ja cilu trudnoću (da ne kažem cili život) imam taj žućkasti iscjedak. nekad prema bijeloj nekad prema smeđoj boji. brisevi uredni.
"Većina žena u trudnoći primjeti pojačani vaginalni iscjedak. To je potpuno normalno i uzrokovano je komibacijom različitih faktora – povećanom zalihom krvi, omekšavanjem cerviksa i vaginalnih stijenki te kasnije stimulacijom bebine glave tijekom pritisaka i pripremama cerviksa za porođaj.
Ponekad vaš vaginalni iscjedak može biti toliko gust da vam se čini da ste slučajno pustili mokraću. To se može dogoditi kada je bebina glavica nisko u zdjelici, a vi provodite puno vremena hodajući.
Normalni vaginalni iscjedak je bistar, bijel ili kremast i prilično slinav. Može imati specifičan, ali ne i neugodan miris. Znakovi infekcije uključuju zamućen, grušast ili zelenkasti iscjedak, neugodan miris, svrab i bol, bol tijekom seksa ili bol u nižem abdominalnom predjelu.
U zadnjih nekoliko tjedana trudnoće, iscjedak može sadržavati slabe tragove guste sluzi i malo svježe krvi, nakon što se odvoji zaštitni čep cerviksa. To je poznato kao «znak». Ukoliko se pojavi takav znak, to automatski ne znači i da će porođaj uskoro početi, ali to je svakako opravdana indikacija da se cerviks počeo pripremati za porođaj. Nekim ženama takav se znak pojavi i nekoliko dana prije nego porođaj uistinu započne. "
pretpostavljam da je ovo - kremast ono što mi zovemo žućkast