
sretno svima, ne stignem pisati, vidit ćete uskoro kako je to![]()
Pinky draga drago mi je da si se javila, kad uhvatiš minutu više napiši mali izvještaj kako si, kako su bebuške, a ako ti što treba tu sam
curkeza preglede i super vijesti, svima da što duže izdržite ~~~~~~~~~~~~~
Pinky ja bih isto radje na carski jer me strah da se nesto ne zakomplicira, sto se tice rooming in-a o tome sam razmisljala
sta se ne moze dogovorit sa sestrama u vezi donosenja bebi u sobu ???
Hrabrice sretno. Ostale koje se spremaju na pregled držim fige da sve dobro prođe i da se vratite kući. Javite kako je bilo.
Ja sam jučer imala koma dan. Ništa posebno nisam radila, a sve me boljelo. Ležim na jednom boku pa na drugi, jedva se okrećem. Trbuh boli kao da ima 100 kila, ma koma, baš sam si bila sva jadna. Uf.
bebe su, ako je rooming in, STALNO sa tobom u sobi, samo se ja 3 dana nisam doslovno mogla pomaknit (nakon cr) i bila sam prištekana na kateter i infuzije, tako da ih nisam mogla niti pomilovati. a sestre mi ih ne bi htjele dodati u krevet da se mazimo, jer hebi ga, ako mi je sad doda, morat će za uru vrimena opet doć do moje sobe i stavit je u krevet, pa dodat drugu, pa za uru nji vratit, a to je pregolem posao za njih ...
btw vidim da pišete ti i još jedna cura da ste blizu 34tt. ne bojte se hospitalizacije, bolje je dosađivat se u bolnici sa svakodnevnim ctgom i pod kontrolom nego bit doma pa da se nešto zakomplicira.
mene su hospitalizirali krajem 35. tjedna, iako nikad ni mrve komplikacija nisam imala, zbilja sam imala savršenu školsku trudnoću, jer je u st-u normalno da te, kao blizanačku trudnicu, hospitaliziraju u 34. ili 35.tt
Da, meni je u subotu 34 tt i znam da ce me sutra ostaviti a sta se tice rooming-ina valjda cu i to nekako prezivjet.
Danas su bebe posebno zivahne valjda se i one spremaju na put u toplije krajeve![]()
Evo pregled u bolnici je prošao, a ja došla doma. Nisam baš nešto posebno zadovoljna. Dr. kaže da je sve ok, ali mene brine što su iste težine kao i prije 2tj. (1,5 1,6) Tiješim se da je to zbog toga što me tada pregledao drugi dr. i na drugom aparatu. Nadam se da će na sljedećem pregledu narasti. I da prvi se već spustio u porođ. kanal tako da nije mogao vidjeti dali sam otvorena ili ne.Poslao me doma, ali ako dobijem trudove da samo dođem. Dali je tko imao slična iskustva. Sada smo 33+3
Pokušavam što više ležati da izdržimo što dulje![]()
arizona, usporavanje rasta u ovoj fazi blizanačke trudnoće je očekivano pa se ne trebaš brinuti (mene je moj dr. unaprijed pripremio na to). Zamisli da nastave rasti kao da ih nije dvoje - rijetko koja maternica se uspije rastegnuti toliko da može nositi dvije bebe od 3,5 - 4 kg, pa još ako su tu i dvije posteljice i dva vodenjaka - sve to treba negdje stati!
A mozda dr. jednostavno od ta dva puta jednom nije dobro izmjerio. Ja te njihove mjere ne uzimam bas za ozbiljno,
moji su kao veci a u biti cemo vidjet tek kad izadju van. Kako su smjesteni ???
Da tako je i dr. rekao da se sada usporava njihov rast. Vidjet ćemo na drugom pregledu kako su.
Oba su na glavu, što je super za vagin. porod. Ništa konkretno mi nije rekao, uglavnom na sljedećem pregledu ćemo mjeriti njihovu težinu. Neznam kako to mislim, vjerojatno drugi uređaj. Do sada nam je pomoću uzv mjerio BPD, femur, ABD i na temelju toga procijenio težinu. CTG još nisam radila.
Tomislava, jesi li bila kod dr. danas. Rekla si da možda otiđeš. Što se tiče kontrakcija, ja ih uvijek imam. Nekad više, nekad manje, uzimam samo mg i tako. Već sam se navikla na njih. Sada me više počela boljeti zdjelica![]()
Nisam bila danas, idem u cetvrtak kad dr. radi. Meni su se kontrakcije odkad pijem normabele smanjile ali me sad dosta boli trbuh kad se po noci okrecem u krevetu. Pogotovo ako duze spavam na jednom boku a za kukove necu ni pricat, koma
Meni je u nedjelju 36 tt, tako da uskoro ocekujem sretan dogadjaj jer inace ne odgovaram za postupke
CTG sam radila obadva puta kad sam bila u Ri, i dosta tesko nadju srceko posto su dvije bebe, tako da su mene vec ledja boljela od lezanja na stolu. I obadva puta kad sam bila zene na stolu do mene dobiju trudove![]()
arizona i TOMISLAVA šaljem vam ogroman zagrljaj :hug: i mislim na vas!
Makice javi nam se kad stigneš - često te se sjetim![]()
Mi smo danas 30+6 i na zadnjem pregledu smo bili 1600 i 1700 grama, oba dečka visoko, ja zatvorena skroz. Ginica rekla mirovati da izduramo do 34tt, a gin u bolnici rekao da mogu sve samo polako. Ne predviđaju mi bolnicu, ni jedan ni drugi... Nikad mi još nisu radili CTG, čekamo taj 34tt da odem opet u OB na pregled i tada će valjda.
I ja bih mogla kukati o bolovima u leđima, kukovima koji trnu i okretanju u krevetu kao tuljan...ali bar se još uvijek mogu sama istuširati i obrisati, obuti cipele i tako...
.Javljam se iz bolnice dosla jucer. Dr. Rekao da bi carski bio za 10 dana, nisam se jos priviknula i isla bih svojoj kuci, ali nista od toga dok paketici ne stignu![]()
Tomislava pa ti ces dogurat do 38tt sto je puna gestacija za blizance, BRAVO! Neka su ti kratki i ugodni bolnicki dani!
TOMISLAVA - 11.12.2011.
makica - 16.12. 2011.
arizona311 - 23.12.2011.
ANGEL_26 - 23 .12. 2011.
nata - 28.12.2011.
milla2 - 06.01.2012.
sumskovoce - 14.01.2012.
MAME U 2011.:
sandric 16.2. 2 dečka
denny 11.4. 2 curice
dragoness 21.4. 2 dečka
nina1 - 20.6. 2 curice
aneri - 18.07. 2 curice
pinky - 20.07. 2 curice
blizanac - 11.09.2 dečka
fresia - 14.09. 2 curice
pozdrav svima evo da malo i listu ponovimo i polagano nam se prazni kolona trudnica
i povečava mamica i bebica![]()
sve ste super i još malo i anđelići če biti u vašim naručjima i fino se maziti s mamicama i tatama
želim vam što laganije dane do poroda,što manje bolni porod i najljepše susrete s bebicama od
nek neko kom se da preuzme voditi listu ja još malo pa u bolnicu na operaciju pripreme su cijeli tjedan
velikasvima
Bok,cure!
Svaki dan čitam vaše postove pa sam se sad odličila i ja prijavitiTermin mi je 1.2.2012, čekam dečka i curicu. Jučer sam prvi put bila na pregledu u Petrovoj. Tko od vas tamo prati trudnoću i planira roditi?
Moja jetrva je rodila blizankinje, jednojajčane 4 dana prije termina, i to doslovce jedno umalo nije ispalo van. Bebe su bile 3000gr. i 2950.gr, prave đevojke, ali im je mama već pred kraj bila kao slon, jadna, nije mogla niti obući išta niti hodati da ne podveže stomak. Danas su to pametne 9.-godišnjakinje, a mama im izgleda super, nikad bolje. Želim vam svakoj sreću da ugledate svoje bebice u najbolje moguće vrijeme
![]()
eris svaka čast tvojoj jetrvi (to bi bila šogorica ako sam dobro skužila) i njezinim curkama. Moji dečki su prošli tjedan bili 1600 i 1700 grama a ja se već osjećam kao slonicaiako se još uvijek uspijem obuć i obut sama, više se ne tuširam kad sam sama doma - čisto iz preodostrožnosti da se nešto ne desi...
Šaljem veliki zagrljaj Makici, Tomislavi i Hrabrici koje su nam sad na udaru - pred najljepši susret![]()
ana samo hrabro, sve će sjest na mjesto, vidjet ćeš![]()
TOMISLAVA - 11.12.2011.
makica - 16.12. 2011.
arizona311 - 23.12.2011.
ANGEL_26 - 23 .12. 2011.
nata - 28.12.2011.
milla2 - 06.01.2012.
sumskovoce - 14.01.2012.
Angels - 01.02.2012.
MAME U 2011.:
sandric 16.2. 2 dečka
denny 11.4. 2 curice
dragoness 21.4. 2 dečka
nina1 - 20.6. 2 curice
aneri - 18.07. 2 curice
pinky - 20.07. 2 curice
blizanac - 11.09.2 dečka
fresia - 14.09. 2 curice
ana- sretno![]()
Danas smo bili na pregledu i dečki su 2030 i 2040 grama![]()
![]()
mrak, odlična kilaža![]()
Bome ŠV, i ti imaš veliku šansu roditi velike bebe. Super bebice napreduju, a vi duplice, ne zaboravite, ma kako da vam je teško, ovih 9 mjesci(ili manje) će nekada biti samo jedan trenutak vašeg sjećanja. Zaista vrijeme brzo prolazi. Jedva čekam da rodi koja od vas, to mi je tako super. Blizanci, moja neostvarena želja.
cure, tomislava je rodila dečka i curicu, 19.11. cr, ne znam još detalje.
ne stignem na net od mojih curica, vidit ćete hehehe
uglavnom surfam sa moba, a sa njega ne mogu pisati na rodama (ne znam zašto, svugdje drugdje mogu)
p.s. moje bebe su bile 3300 i 2900 a dobila sam bila samo 13 kila, nisam niti natekla bila.
zato sam se sad utovila strašno, dojim i dobila sam 5-6 kila :/
žurim, vrime spize bebama
cmoooooooooook
bravo TOMISLAVA čekamo da nam se javiš
Pinky, moja djeca ti više mene uopće ne fermaju, oni ti se skupa igraju, razgovaraju - ja višak, dosadno mi, svako malo škicam Rodu![]()